Cel mai scump telefon, şi primul cu ecran holografic, apare într-un video oficial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Telefoanele, anul acesta sau anul viitor, vor începe să aibă preţuri de peste 1.000 de dolari. Primul ar putea fi cel creat de un producător de camere video. Acum ştim şi cum va arăta.

Apple ar putea lansa un iPhone cu preţ de 1.200 de dolari. Înainte de a fi oficial, însă, RED promovează Hydrogen One, un telefon care va rămâne în istorie datorită promisiunilor producătorului. Va avea un ecran de 5,5 inci, port USB Type-C, iar preţul va fi de 1.200 de dolari pentru carcasă din aluminiu şi 1.600 de dolari pentru cea din titan.

Arată diferit de cele cu care eşti obişnuit, cu o textură specială pe spate şi margini, iar camera foto este duală. De asemenea, ar avea un ecran holografic pe care poţi vedea conţinut special fără ochelari 3D sau de altă natură. Ce-i mai important e preţul. 

Producătorii trec de 1.000 de dolari într-o încercare de a-şi diferenţia produsele de cele low-end, dar şi pentru a face mai mulţi bani. Pe măsură ce piaţa este suficient de mare, cât să existe tot felul de branduri low-end, atunci companiile mari vor începe să concureze mult mai sus, ca telefoanele să fie, din nou, un accesoriu care să sublinieze statutul.

Însă pe lângă un iPhone de 1.200 de dolari, Apple va avea şi modele mai ieftine. Va crea însă o piaţă high-end premium nu doar prin performanţă, ci şi prin suma de bani pe care un utilizator ar cheltui-o pe un dispozitiv. Este o mişcare firească, în contextul în care telefoanele au devenit computere şi sunt schimbate la circa un an jumătate spre doi ani. Desigur, se poate discuta şi despre cercetarea şi dezvoltarea unor tehnologii noi, pentru care ar avea nevoie de bani din vânzarea terminalelor vândute în prezent. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite