Doar nu se împiedică Erdogan de avertismentele UE şi ale SUA

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
BETA

Conform agenţiei de ştiri Anadolu, ex-comandantul Forţelor Aeriene din Turcia a pledat vinovat pentru organizarea rebeliunii militare. „Am început să acţionez cu scopul de a da o lovitură de stat“, a declarat Akin Ozturk. Ce nu se precizează de Anadolu, dar se vede bine din fotografiile şi imaginile filmate, cele difuzate cu o diabolică plăcere, este faptul că generalul Ozturk a fost lovit, în mod repetat, pe timpul interogatoriilor succesive.

De altfel, toţi ceilalţi militari, cu grade înalte, acum arestaţi, şi înşiruiţi pe scări, în stânga, în dreapta şi în spatele lui Ozturk au vizibile urme de lovituri pe chipuri, îndeosebi în zona gâtului, urechilor şi nasului.

Ba chiar la scoaterea lor, la vedere publică – pentru a fi special filmaţi de televiziunile pro Erdogan -, dincolo de faptul că erau ţinuţi ostentativ, cu capetele în jos, primul dintre ei, respectiv generalul Akin Ozturk avea vată în urechea dreaptă, un gogoloi, semn că oprea sângele ce se scursese de acolo.

De altfel, în imaginile de mai jos se văd urmele loviturilor bestiale şi pe braţele generalului.

Ca unul care am poposit în armata turcă, la nivel înalt, afirm că asemenea imagini condamnabile generează o ură clară în rândurile corpului de comandă al Forţelor Armate Turce şi nu este departe ziua când următoarea mişcare, inevitabilă, va îndepărta de la putere pe dictatorul Erdogan.

Unii afirmă că rebeliunea a fost regizată chiar de dictator.

Întrebarea este dacă aşa stau lucrurile, cum se face că aceia care par să îi fi făcut jocurile sunt acum nu numai arestaţi, interogaţi, bătuţi cu bestialitate, dar şi se află în faţa apropiatei condamnări la moarte, că doar nu se împiedică Erdogan de avertismentele UE şi ale SUA?

image
Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite