America vocii lui Trump șochează din nou cu nemaiauzite acuzații

0
0
Publicat:

Aliații SUA au de ce să-și pună întrebări auzind cele mai noi semnale conjugate care vin de pe piața politică americană: Donald Trump conduce detașat în sondajele pentru primarele din tabăra republicanilor și, în același timp, formulează acuzații enorme, nemaiauzite vreodată în istoria SUA, profund destabilizatoare pentru prestigiul SUA și echilibrul de securitate pe care SUA îl asigură la nivelul blocului occidental.

Picture1 png

Să le luăm pe rând.

Impactul inculpării lui Trump asupra sondajelor

Pentru prima oară în istorie, un fost Președinte al SUA a fost inculpat și nu putem găsi în acest sondaj al vreo urmă a impactului pe care acest fapt îl are asupra poziției lui Trump” a declarat republicanul Bill McInturff de la  Public Opinion Strategies , cel care a organizat sondajul respectiv alături de democratul Jeff Horwitt de la Heart Research Associates.  Alegătorii nu numai că par să stea alături de Trump în perioada de după inculpare,b dar există mai multe semnale că sprijinul acesta se amplifică pe măsură ce contracandidații lui Trump pierd, mai ales De Santis” -a continuat Horwitt. 51% dintre cei consultați în cadrul sondajului și-au exprimat preferința pentru Trump ca primă opțiu8ne în cursa pentru nominalizarea în calitate de candidat prezidențial de către Partidul Republican, față de doar 22% de preferințe în favoarea lui De Santis, 7% de voturi fiind pentru Mike Pence și 5% pentru Chris Christie, fostul guvernator al Statului New Jersey.  Un alt element relevant pentru polarizarea preferințelor de vot este că, în termenii acestui sondaj, 77$ dintre votanții republicani spun că, pentru ei,  acuzațiile federale împotriva lui Trump în cazul documentelor clasificate reprezintă o problemă minoră (14%) sau nu reprezintă deloc o problemă )63%). Mai mult, 64% dintre votanții republicani sunt convinși că acuzațiile sunt motivate politic și spun că-l vor sprijini tocmai pentru a-i opri de adversarii săi să câștige. Cursa este deschisă:

Picture2 png

Dar, per ansamblu, în măsura în care cifrele prezentate de sondaj vor fi confirmate de opțiunile electorale din 2024, apare ca evident un foarte înalt nivel de nemulțumire și neliniște socială, o incertitudine extrem de gravă asupra direcției în care se îndreaptă țara.

Iată:

Picture3 png
Picture4 png
Picture5 png

Se poate să fie doar un episod din bătălia informațională deosebit de intensă care, în acest moment, a intrat în faza demolării vieții publice și personale a fiecăruia dintre candidații relevanți, pe surse credibile apărând deja, în atenția corespondenților de presă din diferite capitale străine, materiale difuzate sub embargo „pentru informarea dumneavoastră”, modul obișnuit de avertizare că vor urma multe alte scandaluri demolatoare. Numai că, iată, se trece peste linia obișnuită a scandalurilor politice, chiar în manieră americană, și se ajunge la un nivel în care vorbim despre acuzații vizând, securitatea națională. Iată acuzația directă formulată de Trump, fost Președinte al SUA la adresa lui Joe Biden, succesorul său la Casa Albă. Niciodată nu s-a mai auzit o asemenea suspiciune de posibilă trădare națională la adresa unui Președinte în funcție al SUA acuzat că „în legătură cu Rusia, va face ceea ce-i spune Președintele XI să facă. Aduceți-vă aminte că Hunter & Joe au luat de la ambele țări mari sume de bani, dar în acest moment China este o amenințare mai mare. China & Rusia, până să vină Biden, fuseseră dușmani naturali, cu China care-și dorește mari porțiuni din teritoriile nepopulate ale Rusiei pentru populația sa cu mult mai mare. Din această cauză asta este oportunitatea incredibilă a Chinei, mult mai importantă decât Taiwanul care mai poate aștepta din punctul de vedere al Președintelui XI !”

Picture6 png

Dacă vreți să avansăm și mai mult în acest gen de politică americană la nivel foarte înalt, vă recomand să citiți argumentare a ceea ce Trump acuză a fi un „complot desfășurat de mulți ani de guvernul  SUA pentru a-l proteja pe Biden” demascat de Congres, foarte probabil avanpremieră la șirul de dezvăluiri promis în privința afacerilor familiei Biden în Ucraina și nu numai. Căci, după cum vedeți aici ,nu e vorba doar despre faimosul laptop al lui Hunter Biden.

Foarte îngrijorătoare semnale pentru cum se construiește marea bătălie electorală americană din viitorul apropiat și poate că Trump știe ceva (în orice caz vrea să transmită un mesaj foarte superficial criptat) atunci când, cu referire directă la puciul ratat de Prigojin în Rusia dar gândindu-se poate la mai multe altele, spune că să fim atenți la ce ne dorim să se întâmple, căci cine sau ce-ar urma ar putea fi mult mai rău!

TRUMP TRUTH SOCIAL JPG
Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite