Am să te f**t, poezie scrisă şi ştearsă de Marius Tucă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Tucă
Marius Tucă

Nu mulţumesc, încercaţi alături. Asta ca să fie clar din prima şi să nu existe nicio discuţie despre vreo posibilitate ca între noi să existe vreun climax de altă natură decât unul literar, chiar dacă şi la ăsta am un dubiu profund. Ce ne mai plac viralele. Cum zice unul cât de cât cunoscut vreun cuvânt cu pu, pi, cu, tz sau fu am şi sărit de cu în sus şi l-am viralizat.

Să facem o mică analiză (deja îmi vine să râd la toate cuvintele care conţin apropouri sexuale, auzi, analiză, hahaha, ce pervers) a textului în sine publicat de poetul Marius Tucă.

Să începem cu începutul. Cine e Marius Tucă? Nu ştiu clar, l-am căutat pe Google şi înţeleg de la unii de vârsta a doua că era mare jmeker pe vremuri, că făcea interviuri şi purta suspensori deşi din poze nu prea aduce cu Larry King. Deci e o vedetă. Rămâneţi aproape. Ca orice jurnalist care ajunge la vârsta întrebărilor esenţiale (cine sunt eu? cine e ăsta de mă plăteşte? eu pe cine mai fu?), a înţeles la un moment dat inutilitatea meseriei sale (aici asum fără să ştiu adevărul, putea foarte bine să fie şi concediat) şi s-a apucat de lucruri mai serioase, gen scris poezii. De pe pagina lui văd că a scris multe poezii, deci are ceva timp liber. Majoritatea sunt despre iubire (Te iubesc / Fiindcă, şi, oricum) despre sine (Narcisism / În timp / ce aşteptam / să mă îndrăgostesc / de tine / M-am îndrăgostit / de mine), despre o ea care apare repetitiv (Azi, mi-ar putea fi dor de tine, / dar dacă s-ar întâmpla / mi-ar fi teamă să-ţi spun.) şi despre intraductibilul dor (Dor / Mi-e dor de tine / Când mi-e dor de mine.).

Există categorii de oameni despre care nu poţi să faci niciodată mişto pe lumea asta. În ea se înscriu bătrânii, gravidele şi persoanele cu handicap, toate recunoscute ca atare şi de RATB care le-a instalat locuri gratuite. Din păcate, poeţii nu sunt trecuţi oficial în această listă pe care ar merita să se găsească pe deplin. Aşa că nu ne permitem să facem glume despre poezia lui Marius Tucă, dar rămân două întrebări esenţiale:

1. De ce a dat-o în pornografie aşa târziu?

2. De ce a şters-o de pe contul de Facebook?

La asta îmi permit să răspund eu după ce citiţi finalul poeziei  Am să te fut: Bazează-te pe mine şi pe ceea ce simt pentru tine / Nu te joci de-a mama şi de-a tata / Cu sângele şi cu mintea, cu trupul şi cu sufletul, / Sunt romantic până la capăt / Şi dacă printr-o nepotrivire de caracter nu se va întâmpla nimic, / Consideră că te-am futut.

Unii bărbaţi nu se maturizează niciodată şi îşi închipuie că dacă folosesc cuvinte licenţioase sunt mai bărbaţi în ochii noştri. Cam ca puştii de 16 ani care confundă prima ţigară cu prima erecţie, sau confundă prima erecţie cu primul act sexual, sau primul act sexual cu o partidă sexuală. Mă rog, lumea masculină e o lume confuză plină de certitudini. Şi revenind şi la ştersul poeziei, asta e o acţiune tot de puşti care se sperie de consecinţele cuvintelor sale. Te pui pe picioarele din spate, îţi încordezi abdomenul şi îţi umfli pieptul după care îi spui că mamă, mamă ce o să i-o mai tragi, şi cum o să o mai tăvăleşti, ce mai, o rupi în două. Şi când ea îţi spune hai la treabă, te înroşeşti şi o ştergi la fugă.

E clar că Marius Tucă nu e vreun Charles Bukowski autohton cum nici cu Emil Brumaru nu împărtăşeşte nicio rimă. Ca să înţelegem mai bine cine NU e Marius Tucă vă propun câteva versuri din Bukowski:

she said that I was a very
jealous man.

one day she just
fell down
inside of her sexual organs
and vanished.
it was like an alarm clock
dropping into the
Grand Canyon.

Şi câteva versuri ale lui Emil Brumaru:

elevele se duc la şcoală,
îşi pun chiloţii în penar
şi-apoi pe săli pizduţa goală
şi-o plimbă-n recreaţii mari.
şi cad când trece-un diriginte,
ca el să le miroase-n cur
şi să le fută fără minte,
dacă nu-i nimeni primprejur.
sau măcar dânsele să-l sugă
îngenuncheate pe ciment
în cea mai delicioasă rugă,
pe capul pulei plimbând lent
buzele groase, limba-n floare,
până când sună de intrare…

Aşa că Marius Tucă mai are de lucrat la versificaţie dacă tot vrea să scrie poezie despre sex, dragoste şi alte sentimente. Nu de alta, dar până şi Mihai Eminescu a scos ceva mai dur decât el:

Merge drumul din lindic
Până chiar pe sub buric
Şi buricul frică n-are
Că el merge tot călare.
Da lindicu-i mânios
Că el merge tot pe jos
Pe spetezea * pizdii late
Pe bucile afumate.
Mult mă mir şi mă badur *
Cum stă pizda lângă cur,
Şi nu moare
De putoare.

Cred că ajunge cu exemplele. Acum mai avem un singur sfat şi pentru poetul din Marius Tucă:

Citiţi continuarea articolului pe sereniti.ro

Un text semnat de Lidia Marinescu.


Lidia Marinescu este brand manager. Marketing. Sharp, edgy. Bitchy with a darling and lovely side. Sweet and sour. Make up heavy user. Social media addicted. Sun glasses aficionada. Dependentă de romenglish şi ciocolată cu rom. Motto personal: Viaţa nu îmi dă mie lămâi, eu îi dau lămâi vieţii. Şi 50 de votcă, sau de rom, sau de gin. Merge şi un strop de campari.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite