Apocalipsa de pe 21 decembrie, între maiaşi şi o planetă sexy

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
cross click sat apocalipsa

Vine apocalipsaaa! Fă provizii, închiriază un buncăr (vezi în Elveţia), fă mai multe provizii, ia copiii, soţia, bagă-i în buncăr închide uşa! Acum, şşşt!!! ar trebui să fii în siguranţă.

Apocalipsa viitoare se împarte în trei scenarii: planeta Nibiru, maiaşii şi motivul3. Exploziile solare sunt destul de dese, dar nu pe cât de periculoase le cred oamenii, iar alinierea planetelor este prea puţin plauzibilă, e o teorie mai mult pentru buna dispoziţie. 

Planeta Nibiru cică-i undeva sus, dincolo de atmosferă şi oamenii răi de la NASA nu ne spun de ea. Cum să ne spună? Ne-am panica, am râcâi cu unghiile asfaltul să ne vârâm capul în el, ne-am ascunde după perdea, şi totul pentru că ne-au spus de Nibiru. Da' ea nu există. E tare simplu de verificat, iei un telescop şi te uiţi pe cer. Dacă eşti paranoic, te duci oriunde pe Pământ şi te uiţi la cer. Iar şi iar. Şi nu poate călători cu o viteză mai mare decât cea a luminii (aproape 300.000 km/h), deci nu se poate „strecura“ pe nevăzute. Treaba este că Nibiru e sexy. Da, sexy, e o planetă mică, roşcată şi sexy.

Maiaşii, îi şi văd, aveau pe cap treburile lor cu jertfa umană în numele zeilor, căldura îi termina, piramida nu era gata şi un şef deloc răbdător îi bătea la cap să termine calendarul. "Bă, ia mai dă-i în Nibiru de urmaşi, hai să facem calendarul până în 2012, apoi revenim la ale noastre! Să se mai descurce şi ei!" Şi l-au dat cu final în 2012, iar lumea îl ia de bun. Este un calendar vechi, a adunat sute de ani. Or fi fost maiaşii deştepţi, dar nu au fost perfecţi. Şi dacă nu în 2012, calendarul lor tot se termina cândva, nu ar mai fi avut pietre pe care să scrie sau timp - veneau europenii peste ei.


Motivul3 este obişnuiţa! Şi asta pentru că oamenilor le place apocalipsa. E mai sexy decât Nibiru. Produce adrenalină, iar pentru unii e o pâine de mâncat, vin cu teorii, sunt chemaţi la televizor, ce să mai? devin vedete. Şi pentru alţii e pâine de mâncat. Vând produse, vând kit-uri de supravieţuire şi oamenii tind să cumpere mai multe decât oricând, doar trebuie să mănânci şi după sfârşitul lumii, nu?

Într-un deceniu sunt între trei şi şapte sfârşituri ale lumii (mai mult sau mai puţin). Da, unul e suficient să se adeverească, dar niciunul de până acum nu a fost suficient de plauzibil, cum nu este nici acesta nou. Vine sfârşitul lumii pe 21 decembrie? Cel mai probabil că nu. Va veni cândva? În mod cert, în fiecare zi e sfârşitul lumii pentru cineva, pentru sute de mii de cineva.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite