Doi ani de la atacul asupra Capitoliului. Ce s-a întâmplat cu atacatorii

0
0
Publicat:

Biroul FBI din Washington marchează a doua aniversare a violenței din 6 ianuarie auspra Capitoliului în SUA.

Săptămâna aceasta se împlinesc doi ani de la atacul din 6 ianuarie asupra Capitoliului SUA, într-o încercare nereușită de a bloca certificarea rezultatelor alegerilor prezidențiale din 2020. FBI, care lucrează în parteneriat cu Biroul Procuraturii Statelor Unite pentru Districtul Columbia și cu partenerii de aplicare a legii din întreaga țară, își menține angajamentul de a identifica, investiga și urmări penal pe cei responsabili pentru atac.

Cu ajutorul a sute de mii de informații de la poporul american, FBI a identificat și arestat până acum peste 950 de persoane, care au luat parte la revoltele din Capitoliu. Dintre aceștia, aproape 200 au fost arestați pentru agresarea forțelor de ordine.

„Pe măsură ce ne apropiem de doi ani de la atacul asupra Capitoliului, activitatea de investigație a FBI și a partenerilor noștri continuă să se desfășoare în toată țara, cu rezultate judiciare semnificative”, a declarat David Sundberg, director adjunct responsabil al Biroului FBI din Washington.

„Unii dintre cei mai flagranți infractori, inclusiv cei care au atacat ofițerii legii, au primit sentințe lungi, iar FBI continuă să primească sfaturi din partea publicului, care ne ajută să-i aducem în fața justiției pe infractorii rămași. În lunile și anii următori, Biroul FBI din Washington va continua să colaboreze cu birourile procurorilor americani din toată țara pentru a-i aduce în fața justiției pe cei care au încercat să folosească violența pentru a-și substitui voința oamenilor.

Printre cele mai semnificative rezultate judiciare de până acum, Elmer Stewart Rhodes III, fondatorul și liderul Oath Keepers, și Kelly Meggs, liderul din Florida al organizației, au fost găsiți vinovați de un juriu, de conspirație sedițioasă și alte acuzații pentru crime legate de încălcarea Capitoliului.

Subiecții care au comis unele dintre cele mai violente atacuri la adresa forțelor de ordine au primit sentințe semnificative, inclusiv Thomas Webster, un fost ofițer de poliție, care a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru că a agresat un ofițer cu un catarg, l-a atacat și a încercat să-i îndepărteze. casca și masca de gaz.

Albuquerque Cosper Head și Kyle Young au fost condamnați la 90 de luni și, respectiv, 86 de luni de închisoare pentru că au atacat un ofițer al Departamentului de Poliție Metropolitană și l-au târât într-o mulțime de revoltă.

Investigarea atacurilor violente asupra ofițerilor de aplicare a legii, obstrucționarea justiției, conspirația sedițioasă și multiplele alte crime federale comise în timpul atacului din 6 ianuarie asupra Capitoliului a fost și rămâne o prioritate pentru FBI.

Aducerea făptuitorilor acestor atacuri în fața justiției a necesitat eforturi neobosite din partea agenților FBI, analiștilor și a altor angajați profesioniști, precum și examinarea a aproape patru milioane de fișiere, inclusiv peste 30.000 de fișiere de înregistrări video constând din înregistrări ale camerei purtate pe corp și de mână, de la cinci agenții de aplicare a legii, filmări ale camerelor de supraveghere de la trei agenții de aplicare a legii și returnări de mandate de percheziție pentru dispozitive digitale. Pentru context, aceste fișiere se ridică la peste nouă terabytes de informații și ar dura cel puțin 361 de zile pentru a fi vizualizate în mod continuu.

Sprijinul poporului american a fost esențial în identificarea multora dintre subiecții care au comis crime la Capitoliu. Printre aceștia se numără Guy Reffitt, Patrick McCaughey (AFO #62), Reed Christensen (AFO #191), Jonathan Munafo (AFO #170), Nicholas Brockhoff (AFO #255) și Geoffrey Sills (AFO #153).

”FBI continuă să ceară asistență publicului în identificarea suspecților suplimentari care au comis atacuri asupra ofițerilor federali (AFO) sau alte violențe la Capitoliu pe 6 ianuarie. Dacă aveți informații despre persoanele descrise în fotografiile sau videoclipurile, la fbi.gov /capitolviolence, vă rugăm să sunați la 1-800-CALL-FBI (225-5324) sau să trimiteți un pont online la tips.fbi.gov. Vă rugăm să faceți referire la numărul fotografiei atunci când sunați sau trimiteți informații online.

FBI și justiția americană continuă identificarea, arestarea și pedepsirea tuturor vinovaților de atacul asupra Capitoliului.

Au fost anunțate recompense bănești însemnate pentru informațiile despre cei mai violenți atacatori aflați pe listele de căutare.

FBI caută asistența publicului în identificarea persoanelor care au pătruns ilegal în clădirea Capitoliului S.U.A. și au comis alte presupuse încălcări penale, cum ar fi distrugerea proprietății, agresarea personalului de aplicare a legii, țintirea membrilor presei pentru asalt și alte comportamente ilegale, pe 6 ianuarie 2021, la Washington, D.C.

Ne-am desfășurat toate resursele de investigație și lucrăm îndeaproape cu partenerii noștri federali, statali și locali pentru a-i urmări agresiv pe cei implicați în aceste activități criminale.

Dacă ați asistat la acțiuni violente ilegale – sau aveți informații despre cazurile de mai jos – vă îndemnăm să ne contactați.

Puteți apela la 1-800-CALL-FBI (1-800-225-5324) pentru a raporta verbal sfaturi și/sau informații legate de această investigație sau puteți trimite online la tips.fbi.gov.

Notă: Începând cu 2 februarie 2021, toate imaginile din afișele de Căutare informații lansate anterior au fost consolidate mai jos.

Lista inculpaților acuzați

Departamentului de Justiție a întocmit o listă a inculpaților acuzați în instanța federală în legătură cu crimele comise la Capitoliul S.U.A..

FBI și ATF oferă o recompensă combinată de până la 490.000 USD pentru informațiile care conduc la localizarea, arestarea și condamnarea persoanei (persoanelor) responsabile pentru plasarea bombelor cu țevi în Washington, D.C., pe 5 ianuarie 2021. Metropolitan Departamentul de Poliție (MPD) din Washington, DC, oferă, de asemenea, o recompensă de până la 10.000 de dolari. Recompensa oferită de MPD este guvernată exclusiv de termenii și condițiile acestora. Suma totală a recompensei este acum de până la 500.000 USD.

Există videoclipuri, fotografii și informații suplimentare care sunt puse la dispoziția cetățenilor ca să ajute la prinderea acuzaților.

În România, dosarele de interes public major sunt ”soluționate” ca și cum nu ar fi existat

În comparație, în România, dosarele grele de referință, de interes public major, nu doar că nu se soluționează cu celeritate și conform legislației în vigoare, ci trenează ani lungi în justiție, timp în care vinovații scapă nepedepsiți, iar dreptatea umblă în continuare cu capul spart!

La peste patru ani distanță, opinia publică din România încă nu știe multe lucruri despre stadiul dosarului intitulat generic ”Piața Victoriei, 10 august 2018”, despre cine a declanșat violențele și mai ales de ce vinovații nu au fost identificați exact și nu au fost pedepsiți conform legii pentru faptele lor nici până în ziua de azi.

Au trecut aproape 4 ani și jumătate de la marele protest antiguvernamental din Piața Victoriei, la care au participat circa 100. 000 de oameni, timp în care justiția românească nu a reușit, nu a fost în stare sau nu a dorit să finalizeze în instanță dosarul/dosarele violențelor și agresiunilor comise asupra manifestanților !

În 21 decembrie 2021, sub pretextul unui protest față de introducerea unui certificat anticovid, un grup de persoane au luat cu asalt și au forțat poarta Parlamentului României, pătrunzând în parcarea instituției unde au vandalizat mai multe mașini, inclusiv cea a unui diplomat străin.

În urma incidentelor care au fost posibile și din cauza pasivității forțelor de ordine, autoritățile în drept au anunțat deschiderea unei anchete despre soluționarea căreia nu se știe nimic nici măcar în ziua de azi și evident tot nimic despre găsirea și pedepsirea vinovaților. Ca și cum nici nu ar fi existat !

La fel putem aminti și de alte dosare grele, uitate, tergiversate, nerezolvate-ca și cum incidentele, evenimentele, violențele, morții și răniții nu ar fi existat !!!

Doar martorii, victimele care mai trăiesc și mai cer tot mai rar și mai slab dreptate, vinovații nepedepsiți care sunt bine mersi, unele autorități care își mai aduc aminte uneori, de conjunctură, de ele, și o parte a opiniei publice care mai face din când în când recurs la memorie, mai știu despre cele întâmplate.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite