Ce se mai aude despre Legile Educaţiei aflate în dezbatere parlamentara? Nimic, omerta!

0
0
Publicat:

Tăcere totală. Funcţionează omerta, în avantajul trocului dintre politicieni, nu a populaţiei care nu poate participa la dezbaterea legilor, sau măcar să fie informată despre evoluţia dezbaterilor parlamentare. Poporul este prost, trebuie sa înghită tot ce-i dau conducătorii lui!

Azi, 18 aprilie, este ultima zi de depunere a amendamentelor la legile Educaţiei. PSD şi PNL n-au anunţat că vor depunde amendamente, şi câte anume. Marcel Ciolacu, şeful PSD, s-a lăudat că vor fi depuse amendamente care să modifice legile, cel puţin în privinţa diminuării violenţelor din şcoli. Atât la adresa profesorilor, cât şi între elevi.

Nu este clar, încă, dacă s-a şi ţinut de cuvânt. Așa cum anunțase o dezbatere proprie pe legile Educației. Vrăjeală, vorbe!

Până pe 24 aprilie legile ar trebui dezbătute în comisii. Adică până luni. Dar se ştie că de joi până luni deputaţii sunt în teritoriu, iar după vacanţa de Paşte nici nu este clar dacă au revenit din ţările exotice în care s-au refugiat să scape de  obligaţiile de parlamentari. Aşa dar, când se dezbat amendamentele?

Din informaţii pe surse rezultă că PSD şi PNL nici nu depun amendamente, pentru a respecta trocul cu preşedintele Iohannis: trec legile până la sfârşitul lunii mai, îl desemnez pe Ciolacu premier. Doar este vorba de „copilul de suflet” al preşedintelui Iohannis, care vrea să rămână în istoria României ca Alexandru Ioan Cuza 2.0.

Nici amendamentele opoziţiei nu vor avea o soartă mai bună, urmând să fie respinse în bloc prin votul Comisiei de Învăţământ, în care PSD şi PNL au majoritatea.

Să se mai mire cineva de „respectul” de care se  bucură Parlamentul României în ochii populaţiei! Dacă se preface că dezbate legi de aşa mare importanţă, şi stă la mâna trocului dintre Iohannis şi Ciolacu, îşi merită dispreţul din partea alegătorilor.

Să nu ne mirăm atunci de absenţa masivă de la vot de la alegerile parlamentare de anul viitor! Eu unul, nu votez astfel de partide!

Aprobate de parlament fără dezbatere, fără un minim de consens social, Legile Educaţiei nu vor fi apreciate şi respectate de populaţie. Vor fi percepute ca opera unui singur om, preşedintele Iohnnis, care şi pleacă din funcţie în 2024.

Bineînţeles că viitoarea putere, rezultată din alegerile din 2024, le va retrage sau le va  modifica  cu alte măsuri legislative, cum s-a întâmplat cu Legea Educaţiei Naţionale,  elaborată pe baza documentelor unei  echipe guvernamentale formată din specialişti independenţi politic, condusă de Miclea-Funeriu.

Sunt multe problemele importante din actualul pachet de legi care au stârnit în societate reacţii negative majore. Iată câteva:

-        Admiterea în liceu

-        Bacalaureatul

-        Titularizarea profesorilor

-        Statutul liceelor pedagogice

-        Mandatul rectorilor

-        Şcoala doctorală

-        Plagiatul

-        Digitalizarea în educaţie

-        Curriculum

-        Depolitizarea managementului

-        Situația școlilor profesionale

Au părut în presă sute sau mii de articole scrise de specialişti, au fost foarte multe emisiuni la radio şi tv-uri. Sunt convins că nu le-a monitorizat nimeni, pentru a se ţine cont de părerile experţilor.

Aşa se întâmplă în ţara condusă de un dictator de „catifea”. Care se pretinde şi autorul legilor Educaţiei, şi viitor Alexandru Ioan Cuza 2.0.

Păcat de eforturi şi munca depusă, este aproape sigur că legile nu vor apuca să fie puse în practică, peste patru ani.

Aşa cum arată şcoala azi, aşa va arăta societatea mâine. Sper să nu arate după chipul şi asemănarea dictatorului de „catifea”!         

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite