„Arhitectul“ Ponta

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aşa după cum scriam în comentariul publicat joi atât pe blogurile „adevărul.ro“, cât şi pe site-ul „contributors.ro“, preşedintele Klaus Iohannis a ştiut să profite la maximum de greşelile în cascadă şi visurile de mărire ale Vioricăi Dăncilă care, din 27 mai încoace, trăieşte cu iluzia că ar fi menită să joace un rol istoric.

Să fie ceea ce nu a putut să fie nici măcar Elena Ceauşescu. Prima femeia preşedinte al României.

Partea proastă, şi nu doar pentru d-na Dăncilă, ci, în primul rând pentru România, e că insa cu pricina nu pare să fi înţeles nimic din criza politică prin care trece ţara. Ieri, doamna Dăncilă a luat la pas ţara, s-a pupat cu lumea, a gustat pâine şi sare, şi-a făcut cruci. Într-un cuvânt e în pre-campanie electorală.

Deopotrivă, dl. Iohannis a valorificat la maximum debusolarea, imposibilitatea de a găsi soluţii, găunoşenia, lipsa de caracter a d-lui Călin Popescu-Tăriceanu. Care ne ia drept fraieri, crede că noi, românii, am avea memorie scurtă şi că nu am ţine minte că şi el, şi minusculul partid în fruntea căruia se află au fost complici şi josnici, şi nemernici la toate fărădelegile, abuzurile, încălcările regulilor normalităţii pe care şi le-a îngăduit PSD. Indiferent dacă a fost condus de acum puşcăriaşul Liviu Nicolae Dragnea ori de pretins neconflictuala Viorica Dăncilă.

În discursul lui de miercuri seara, şi-a făcut văzute corniţele şi candidatul la preşedinţie Klaus Werner Iohannis care nu doar că şi-a prezentat, poate chiar supraevaluat meritele dobândite în perioada tulbure pe care o parcurge România din ianuarie 2017 încoace, ci s-a prezentat pe sine drept unicul care ar putea garanta stabilitatea şi drumul european al României după alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Într-un fel, dl. Iohannis are dreptate. Tot ceea ce se întâmplă în aceste zile trebuie privit în contextul perioadei de precampanie electorală. Chiar şi modalitatea în care se va rezolva provizoriu criza politică pe care o parcurge ţara este parte a respectivei campanii.

 Iar regizorul fetid, mânjit şi ticălos care încearcă să impună în folos propriu, în spiritul resentimentelor sale, propriul spectacol şi o anume soluţie de rezolvare a crizei este nimeni altul decât mizerul şantajist Victor Viorel Ponta.

Primul şantaj i-a reuşit. A izbutit ori să îl păcălească, ori să îl silească pe dl. Tăriceanu să abandoneze guvernarea şi să renunţe la postura de prezidenţiabil. La urma urmei nici o pagubă. Sau pagubă-n ciuperci, cum bine spune românul. S-a dovedit astfel că impostura omului politic Tăriceanu a ajuns la termen. Omul se îmbată acum cu iluzia pe care i-o alimentează acelaşi Victor Viorel Ponta că din septembrie va fi, într-o formă sa alta, parte a noii formule guvernamentale, că îşi va putea salva jucăreaua prezentată în ambalaj de partid politic, că la viitoarele alegeri va prinde măcar pentru sine un loc de senator şi astfel se va putea lăuda nu numai că a avut în palmares cinci neveste, ci şi opt prezenţe în Parlamentul României.

Acum dl. Ponta lucrează la cel de-al doilea şantaj. Nu face economie de nici un mijloc, nu are nici cel mai mic scrupul. Îşi concentrează toate eforturile spre a o determina pe Viorica Dăncilă să abandoneze candidatura la prezidenţiale şi să o susţină pe aceea a actorului Mircea Diaconu. Care dacă ar avea măcar o urmă, un rest de bun simţ, după cât de prost, de lamentabil, de habarnamist, de anti-european s-a prezentat luni seara în apariţia de la televiziunea Digi 24 s-ar retrage în regim de maximă urgenţă la Săftica, bucurându-se de milionul făcut pe nemunca din Parlamentul European şi s-ar exercita în arta de ar fi bunic. Nu ar mai şterge el însuşi cu buretele propriile vârfuri din cariera de actor de teatru şi de film.

Ce îi oferă Ponta la schimb doamnei Dăncilă? Votul care ar menţine-o pe mai departe în fruntea guvernului.

Acestea sunt principiile, aceasta e morala, acesta e patriotismul fals, coclit, acesta e substratul acţiunilor lui Ponta care încearcă să ne mintă că s-ar fi înţelepţit. Personajul e de o maximă toxicitate. Un alt Arturo Ui a cărui ascensiune trebuie oprită.

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite