Proiectul şi cursurile „Iaşi Civic Leader”

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iasi Civic Leadership

Responsabilitatea are nevoie de lideri locali, de aceea, la Iaşi, s-a născut proiectul Iaşi Civic Leader. Iniţiatorii proiectului consideră că tinerii merită mai mult, că au nevoie de mai multă încredere, că au nevoie de instruire azi pentru a deveni liderii de mâine.

Scopul proiectului IAŞI CIVIC LEADER este acela de a stimula cetăţenia activă a tinerilor prin educaţie şi implicare civică, de a forma liderii de mâine prin instruirea unui grup reprezentativ de tineri lideri din Iaşi. Ne propunem să contribuim la dezvoltarea cunoştinţelor de leadership/conducere a tinerilor din Iaşi

Prin acest program, ne dorim să transferăm cunoştinţe, abilităţi şi instrumente de lucru acestor tineri lideri dar şi să creăm o comunitate şi un cadru de dialog civilizat şi constructiv cu privire la misiunea şi responsabilitatea pe care liderii o au în comunitatea noastră

Proiectul este derulat de parteneriatul dintre Asociaţia Moldova Vrea Autostradă (MVA) şi Asociaţia pentru Economia Cunoaşterii (APEC), două entităţi reprezentative pentru acţiunile civice apolitice şi independente care acţionează în Municipiul Iaşi. 

În perioada 15 septembrie - 15 octombrie 2020 se va organiza un program de pregătire în leadership, ce va cuprinde 10 module cu teme şi invitaţi diferiţi.

În cadrul programului vor fi instruiţi a 25 de tineri lideri din Iaşi în tematica, tehnicile, abordările şi provocările leadershipului modern, prin transferul către tinerii lideri a unei baze solide de cunoştinţe cu privire la soluţiile de dezvoltare locală şi regională 

Agenda cursurilor

Modul I. Marţi 15 septembrie, ora 18:00

·       I.A  Introducere în leadership cu Radu Nechita.

·       I.B Impactul unei Societăţii Civile active asupra comunităţii. Întâlnire cu Alexandrina Dingă, Flaviu Manea, Mihaela Munteanu. Moderator: Iulian Boia.

Modul II. Joi 17 septembrie, ora 18:00

·       II.A Despre viziune cu Andrei Neştian.

·       II.B O viziune de dezvoltare pentru Iaşi. Întâlnire cu Toni Hriţac, Paul Butnariu, Dan Zaharia. Moderator: Alexandru Lăzescu.

Modul III. Marţi 22 septembrie, ora 18:00

·       III.A Decizii… de poveste! cu Ovidiu Gavrilovici.

·       III.B Descifrarea realităţii: Iaşul de la capitala Moldovei la reşedinţă de judeţ. Întâlnire cu Dorin Dobricu, Laurenţiu Radvan, Adrian Cioflâncă. Moderator: Remus Tanasă.

Modul IV. Joi 24 septembrie, ora 18:00

·       IV.A Conducerea organizaţiei cu Radu Nechita.

·       IV.B Statul de drept: de la definiţie la realitatea de pe teren. Întâlnire cu Daniel Atăsiei, Laura Stefan. Moderator: Alexandru Lăzescu.

Modul VMarţi 29 septembrie, ora 18:00

·       V.A Comunicarea în leadership cu Letiţia Lucescu.

·       V.B Cîtă acoperire are în realitate sintagma “Oraşul Culturii” asociată Iaşului? Întâlnire cu Ioan Milică, Oltiţa Cîntec, Cristina Hermeziu. Moderator: George Pleşu.

Modul VI. Joi 1 octombrie, ora 18:00

·       VI.A Putere, influenţare, motivare cu Adrian Munteanu.

·       VI.B Descifrarea realităţii: Dinamici geopolitice: impact, consecinţe. Întâlnire cu Iulian Fota şi Alexandru Lăzescu.

Modul VII. Marţi 6 octombrie, ora 18:00

·       VII.A Despre valori în leadership cu Tudor Jijie.

·       VII.B De ce nu reuşeşte România să construiască autostrăzi şi căi ferate de mare viteză? Întâlnire cu Adrian Covăsnianu şi Flaviu Manea.

Modul VIII. Joi 8 octombrie, ora 18:00

·       VIII.A Lucrul în echipă cu Dan Berinde.

·       VIII.B  O analiză critică asupra calităţii cercetării ştiinţifice şi învăţământului superior românesc. Întâlnire cu Emilia Şercan, Daniel Condurache, Liliana Romaniuc, Andrei Neştian. Moderator: Alexandru Lazescu

Modul IX. Marţi 13 octombrie, ora 18:00

·       IX.A Managementul schimbării cu Ilan Aviv (English).

·       IX.B Afaceri cu valoare adăugată. Întâlnire cu Irina Schrotter, Marian Berdan, Michael Bernescu. Moderator: Paul Butnariu.

Modul X. Joi 15 octombrie, ora 18:00

·       X.A Prezentarea proiectelor de viitor ale cursanţilor. Facilitator Claudiu Florea.

·       X.B Închiderea şcolii.

Pentru a solicita unul dintre cele 25 de locuri disponibile va rugăm să completaţi următorul formular de înscriere până la 7 septembrie 2020. Participarea este gratuită.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite