Ce alegi pentru copilul tău vara asta? Relaxare sau distracţie educativă?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă veţi întreba un copil care este materia lui preferată la şcoală, va spune negreşit în funcţie de profesorul care le predă. Copiii învaţă cel mai bine de la oameni pe care îi plac şi prin metode care le stimulează interesul pentru un subiect. Copiii trebuie să fie distraţi şi educaţi în acelaşi timp, iar procesul se numeşte în cărţile de specialitate “edutainment”, o combinaţie între education şi entertainment.

Cred foarte mult în conceptul de “edutainment” şi îl aplicăm cu mare drag la Shakespeare School, centrul de învăţare a limbii engleze unde copii pot învăţa într-un mod distractiv participând la cursuri de vară haioase, la care se îmbinăm utilul cu plăcutul. Acestea sunt gândite astfel încât să includă activităţi interesante, jocuri, concursuri, tocmai pentru a dezvolta încrederea în sine şi spiritual de competiţie, iar profesorii sunt foarte apropiaţi de copii şi îi tratează cu multă căldură şi prietenie.

Limbile străine se asimilează mult mai uşor încă de la o vârstă fragedă dacă procesul învăţării include elemente care îi amuză şi îi relaxează pe copii. Aşadar, cursurile de engleză din timpul verii, deşi sunt intensive şi includ foarte multe informaţii noi, sunt structurate în aşa fel încât copiii le percep ca activităţi distractive. Chiar şi cei mai mici pot face progrese extraordinare în învăţarea limbii engleze timp de două săptămâni, jucându-se cu personajele lor preferate, Ziggy şi Zaggy, sau intrând într-o aventură medievală cu domniţe şi cavaleri la cursul Adventure Land.

La Shakespeare School, cursurile de vară sunt adaptate în funcţie de preocupările şi preferinţele copiilor, pentru că distracţia să fie şi mai mare. Dacă până acum cursurile de vară îl aveau ca personaj pe Harry Potter, acum un nou erou a devenit modelul copiilor. Wimpy Kid este puştiul care i-a cucerit pe cei mici şi el va fi vedeta cursului Are YOU the Next Wimpy Kid?. Şi pentru că vorbeam de distracţie, ce poate fi mai amuzant decât un curs de Stand Up Comedy? Cursanţii exersează aici vorbitul în public şi scapă de emoţii, spunând glume şi povestind întâmplări amuzante. O altă variantă pentru cei care vor să capete fluenta şi naturaleţe în vorbire este clubul de conversaţie. Dacă în timpul anului cursanţii discuta în timp ce savurează o ceaşcă de ceai englezesc, vara cursul este unul răcoritor: Conversation over a Cup of ICE TEA.

Aşa că cei mici sunt invitaţi să petreacă vara cu folos, învăţând într-un mod distractiv. Vor găsi la cursurile de vară mulţi prieteni şi o atmosferă caldă şi relaxată, total diferită de cea de la orele de şcoală, că la o petrecere cu mult umor şi voie bună, de la care pleacă direct cu lecţia învăţată.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite