40 de motive să vizitezi Sri Lanka (2)

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sri Lanka, fotografii de Vlad Semen
Sri Lanka, fotografii de Vlad Semen

Astăzi vom continua călătoria noastră magică în Sri Lanka: trenuri, plaje, temple şi capitala regilor. Iată câteva motive să vizitezi şi tu insula.

Sumar: în articolul de ieri, am povestit despre experienţa noastră cu SriLankan Airlines, dar şi despre aventurile din Colombo, hoteluri, oameni şi mâncare fabuloasă. Mai multe detalii aici.

11. Nopţile în Colombo sunt foarte plăcute, cu temperaturi suportabile, iar cea mai mare bucurie a noastră a fost călătoria pe lac, cu o barcă-restaurant, care aparţine de hotelul în care am stat, Cinnamon Lakeside. Muzică, răcoare, voie-bună. 

sl1

12. Destul de aproape de Colombo se află Negombo (acolo este şi aeroportul), un oraş cu plaje frumoase şi multe hoteluri, pentru toate bugetele. 

   

sl2

13. La 160 de km de Colombo, se află Pinnawala şi celebrul orfelinat pentru elefanţi, unde îi poţi hrăni şi fotografia. Mai multe detalii aici.

   

sl3

14. Îţi recomand să vizitezi Kandy, ultima capitală a regilor din Sri Lanka, o zonă foarte frumoasă, ascunsă printre plantaţii de ceai, dealuri şi munţi, cu o vreme perfectă. Este şi o zonă foarte spirituală, cu o energie palpabilă. 

   

sl4

15. Pentru o exerienţă autentică, ia un tren din Colombo şi mergi spre sud, spre cele mai frumoase plaje. Trenurile sunt foarte ieftine, însă trebuie să ştii că rareori prinzi un loc. Călătoria se desfăşoară cu uşile deschise şi astfel poţi fotografia ţara asta de poveste. Mai mult, traseul trenului este fix pe malul oceanului, iar peisajele sunt fabuloase. 

sl5

16. Bentota şi Beruwala sunt cele mai cunoscute destinaţii de plajă din Sri Lanka, orăşele liniştite, de coastă, cu plaje desprinse direct din visele tale. Noi ne-am oprit la un hotel din Bentota, pentru o limonadă şi câteva fotografii. 

   

sl6

17. Sri Lanka este o destinaţie foarte potrivită pentru copii, ai toate condiţiile, oamenii sunt prietenoşi şi calzi, iar cei mici se pot distra în voie. 

   

sl7

18. Şi pentru că am ajuns în Bentota în zi de sărbătoare, am vizitat şi un templu budist din zonă şi am stat la ceremonie. 

   

sl8

19. Câteva minute de meditaţie sub un cer atât de frumos, doar cu vântul şi valurile întrerupându-ţi şirul gândurilor, fac minuni!

   

sl9

20. Ne-am continuat călătoria spre sud, până la Hikkaduwa, o zonă celebră pentru recifurile de corali. Aici am stat 3 nopţi, la un hotel aflat într-o grădină cu Frangipani, direct pe plajă - Hikka Tranz, by Cinnamon.

image

Te aştept şi mâine să citeşti povestea călătoriei noastre în Sri Lanka. 

Fotografiile sunt realizate de Vlad Semen, cu #SonyA7S.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite