Idei de organizare pentru noul an şcolar

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sunt foarte convinsă că ai citit deja numeroase articole legate de începerea anului şcolar, despre ce şi cât avem de cumpărat, de unde, cum şi aşa mai departe. Eu vreau să îţi propun o abordare diferită, legată de modul în care ne organizăm timpul, banii şi resursele pentru a fi cât mai eficienţi într-o perioadă de intense căutări.

Scriu toate acestea în calitate de professional organizer autorizat internaţional, dar şi de mamă de boboc de grădiniţă.

Dacă este primul an în colectivitate al copilului tău, îţi recomand să verifici necesarul cu viitoarele sale cadre didactice şi/sau cu administraţia unităţii de învăţământ. Sunt anumite resurse oferite gratuit prin lege ori care sunt incluse în taxa de şcolarizare. O întrebare de acest gen se traduce automat în mai puţine cheltuieli pentru tine.

Dacă ai un copil ce revine în toamnă la şcoală, înainte de a pleca la cumpărături fă o evaluare a rechizitelor şi materialelor de studiu pe care le are deja. Este inutil să dai bani pe dubluri. Refaci stocurile la nevoie şi reduci astfel bugetul alocat începerii anului şcolar.

În momentul în care ai o idee clară cu ce trebuie achiziţionat, alcătuieşte o listă pentru a ţine mai uşor evidenţa. În cazul în care ştii un loc de unde pot fi luate cât mai multe, consideră-l prima ta opţiune. Va fi o mare economie de timp. Sau caută online şi creează un document cu link-uri către produsele preferate salvate pe categorii. Dacă, spre exemplu, ai adăugat 4 link-uri sub articolul penar, îţi va fi mai uşor să îl alegi pe cel pe care îl consideri cel mai bun doar trecându-le în revistă pe acestea. Nu alcătui o listă aleatorie cu legături utile care nu ai idee către ce produse duc.

Când ai de făcut cumpărături pentru copii mai mari, implică-i în alegerea rechizitelor şi a hainelor de şcoală. Le vor folosi cu mai mare drag dacă le plac şi vor avea şi mai mare grijă de ele. Un alt mod de a face economii pe termen lung!

Dar nu doar copiii trebuie pregătiţi de şcoală. Şi noi părinţii avem de luat rechizite şi materiale pentru a ţine pasul cu oamenii mici. Şi nici casa nu trebuie uitată! În aceeaşi idee vreau să îţi ofer o resursă gratuită pe care să o foloseşti pentru a-ţi organiza timpul, activităţile şi bugetul. O poţi descărca de AICI!

Sper ca toate cele de mai sus să îţi fie de folos! Succes să avem cu toţii în noul an şcolar!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite