Călători prin viaţă (1)

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând de astăzi, vă voi prezenta o serie de interviuri interesante, cu oameni frumoşi şi talentaţi, care şi-au făcut din călătorii o adevărată meserie. Dacă adori să călătoreşti, cu siguranţă vei găsi inspiraţie aici. Mai jos, stăm de vorbă cu Bogdan Budai, care plănuieşte să vadă întreaga lume...

1. Spune-mi câteva lucruri despre tine: cine eşti, ce faci, ce îţi doreşti de la viaţă.

Despre mine pot spune că sunt un om simplu şi cu multe vise. De peste 2 ani de zile mi-am dat demisia de la un job într-o multinaţională pentru a-mi urmări unul din vise: să explorez şi să vizitez lumea. Călătoresc folosind metode alternative, precum autostopul şi voluntariatul la schimb pentru cazare şi masă. Pe lângă asta, scriu pe site-ul meu, World Wide Hitchhiker, despre aventurile mele, precum şi sfaturi despre cum se păoate călători cu bani foarte puţini. De la viaţă îmi doresc să fie lungă şi cu multe bucurii.

2. Când a început nebunia cu călătoriile, când ai ştiut că “trebuie” să călătoreşti, să vezi lumea?

Păi de călătorit prin ţară călătoresc de când eram în liceu, dar nebunia ”cea mare” a început cu aproximativ o săptămână înainte de a pleca (16 martie 2013). Am ştiut că trebuie să călătoresc în momentul în care am aflat de la un prieten din Canada că se poate face voluntariat la schimb pentru cazare şi masă. Acel detaliu mai lipsea pentru mine ca să mă decid să plec.

3. În ce ţări ai călătorit şi unde ţi-a plăcut cel mai mult?

Am călătorit prin 10 ţări (Ungaria, Croaţia, Slovenia, Italia, Franţa, Spania, Portugalia, Marea Britanie, Germania, Austria). Peste tot mi-a plăcut. Nu pot face comparaţii, deoarece până în Martie 2013 eu nu mai ieşisem din România, iar fiecare ţară a fost o experienţă nouă şi unică.

4. Ai avut vreun moment de panică, de frică pe drum?

Nu aş putea spune asta. Din fericire nu am avut evenimente neplăcute în toată călătoria mea, iar necunoscutul mă atrage şi mă motivează.

5. Ce planuri de viitor ai? Unde vrei să călătoreşti şi ce vrei să realizezi? Dacă ai putea pleca mâine oriunde ţi-ai dori, ce ai alege?

Pentru următorii ani plănuiesc să mai văd lumea. Simt că mai am foarte multe de descoperit şi explorat. Vreau să văd întreaga lume. Vreau să iniţiez proiecte şi să creez evenimente. Vreau să realizez multe. Nu am destinaţii prestabilite, prefer să merg unde mi se arată.

6. Ştiu că ai susţinut câteva conferinţe în mai multe oraşe din România. Ne poţi spune câteva cuvinte despre aceste conferinţe?

Am organizat o serie de evenimente în România unde le-am vorbit oamenilor despre cum se poate călători fără bani sau cu o investiţie infimă. Prin aceste evenimente am vrut să “arunc” o lumină nouă asupra călătoritului şi mai ales asupra metodelor de călătorit alternativ. La aceste evenimente le-am spus oamenilor opinia mea despre viaţă, motivaţie şi vise. Am răspuns întrebărilor şi curiozităţilor participanţilor în ceea ce priveşte acest stil de viaţă.

7. Ai acum o campanie de crowdfunding lansată. Povesteşte-ne mai multe!

Aşa este! M-am decis ca anul acesta să călătoresc cu un scop social-caritabil. Vreau să călătoresc timp de 12 luni prin 12 ţări diferite, stabilite de utilizatorii Facebook-ului. Prin campania de crowdfunding voi strânge bani pe care îi voi dona în cele 12 ţări vizitate, unor ONG-uri care ajută oamenii străzii, dependenţii de droguri şi orfanii. Eu voi călători în acelaşi stil cum am călătorit în ultimii doi ani.

8. Care este visul tău cel mai înalt?

Oh... nu ştiu. Am multe vise şi dorinţe. Ce îmi doresc cel mai mult este să fiu fericit în timp ce ajut alţi oameni. Ceea ce mă face pe mine fericit este să îi ajut pe alţii şi să ştiu că am avut un impact pozitiv în viaţa altora.

9. Ce ţări recomanzi cititorilor Adevărul să viziteze anul acesta?

Îmi este greu să recomand, deoarece fiecare vizitează ceea ce îl atrage şi ceea ce îl pasionează, iar eu am văzut doar câteva ţări. Eu recomand toate ţările pe care eu le-am vizitat.

image

10. Dacă cineva ar vrea să facă ce faci tu, ce sfat i-ai da?

Să aibă încredere în oameni şi să renunţe la prejudecăţi.

11. Spune-mi un singur lucru pe care l-ai găsit interesant în cursul de travel writing. Ce a făcut “click” pentru tine?

Cursul de travel writing este foarte interesant şi extrem de util. Pentru mine părţile ce ţin de marketing şi promovare online mi-au stârnit interesul. De asemenea părţile ce ţin de scrierea articolelor şi a titlurilor mi s-au părut foarte interesante.

12. Unde te găsim în următoarea perioadă?

Până pe la jumătatea lunii iunie voi mai sta prin România, sper să mai organizez şi câteva evenimente prin ţară. Apoi voi pleca în cele 12 ţări stabilite de oameni pe Facebook.

Mulţumesc frumos, Bogdan, şi drumuri line!

Vrei şi tu să călătoreşti mai des, să câştigi bani din călătorii, să publici articole şi fotografii din vacanţele tale şi să îţi faci o carieră frumoasă din poveştile de pe drum? Nimic mai simplu. Iată cum să-ţi împlineşti visul!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite