Doamna premier Dăncilă, faceţi ceva pentru România reală

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alooo...doamna Premier, ştiţi că jumătate de ţară este sub ape? Că zeci de judeţe, sute de gospodării şi mii de oameni sunt loviţi de puhoaie, că se luptă să supravieţuiască în faţa naturii dezlănţuite? Nu sunt dintre cei cu tricouri albe aduşi să lupte contra statului paralel! Pe românii loviţi de calamităţi nu-i întreabă demnitarii cum rezistă, cum supravieţuiesc, de ce au nevoie, ce vor face în continuare?

Alo, aloo, alooo... Doamna prim ministru din Parlament, de la Guvern, doamna Vasilica Viorica Dăncilă, acum că tot aţi rămas în funcţie şi aveţi puterea executivă cu tot cu şeful ăl mare şi divizia de motostivuitoare din subordine, faceţi şi dumneavoastră ceva pentru România? A,a,a... nu-i vorba de coafură, de exprimări comice ori de susţinerea şefului suprem în faţa Justiţiei. Nici de mutarea unei ambasade, caz în care tocmai s-a deschis dosar penal de înaltă trădare. Nici de „tigrul economic” al Europei.

E vorba de România reală şi oamenii ei. Coborâţi din bula demnitarilor social-democraţi cu averi nemăsurate, obţinute, cinstit, din salarii de bugetari sau din alte surse. Coborâţi fizic în lumea realităţii româneşti. Luaţi şi colegii demnitari cu dumneavoastră. Şi o barcă. Întrebaţi-l pe boss-ul Dragnea dacă mai ştie de barca de inundaţii cu care se plimba cu fostul amic Ponta. Dacă nu mai ştie, luaţi o barcă nouă  şi câţiva jandari să vă tragă, să mai ia şi ei aer că s-au săturat să tot lupte cu protestatarii, în Bucureşti.

Alooo... doamna Premier, ştiţi că jumătate de ţară este sub ape. Că zeci de judeţe, sute de gospodării şi mii de oameni sunt loviţi de puhoaie, că şi-au pierdut agoniseala şi se luptă să supravieţuiască în faţa naturii dezlănţuite? Nu, nu cred că sunt dintre cei cu tricouri albe care au fost aduşi să lupte contra statului paralel! Pe românii loviţi de calamităţi nu-i întreabă demnitarii cum rezistă, cum supravieţuiesc, de ce au nevoie, ce vor face în continuare?!!!

Ei săracii, sinistraţi, nici măcar nu au aflat că le-a crescut nivelul de trai, cum aţi anunţat în Parlament, demontând minciunile din moţiunea de cenzură a adversarilor politici. Nu au avut cum. Când dumneavoastră, doamna premier, citeaţi încordată de pe foi, ei sinistraţii, români din România se luptau să nu moară. Nu mai aveau nici televizor, nici presă de partid şi de stat de la care să afle că guvernul actual a făcut totul ca ei să trăiască mai bine: le-a mărit pensiile, le-a crescut salariile, le-a făcut viaţa mai bună şi mai uşoară!

La ora circului din Parlament, unii români calamitaţi nu mai aveau nici case, nici maşini, nici căţel, nici purcel, dar pe hârtii, pe foi, în statisticile puterii trăiau muuult mai bine decât înainte! Săracii români cu nivelul de trai crescut prin grija demnitarilor social democraţi şi de alte culori politice, cetăţeni ai unei ţări europene cu creşteri economice record, se rugau la Dumnezeu să oprească ploile care afectează şi acum peste jumătate de ţară. Domnul le-a rămas singura speranţă, că în nădejdea ”sfinţilor” de la putere nu mai cred.

Alooo...voi cei din bula demnitarilor coborâţi în realitatea crudă şi vedeţi că românii trăiesc într-o ţară tot mai depopulată şi săracă, ce contrastează violent cu opulenţa voastră, minciunile voastre şi politica voastră antisocială, de rapt şi de legitimare a hoţiei celor mai puternici!

Că tot făceaţi trimitere la statisticile europene, ştiaţi că circa 20 % dintre români şi-au luat lumea în cap, sătui de nivelul de trai crescut din România? Ştiaţi că aproape 1 milion de români trăiesc în sărăcie extremă, în pofida guvernanţilor care se bat cu pumnii în piept că le-au făcut o viaţa mai bună?

Alooo...doamna premier Vasilica, că tot aţi rămas la guvernare - he, he, he - coborâţi din bula puterii, faceţi rost de cizme şi gumari, de opinci, basmale, broboade, de ce mai aveţi nevoie şi luaţi la pas ţara. Faceţi cunoştinţă cu România reală, actuală, aflaţi necazurile oamenilor şi ajutaţi-i urgent. Doar aşa veţi reuşi să-i convingeţi, prin fapte, nu chemându-vă simpatizanţii plătiţi să demonstreze împotriva statului paralel.

Aflaţi România adevărată, nu cea din bula demnitarilor, nu cea din vilele voastre luxoase, nu cea din limuzinele cu care vă plimbaţi îmbrăcaţi la şapte ace şi îngrijoraţi doar să nu pierdeţi puterea şi să ajungeţi la Mititica.

Alooo... domnilor demnitari din bulă, nu ştiu şi nu cred că vă trage inima să faceţi ceva pentru românii sinistraţi şi calamitaţi de vreme, vremuri şi politică! Nu cred că veţi coborî la oamenii inundaţi, cărora le-a crescut nivelul de trai la cota Nimic, nu cred că vă veţi descălţa şi dezbrăca de ţoalele de firmă, ca să mergeţi în noroi la românii afectaţi! Contraziceţi-mă prin fapte!

Dar, chiar dacă veţi avea curajul să vreţi să cunoaşteţi România reală sau alegeţi să trăiţi în România voastră, luaţi-vă nişte bărci şi colaci. De salvare. Aveţi mare nevoie! S-ar putea să vă lovească potopul şi pe voi, nu doar pe românii calamitaţi despre care spuneţi că le-aţi făcut o viaţă mai bună. Viitura s-a declanşat deja!

Şi nu vorbesc despre coafuri, limbaj, comportament sau de râsul curcilor! Să nu mai zică cineva că ţara arde şi baba se piaptănă.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite