Amenajări interioare în culoarea anului 2014: Radiant Orchid

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Culoarea anului în casa ta Sursă foto: Pantone, Pinterest
Culoarea anului în casa ta Sursă foto: Pantone, Pinterest

În 2014, culoarea anului este Radiant Orchid (orhideea strălucitoare)! Nuanţa, o combinaţie de mov, fuchsia şi roz, este descrisă drept o ”invitaţie la inovaţie, ce încurajează imaginaţia şi originalitatea, aspecte tot mai apreciate în societatea modernă”.

De alegerea ei sunt responsabili specialiştii Institutului Pantone, lider mondial în ceea ce priveşte culorile, care de mai bine de o decadă decid nuanţa ce dă tonul în modă şi în designul interior în anul care vine. Despre Radiant Orchid (numele său oficial este PANTONE 18-3224), tot ei spun că inspiră încredere, emană bucurie, iubire şi sănătate, dar, totodată, intrigă şi stârneşte imaginaţia.

În ceea ce priveşte decorul interior, specialiştii Pantone ne sfătuiesc să încorporăm culoarea anului 2014 în locuinţele noastre prin vopsea, piese accent şi accesorii. Radiant Orchid se asortează de minune cu verdele măsliniu (olive) sau cu cel vânătoresc (verde închis). La fel de bine merge şi cu turcoaz, vernil şi galben deschis. O culoare vibrantă precum este aceasta poate fi asortată şi cu tonuri neutre, aşa cum sunt griul, bejul sau cremul. Îndrăzneaţă fără a fi copleşitoare, culoarea anului se remarcă şi prin abilitatea sa de a energiza aproape orice paletă cromatică şi de a fi un bun element unificator pentru diferite tipuri de spaţii.

Acestea fiind spuse, iată câteva exemple de amenajări interioare inspirate de orhideea strălucitoare:

idei de amenajare
idei de amenajare
idei de amenajare
idei de amenajare
idei de amenajare

Pentru un plus de inspiraţie, analizaţi cu atenţie şi paleta de culori de mai jos. Ea vă va ajuta să vă daţi seama mai uşor cu ce tonuri puteţi combina cu succes Radiant Orchid.

idei de amenajare

Sursă foto: Pantone, Pinterest

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite