Dacă premierul Ciolacu nu-i dă afară pe miniştrii implicaţi în cazul azilelor groazei, atunci este el însuşi parte a sistemului „corupt şi inert”

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

S-au adunat multe date şi informaţii legate de azilele groazei. Din care rezultă că primăria Voluntari dar şi miniştrii cu atribuţii în supravegherea funcţionării unor astfel de azile ştiau demult ce se întâmplă acolo. Fie nu i-a interesat, fie erau ei înşişi parte a sistemului „corupt şi inert”.

FOTO Inquam Photos/Octav Ganea
FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

ONG-ul Centrul pentru Resurse Juridice (CRJ) sub semnătura Georgianei Pascu, manager de program, a informat cu 6 luni în urma ministerul Muncii despre ce se întâmplă în azilele groazei din Voluntari. Drept urmare, ministrul Muncii, Marius Budăi şi Adrian Vasilcoiu, secretar de stat, ar fi anunțat într-o conferință națională organizată la București cu directorii DGASPC (Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului) că ”v-am scăpat de vizitele CRJ”.

Publicaţiile Centrul pentru Investigaţii Media (Ovidiu Vanghele) şi Buletin de Bucureşti (Bianca Albu) au scris încă de anul trecut despre ororile ce se întâmplau în azilele groazei. Nicio reacţie din partea autorităţilor.

Cetăţenii vecini azilelor din Voluntari au informat în repetate rânduri, începând cu anul 2021, primăria Voluntari, fără nicio reacţie din partea primarului Pandele.

Gabriela Firea avea rude directe cu funcţii de conducere implicate im supravegherea acestor azile. N-a avut nicio reacţie.

Este uşor să te aperi acum că n-ai ştiut. Dar nu te crede nimeni.

Ancheta este în curs şi se vor afla încă multe lucruri şi încrengături între diferite personaje cu funcţii la cel mai înalt nivel, inclusiv în guvern.

În toate ţările din UE, cu care ne place să ne comparăm, în astfel de situaţii personajele cu înalte funcţii de conducere, inclusiv miniştri, se autosuspendă până la finalizarea anchetei care să constate dacă au avut sau nu vreo legătură cu infracţiunile anchetate.

La noi nu se întâmplă aşa ceva. Sunt trei miniştri, Budăi, Firea şi Rafila care au ca vină că n-au prevenit sau oprit asemenea întâmplări, parcă inspirate de lagărele fasciste. Mai ales că informaţii în piaţa publică existau. Nu i-a interesat, sau au fost convinşi de „interese” de partid să nu acţioneze.

Şi primarul din Voluntari, Pandele, poate fi suspendat din funcţie de prefectul de Ilfov, care nici el n-a ştiut sau a ştiut şi n-a vrut să „deranjeze” partidul.

Aici ar trebui să intervină premierul Ciolacu. Toţi cei trei miniştri, prefectul de Ilfov şi primarul Pandele trebuie imediat revocaţi din funcţii. Pentru ca urmaşii lor să facă cu adevărat lumină în afacerile tenebroase de la azilele groazei din Voluntari.

Menţinerea lor în funcţii ar întârzia ancheta, prin ascunderea legăturilor de partid şi de stat dintre actorii direcţi din azile şi protectorii lor din umbră, din ministere şi instituţiile statului.

În aceste zile Ciolacu îşi joacă supravieţuirea politică şi scorul PSD în alegerile din 2024.

Dacă nu taie în carne vie, începând sus în jos, de la miniştri indolenţi care nu şi-au îndeplinit sarcinile de serviciu, sau au băgat sub preş torturarea unor bătrâni fără apărare, până la ultimii salariaţi din instituţiile statului care încasau salarii tocmai pentru a opri la timp asemenea grozăvii, Marcel Ciolacu este el însuşi parte a sistemului „corupt şi inert”.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite