Când Oana Despa devine Mălin Bot iar presa aşa-zis obiectivă derapează grav

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Malin Bot

Sunt cel mai popular om politic din România pe reţelele de socializare. Când un jurnalist comentează la postările mele de Facebook, făcând partizanat politic, ar trebui să mă bucure: fiecare interacţiune creşte impactul postării respective şi a paginii în general. De fapt mă bucură, până în punctul în care jurnalistul părtinitor vrea reacţii prin intermediul social media pentru a le transpune, mai departe, în articole părtinitoare.

Când un jurnalist de la Europa Liberă precum Cristian Andrei mă sună pentru o reacţie, o ofer cu plăcere. Ce e de făcut atunci când în numele Europei Libere sună Oana Despa care are statut de fan(hater) activ pe pagina mea de Facebook? Unde e graniţa dintre jurnalist si simplu chibiţ?

Am căutat în această dimineaţă şi am găsit peste 100 de comentarii pe parcursul ultimului an lăsate de jurnalista Oana Despa pe pagina politicianului George Simion. Majoritatea sunt provocatoare, minciuni (ca cea în care am cerut eu cenzurarea presei), etichetări (ale votanţilor AUR ca analfabeţi) şi alte jigniri. Lucruri practicate, să ne înţelegem din capul locului, şi de mine, dar eu sunt un amărât de politician populist, dezavuat de aşa-zisa intelighenţie dâmboviţeană care are o corectitudine politică care ne-a dus fix în cap în ultimii 30 de ani. 

Oana Despa pretinde că e jurnalistă, din cercul acelor jurnalişti "deontologi". O recomandă şi CV-ul în acest sens: ex-Digi24 şi Antena 3, actuală Europa Liberă (nu îmi e clar dacă freelancer sau nu) şi redactor şef la Buletin DE, o publicaţie a ONG-ului Funky Citizens:

Pe 23/25 aprilie a fost Sfântul Gheorghe. Am publicat următoarea postare: Ce-mi doriţi voi de Sfântul Gheorghe, vă doresc înapoi înzecit!. La care comentariul de la Oana Despa a fost: Sa va vina mintea la cap?

I-am simţit lipsa la urările de Paşte şi întreaga comunitate s-a gândit cu teamă ca doamna Oana Despa să nu fi păţit ceva pentru că ea animează toate postările, după cum urmează:

Pe 22 aprilie - eu postez "Un sondaj spune că 11% dintre români m-ar invita la masa de Paşte. Eu nu cred în sondaje dar v-aş invita pe toţi la masa neamului.". Oana Despa comentează: Nu zice şi câţi din ei au nevoie de un arlechin? dar nu e nimic deosebit pentru că în altă postare din 30 martie spune că sunt circar.

Pe 9 aprilie - La postarea "Nu există în Europa o altă ţară mai trădată, căpuşată, vândută şi distrusă sistematic aşa cum este România", Oana Despa a comentat A descoperit Simion America

Pe 19 martie la întrebarea cine ar trebui să fie propunerea AUR pentru funcţia de preşedinte a României, curpinsă de euforia datului cu părerea, jurnalista Oana Despa spune că ar trebui să fie Mircea Geoană.

Pe 16 martie - La întrebările Ce credeţi că vor face politicienii români astăzi pentru poporul român? La cât se trezesc ei? Şi, mai ales, CÂND? Oana Despa a comentat Vor face pe interesanţii pe Facebook în speranţa deşartă că vor mai câştiga voturi.

Pe 9 martie întreb Vă place cât e benzina la pompe? Acuma veniţi la protest? 40% din petrol e din România! NAŢIONALIZARE iar Oana Despa a răspuns: Aşteptăm postarea asta când o creşte preţul la săpun şi pastă de dinţi! Doamne-ajută!

Acum un an, pe 3 aprilie 2021 - Nu mor caii când vor câinii, Oana Despa spune: Dar tot mor. Tot în proverbe îmi răspunde în comentarii când organizăm un protest: Ţara arde şi AUR se piaptănă. Numărul protestatarilor, la postarea în care am contestat ce scrie Buletin.de şi cercul de publicaţii din reţea(1000 participanţi) e comentat astfel de Oana Despa: Ai dreptate! Sunt 1001, i-am numărat io. Să le fie ruşine!

Pe 31 august 2021 Oana Despa întreba Ce ziceaţi că fumaţi? iar pe 21 februarie 2022 renunţă la politeţe şi la droguri şi mă întreabă public: Ce  bei?
29 septembrie 2021 când mi-am făcut testul de anticorpi, Oana Despa îmi comentează: Haidi, bre, ai anticorpi de la vaccin. Cum să treci printr-o boală care nu există? iar pe 13 octombrie spune că AUR va duce poporul Român unde îi este locul, adică La balamuc?

În stil bolşevic pe care l-am văzut doar la apludacii lui Ion Iliescu, la discursul meu legat de Eroii de la Revoluţie, Oana Despa comentează: Aveaţi 4 ani la Revoluţie, ca să punem lucrurile în context.

Deşi ea este teoretic o jurnalistă (deci obiectivă), Oana Despa vrea să mă ajute, fiind o persoană care plezneşte de bunătate în comentariile ei: îmi dă lecţii de citare (la postarea unde am pus versurile poetului basarabean Andrei Ciurunga) - pe 1 februarie sau îmi spune cum se scrie corect AUR-işti sau PNL-işti, de ziua lui Mihai Eminescu, 15 ianuarie. La fel, explică comunităţii că eu fac Whataboutism. Fiind plictiseală, tot în februarie, în comentariile publice de pe pagina mea doamna Despa ţine să împărtăşească unde îşi face cumpărăturile de Popcorn în Tunari: Mega de vizavi de farmacie şi îmi spune prevăzătoare că am fost văzut la zona de Bussines Lounge din aeroportul Otopeni: Am auzit că o ardeţi la Bussines Lounge. În aeroport, ca bogaţii.

Tot de PopCorn e interesată când eu postez de 8 lei-preţul benzinei: Preţul la popcorn o fi rămas la fel?

Tot de grija mea, Oana Despa îmi doreşte retragerea la mănăstire. Mesajul public: Vă călugăriţi? Doamne-ajută, ca să citez din clasicii de aici.

Identitatea ei se confirmă pentru fiecare comentariu. La ultima postare îmi solicită imperativ un răspuns pentru Europa Liberă legat de chiria parlamentarilor deşi sunt singurul care a filmat şi a facut publice şi chiria şi celelalte beneficii de care profit şi eu.

CE E DE FĂCUT?

Răspunzând pe canale private unor asemenea reprezentanţi ai presei, mă voi trezi cu opiniile trunchiate şi scoase din context, cum s-a mai întâmplat. Dacă întrebările pe care Oana Despa le pune vin chiar din partea Europei Libere şi nu pentru Buletin De sau alta publicaţie, atunci nu văd de ce aş face trafic Europei Libere până nu ia măsuri ca jurnaliştii săi să respecte deontologia profesională.

Totodată, sunt deschis să răspund la orice întrebare, de la Oana Despa până la cel care îmi căuta în gunoaiele din Tunari - Mălin Bot: nu sunt Klaus Iohannis care verifică înainte jurnaliştii şi întrebările şi oricum nu răspunde la ele. Doar că răspunsurile le dam pe canalele pe care consider eu de cuviinţă: aici pe blog, pe siteul meu, pe pagina mea de Facebook etc, pentru a nu fi prezentate trunchiat sau deformat.
 

Aşadar, pentru Europa Liberă: eu sunt născut în Focşani unde am şi copilărit cu bunicii mei. Am domiciliu în Vrancea dar sunt deputat de Bucureşti. Nu am nicio proprietate pe numele meu pentru că apartamentul pe care îl aveam de la 19 ani de la părinţii mei l-am vândut când am avut prima campanie electorală.

Sunt deputat de Bucureşti pentru că era pentru un partid mic ca al nostru singura formă de a avea un loc 100% eligibil în actuala configuraţie a legii electorale în care totul este o loterie şi reprezentativitatea voturilor pe judeţe(circumscripţii) lipseşte.

Beneficiez de 4600 de lei lunar pe cazare cum beneficiază alţi 300 de parlamentari, dintre care 4 de Bucureşti. Sunt singurul care, din proprie iniţiativă, îşi donează 90% din indemnizaţie (salariu) pentru că aşa consider eu ca fiind normal atâta timp cât din restul beneficiilor (telefon, transport, maşină, cazare, diurnă, sumă forfetară etc) pot să îmi desfăşor activitatea politică şi să nu îmi trebuiască alţi bani pentru a trăi. Sunt pentru diminuarea acestor beneficii de care parlamentarii în particular dar toată clasa politică în general beneficiază motiv pentru care am fost şi suntem singurii care votează şi susţin prin proiect de lege trecut prin parlament eliminarea subvenţiei pentru partidele politice de la bugetul de stat. Cazul concret al cazării: 4600 lei e mult prea mult. Voi propune anul viitor o formă amplă de reorganizare a activităţii Legislativului în care aceste beneficii excesive să fie eliminate ş eficienţa instituţiilor să fie îmbunătăţită. Dacă chiar ar munci, un parlamentar poate beneficia de orice sumă dar la Bucureşti suntem prezenţi majoritatea lunea şi marţea, câteodată miercurea...
 

Voi publica pe Blogurile Adevărul reacţiile care doresc să nu fie folosite trunchiat de reprezentanţi ai presei care au poziţii publice vădit părtinitoare.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite