600 de pastile Xanax confiscate de la medicul Poliţiei Suceava anchetat pentru că şi-ar fi drogat copii cu opiacee şi benzodiazepine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 600 de pastile Xanax, un flacon cu xanax lichid şi alte 1.400 de comprimate şi 24 de fiole de medicamente care pot fi eliberate doar pe bază de reţetă au fost confiscate de procurorii DIICOT de la Lorena Bîrleanu, şefa Centrului Medical al IPJ Suceava, acuzată că şi-ar fi drogat copiii cu opiacee şi benzodiazepine.

Peste 2.000 de comprimate de medicamente eliberate exclusiv în baza unor reţete speciale, registre, acte, prospecte şi reţete medicale au fost ridicate în urma percheziţiilor efectuate de poliţiştii BCCO Suceava şi procurorii DIICOT după percheziţiile efectuate acasă şi la biroul Lorenei Bîrleanu, şefa Centrului Medical al IPJ Suceava, acuzată că şi-ar fi drgat copiii cu opiacee şi benzodiazepine.

DIICOT informează că în urma celor trei percheziţii, efectuate la data de 24 aprilie, au fost ridicate aproape 600 de comprimate de xanax, o jumătate de sticluţă de xanax lichid, circa 1.400 de comprimate şi 24 de fiole de alte medicamente ce se eliberează pe bază de prescripţie medicală.

De asemenea, au fost ridicate reţete speciale, registre, acte şi prospecte medicale, documente cu valoare probatorie în cauză.

Conform procurorilor, „percheziţiile au fost efectuate într-o cauză în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de administrare de droguri de mare risc unei persoane, în afara condiţiilor legale şi deţinerea de droguri de risc şi mare risc pentru consum propriu, fără drept”.

Ancheta a pornit după o sesizare a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului cu privire la suspiciunea că celor doi băieţi ai familiei Bîrleanu le-ar fi fost administrate substanţe din categoria stupefiantelor.

În urma prelevării de probe biologice de la cei doi minori şi a analizei acestora s-a evidenţiat un rezultat pozitiv pentru opiacee şi benzodiazepine.

Una dintre persoanele vizate de anchetă ar fi avut acces direct, prin prisma atribuţiunilor de serviciu, la reţete medicale prin care se prescriu droguri în scop terapeutic şi este bănuită că şi-ar fi administrat substanţe stupefiante sau psihotrope, în lipsa unor recomandări medicale. Percheziţiile au vizat atât locuinţa şi biroului persoanei sus-menţionate, cât şi locuinţa unei alte persoane care ar fi ajutat-o la procurarea de medicamente ce conţin substanţe stupefiante sau psihotrope.

Pe acelaşi subiect:

Percheziţii DIICOT acasă şi la biroul medicului IPJ Suceava care şi-ar fi drogat copii cu morfină şi benzodiazepină

Doctoriţa poliţiştilor suceveni este bănuită că şi-ar fi transformat propriii copii în cobai: în sângele băieţilor s-a găsit morfină

Un medic şi-ar fi sedat fiii cu medicamente puternice. Ce ar putea păţi copiii din cauza morfinei: „Dă dependenţă, ca orice alt produs toxic“

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite