Decembrie 1989... decembrie 2013 = România Caftanelor Roşii

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Moscova, preşedintele Vladimir Putin minte o lume întreagă, că Rusia nu îşi doreşte statutul de superputere. Ei, aş! Dar Rusia are mai multe arme nucleare, aproape dublu, decât cele deţinute de Statele Unite ale Americii! La Kiev, premierul ucrainean cere o sumă colosală, pentru ca ţara sa să intre în comunitatea europeană. Ei, aş! Dar uită să recunoască faptul că a fost de acord cu demonstraţiile de forţă ale poliţiei ucrainene.

La Chişinău, Vladimir Voronin speră să revină la putere.

Ei, aş! 

Dar uită să spună că dacă mâine ar fi un stat de drept, în Republica Moldova, el şi fiul său ar trebui chemaţi în faţa instanţei. Pentru afaceri deloc curate...

La Bucureşti, politicienii uită şi ei, că suntem la 24 ani distanţă de la...

...lovitura de stat din decembrie 1989.

Lovitură de stat instrumentată de sovietici, nicidecum o revoluţie precum o prezintă deloc legitimii ei conducători, din seara zilei de 22 decembrie 1989, când Republica Socialistă România a devenit România Caftanelor Roşii.

Exact cu 24 ani în urmă, la Iaşi se încerca o mişcare antiprezidenţială, de inspiraţie sovietică, stopată eficient de structurile informative ale statului românesc, cel de atunci.

Acum, la Bucureşti, masa de manevră, lipsită de discernământ politic şi luciditate, din forul legislativ al ţării, se face de râsul comunităţii europene!

Nu oricum!

Ci cu încropeli legislative menite să redea speranţei...

...la o revitalizare publică, atât personaje politice din perioada anilor 2000-2004, cât şi unele caricaturi, cu bani mulţi, aflate în spatele gratiilor, conform pedepselor legal primite. 

Dacă nu mă înşeală memoria, parcă pe 15 decembrie 1989, armata ţării era alarmată şi mobilizată în cazărmi, fiecare ofiţer şi subofiţer - aşa cum era fiecare dintre ei, dezinformat şi/sau umilit indirect de coana Ceauşescu, care decise în august 1989, neavansarea la termen a cadrelor militare cărora le venea rândul regulamentar, legal, la gradul următor - fiind conştient că regimul aflat la putere va fi răsturnat. 

Acum, Forţele Armate ale României au din şapte militari, cel puţin unul trecut prin ciurul şi dârmonul teatrelor de operaţiuni militare ex-iugoslav, afgan, şi irakian, iar generalii activi, câţi au mai rămas, unii cu studii în Occident, nu mai confundă voinţa unui decident trecător cu interesul naţional.

În decembrie 1989, cele mai conştiente structuri ale statului socialist - apropo de schimbarea iminentă a regimului  - erau cele informative şi acelea menite a menţine ordinea de drept. 

Şi unele şi celelalte au făcut atunci... un pas înapoi, în momentele decisive, lăsând cu ochii în soare, în situaţii imposibile, cu consecinţe tragice, previzibile, acum ştiute, pe comandanţii unităţilor militare alimentaţi cu informaţii unilaterale.

În decembrie 2013, structurile informative actuale nu ezită să devoaleze impostura şi ilegalităţile unor trecători decidenţi politici, iar forţele de ordine au modalităţi de a transmite presei propriile frustrări, care ţin de încălcarea atribuţiilor lor legale, prin decizii arbitrare, eminamente politice. 

În decembrie 1989, ministrul apărării naţionale trăia drama vieţii sale, dovadă fiind brancardierii care l-au transportat la spital, după ce a fost găsit împuşcat în piept, cărora le spunea horcăind, în liftul de la sediul Comitetului Central:

- Mai repede băieţi...

Ciudate cuvinte pentru un presupus sinucigaş, nu-i aşa? 

La 1 decembrie 2013, actualul ministru al apărării, de la Bucureşti, a dat dovadă de receptivitate, faţă de sugestii venite din zone oficial neglijabile, în urma cărora a avut alături pe omologul său de la Chişinău, patriotul Vitalie Marinuţa. 

Cinste lor! 

În decembrie 1989, ministrul de interne, din republica familiei Ceauşescu, a fost luat prin surprindere de lovitura de stat.

În decembrie 2013, ministrul actual de interne, care este... 

...cunoaşte că de ziua lui Eminescu, evident în ianuarie, sau cel târziu în februarie 2014, el şi alţi colegi ai săi vor fi remaniaţi din guvernul actual.

Care nu prea mai este...

...respectabil, în cancelariile occidentale.

În decembrie 1989, Constantin Dăscălescu a încercat, iniţial în faţa manifestanţilor adunaţi la comitetul judeţean de partid din Timişoara, apoi la Bucureşti, în sediul Comitetului Central, ca să salveze sistemul socialist, în România, sacrificând pe preşedintele de atunci, al republicii, deja depăşit de situaţie.

În decembrie 2013, Victor Ponta a încercat, iniţial în faţa preşedintelui Barack Obama, în glumeaţa şi scurta lor întâlnire, din capitala Africii de Sud, apoi în tot mai fracţionatul său dialog, cu prezidenţiabilul liberal Crin Antonescu, să salveze aparenţele unei democraţii cu faţa tumefiată.

Tumefiată, fără nicio remuşcare...

...de cei care au pus interesele personale mai presus de statul de drept, fiind de acord, din interes, necunoaştere, prostie, servilism, lipsă de personalitate şi pupincurism - scuze pentru acest ultim termen, dar li se potriveşte pioşilor legislatori majoritari ai patriei noastre - cu amendamente ce ţin de...

...infantilismul juridic, vorba vine, tipic clanurilor mafiote italiene. 

În decembrie 1989, preşedintele de atunci...

...cânta Internaţionala, înainte de a fi împuşcat.

În decembrie 2013, preşedintele de acum...

... cântă Pe al nostru steag e scris Unire şi promite că se va ocupa de reunificarea naţională, după încheierea mandatului său actual.

Eroare majoră.

Fereastra reunificării României...

...cu Republica Moldova se deschide la 1 ianuarie 2014.

Această oportunitate nu are nicio legătură cu aşa zisa mişcare unionistă, care este sublimă, dar lipseşte cu desăvârşire, din conştiinţa publică, chiar dacă din când în când sunt scoase în stradă batalioane de asalt naive, compuse din adolescenţi cu tricourI... negre, ca şi cum ar fi nazişti.

Eroare imagologică profundă. 

Şansa actualului şef al statului român, cel cu capitala la Bucureşti, este să negocieze, în 2014, TRATATUL REUNIFICĂRII ROMÂNIEI CU REPUBLICA MOLDOVA.

După modelul celui aprobat de parlamentele Republicii Federale Germania şi Republicii Democrate Germane, pe 20 septembrie 1990.

Iar în anul 2015 să fie organizate atât alegeri pentru parlamentul unic al României redivivus, cât şi cele pentru funcţiile de preşedinte şi vicepreşedinte al ţării reunite.

Altfel...

...la Bucureşti şi Chişinău vom citi când râzând cu lacrimi, când fiind furaţi de gânduri deloc cucernice, ca şi până acum, cronicile, pamfletele, lacrimogenele articole ale unor Rică Venturiano, ediţia 2014. 

Timp în care la Kremlin, soldaţii din garda prezidenţială îl vor saluta, în continuare, pe Vladimir Putin, în ţinuta lor militară, de inspiraţie 100% ţaristă!

Doar Maica Rusia - cea fără gaze de şist, fără aurul Apusenilor -, deja domină majoritatea punctelor cheie din economia românească. 

Şi românimea naivă tace!

Sieg Heil!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite