„Biblioteca din tramvai“ de la Iaşi

0
0
Tramvaiul Literaturii
Tramvaiul Literaturii

Începând de astăzi, 4 decembrie, la Iaşi va circula un vehicul „inedit”: tramvaiul-bibliotecă. Proiectul cultural a fost conceput de Asociaţia Tramclub Iaşi, cu sprijinul RATP Iaşi, care a pus la dispoziţie un tramvai.

„Aplicând sloganul «Citeşti! Dăruieşti! Las-o pe o bancă!», călătorii din tramvai pot împrumuta şi dona cărţi spre a fi dăruite mai departe, altor cititori. Biblioteca din tramvai va deveni funcţională începând de vineri, 4 decembrie 2015”, a declarat Silviu Teodor-Stanciu, unul dintre iniţiatorii proiectului, pentru „Evenimentul de Iaşi”.
Biblioteca din tramvai 3

„Biblioteca din tramvai” vine în completarea unui alt proiect cultural care se desfăşoară la Iaşi, şi anume „Tramvaiul Literaturii”, iniţiat tot de Asociaţia Tramclub Iaşi, în colaborare cu Muzeul Literaturii Române din Iaşi.

Scopul acestor proiecte educaţionale este de a promova cultura şi de a încuraja lectura şi în afara sălilor de bibliotecă. Într-o epocă în care telefoanele multifuncţionale au devenit tot mai răspândite, iniţiativa ar putea constitui o alternativă la timpul petrecut  de călători pe telefoane, în compania jocurilor sau a „amicilor virtuali” din reţele de socializare.

Sursă fotografii: Asociaţia Tramclub Iaşi

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite