Aceşti copii minunaţi nu sunt luptători Hamas!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru cine este părinte, pe pământ, nu în gând, este clar că niciunul dintre copiii răniţi în Gaza nu a îndreptat vreo armă spre vreun militar israelian.
Pentru cine este părinte, pe pământ, nu în gând, este clar că niciunul dintre copiii răniţi în Gaza nu a îndreptat vreo armă spre vreun militar israelian.

Scriu aceste rânduri ca unul care am poposit în armata israeliană, dar am şi văzut drama palestinienilor lipsiţi de orice speranţă de mai bine, în deşertul bântuit de orgoliile unor politicieni care confundă - îmbătaţi de propria imagine, de temporari învingători -, confortul din propriul birou cu realităţile şocante în care este nevoită să crească noua generaţie de pământeni, ce nu vrea decât să trăiască demn, în libertate.

Teleastul Jonathan Miller, de la postul de televiziune Channel 4 News, a avut răbdarea şi meticulozitatea să prezinte urmările bombardamentelor israeliene, asupra unor obiective evident civile.

Ceea ce pare clar este absenţa teroriştilor - din clădirile făcute una cu pământul -, deci inexistenţa acolo a insurgenţilor islamici, a muniţiilor şi armelor folosite de luptătorii Hamas.

Ceea ce nu este deloc clar, cel puţin Miller nu a lămurit situaţia, este cine anume îi anunţa pe palestinieni că urma, în câteva minute, bombardamentul israelian, asupra unui hotel sau bloc de locuinţe.

A venit timpul ca Israelul să discute cu statul Palestina proiecte sociale de redare a speranţei tinerilor exasperaţi de lipsa oricărui viitor normal, într-un teritoriu unde singura meserie bine plătită este aceea de luptător Hamas.

Asta dacă liderii Israelului mai înţeleg că au dreptul la viaţă, demnitate şi respiraţie liberă şi pământenii din teritoriile palestiniene.

Jon Snow, un alt temerar jurnalist de la Channel 4 News a avut inspiraţia de a focaliza camera de filmat spre copiii inocenţi ai palestinienilor din Gaza.

Pentru cine este părinte, pe acest pământ, nu în gând, imaginile surprinse sunt emoţionante.

Şi acuzatoare!

Niciunul dintre copiii răniţi şi filmaţi nu a purtat vreo armă îndreptată spre vreun militar israelian.

Cei care îi atenţionează pe alţi pământeni cu privire la tragediile generate de Holocaust – genocidul în urma căruia aproximativ 6.000.000 de evrei au fost ucişi de militari germani, ce au executat ordinele lui Adolf Hitler, pe teritoriul Germaniei şi în teritoriile ocupate – devin ei înşişi, acum, generatorii unui nou genocid.

Premierul israelian ar trebui să oprească imediat bombardamentele haotice ale conaţionalilor din Tzahal = I.D.F. = Forţele de Apărare ale Israelului.

Asta dacă mai are conştiinţa că istoria se poate repeta, chiar în zona unde Israelul pare a împărţi moartea şi pacea după cum bate vântul deşertului, pe la Tel Aviv, prin birourile cu aer condiţionat şi arţăgoşi capitonaţi de o percepţie învechită a anului 2014.

Ajunge!

*************************************

ACTUALIZARE:

La 24 iulie 2014, astronautul Alexander Gerst mărturisea, în legătură cu imaginea de mai sus:

“cea mai tristă fotografie a mea, de până acum. Din Staţia Spaţială Internaţională putem vedea explozii şi rachete care zboară peste Gaza şi Israel.”

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite