Baronii PSD – stăpâni peste fondurile europene. Cu acordul premierului Ciucă!

0
0
Publicat:

La Guvern este agitaţie mare. Premierul Ciucă, şeful executivului, a fost mult  prea ocupat în aceste luni cu gestionarea jocurilor de putere din interiorul coaliţiei de guvernare – a se vedea numeroasele crize generate de acţiunile provocatoare ale celor de la  UDMR sau declaraţiile explozive făcute de liderii PSD care promit creşteri de pensii şi salarii cu nemiluita – dar şi de rezolvarea în justiţie a problemei plagiatului, pentru a asigura „stabilitatea ţării”, astfel că toate priorităţile legate de îndeplinirea obiectivelor asumate în Programul de Guvernare au fost trecute în plan secund. România să aştepte!

Aşa s-a întâmplat şi cu Planul Naţional de Rezilienţă şi Redresare, guvernul condus de Nicolae Ciucă fiind în mare întârziere în privinţa jaloanelor şi ţintelor din PNRR, al căror termen de îndeplinire a fost stabilit pentru luna septembrie. Conform informaţiile dezvăluite de jurnaliştii adevărul.ro, deşi Guvernul Ciucă avea de îndeplinit 24 de obiective pentru trimestrul 3, la începutul lunii septembrie erau bifate mai puţin de zece dintre acestea. Cam multă lene şi neglijenţă într-un guvern condus de un general de armată. Mai mult, fostul ministru al Fondurilor Europene atrage atenţia că, până la finalul anului, trebuie realizată reforma pensiilor speciale. O problemă ultra „delicată”!

Însă, în timp ce Nicolae Ciucă a început să transpire mai mult ca de obicei şi să bată cu pumnul în masa Guvernului ca, până săptămâna viitoare, toate ţintele din PNRR să fie terminate, la PSD e veselie mare. Tot pe fonduri europene. Paul Stănescu, baronul PSD de Olt, prin diverse manevre a reuşit să îşi impună fratele la conducerea Agenţiei de Dezvoltare Regională Oltenia, care are ca principal obiectiv managementul proiectelor cu fonduri UE. Ce îl recomandă pe fratele baronului Stănescu să gestioneze proiecte de transport, dezvoltarea mediului de afaceri, utilităţi şi lucrări publice în educaţie şi sănătate în valoare de 1,2 miliarde de euro? Păi, vocea, talentul şi fratele! Deoarece Alexandru Stănescu nu are nici un fel de experienţă în domeniul fondurilor europene, acesta fiind inginer agricol. 

Talentatul frate al baronului Stănescu nu este, însă, paraşutat pentru prima dată de conducerea PSD într-o funcţie pentru care nu are competenţele sau pregătirea necesară. La începutul anului 2022, Alexandru Stănescu a fost propulsat de PSD-ul condus de Marcel Ciolacu într-o funcţie de conducere chiar la vârful ANRE, însă a demisionat înainte ca judecătorii de la Curtea Constituţională să decidă că numirea sa a fost făcută în dispreţul şi cu încălcarea Constituţiei. Deh, reflexele de „Ciumă Roşie” se pierd greu. Acum, aşa zisul concurs pentru şefia ARD Sud-Vest Oltenia a fost organizat în familie, iar dintre condiţiile de participare au fost eliminate exact cele care aveau legătură cu experienţa în domeniul fondurilor europene. Punct ochit, punct lovit. Iar fratele baronului Stănescu ajunge stăpân peste miliardele de la UE fără nici un fel de emoţii.

Alexandru Stănescu nu este vreun tinerel, astfel încât să fie disperat să ocupe tot felul de funcţii pompoase, dar care dau bine în curriculum vitae, pentru a impresiona viitori angajatori. Nu, domnul Stănescu este la vârsta la care vrea să dovedească cercurilor din care face parte că, la fel ca şi fratele său, şi el  este un bărbat puternic, iar cei care vor să îl supere ar face bine să se gândească de două ori înainte. În lumea baronilor, banii şi puterea merg mână în mână!

Din fruntea Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, instituţia care gestionează 1,2 miliarde fonduri europene, Alexandru Stănescu, frate de baron,  va fi preocupat doar cum să dirijeze aceste fonduri către „cine trebuie” pentru a cumpăra cât mai multă influenţă în judeţ, şi în regiune, pentru clanul Stănescu. Dar şi voturi pentru PSD la alegerile care urmează. Ce ghinion pe ţara aceasta! Când părea că „Ciuma Roşie” a dispărut, iar PSD a devenit, în sfărşit, un partid cu reflexe europene, se pare că lupul doar şi-a schimbat blana, dar năravul, ba!

Cu un Nicolae Ciucă anasteziat de frică că şi-ar putea pierde scaunul de premier, ceea ce ar echivala cu pierderea influenţei şi a puterii, şi aşa destul de fragile, în PNL, dacă îi supără prea tare pe liderii social-democraţi, cu un Marcel Ciolacu care lucrează din umbră, cu mănuşi de catifea, pentru anihilarea DNA, cu ajutorul noilor legi ale justiţiei, baronii PSD vor avea drum liber la furat. Ei vor fi stăpânii absoluţi peste toate fondurile europene. Iar România va rămâne o ţară la fel de săracă şi subdezvoltată.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite