Charlie Ottley, cu obiectivul camerei pe focurile vii şi munţii de sare din Geoparcul „Ţinutul Buzăului” FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa Asociaţia „Ţinutul Buzăului”

Geoparcul „Ţinutul Buzăului” a avut joi un oaspete cu totul special. Este vorba despre jurnalistul Charlie Ottley, realizatorul celebrelor documentare „Wild Carpathia” şi „Flavors of Romania”, care promovează internaţional frumuseţile naturale şi culinare ale României.

Cunoscutul realizator de documentare a ajuns joi, la Buzău, împreună cu echipa sa de filmare. 

Oaspeţii au luat la pas mai multe obiective de pe cuprinsul geoparcului.  

„Geoparcul UNESCO Ţinutul Buzăului şi-a dezvăluit unicitatea, măreţia şi misterele jurnalistului britanic Charlie Ottley şi a echipei sale de la Flavours of Romania şi Wild Carpathia, însoţiţi şi îndrumaţi in periplul lor de către Conacul Grigorescu, Terra Carpatica, Slow food community şi de colegii noştri de la Geoparc, etalând o suită de obiective reprezentative pentru judeţul Buzău”, au transmis reprezentanţii Asociaţiei „Ţinutul Buzăului”. 

Lacul Mocearu, Focurile vii de la Lopătari şi Canionul de sare de la Mânzăleşti şi-au spus pe rând povestea şi au defilat grandioase pe podiumul locurilor demne de apreciat, de iubit şi valorificat, cuprinse fiind într-o poveste mai amplă despre România şi farmecul ei. 

Filmările vor fi incluse într-un serial ce va fi difuzat în curând. ”Vor urma şi alte istorisiri despre locurile, oamenii şi trăirile pe care le poţi experimenta pe aceste meleaguri dezvăluindu-se astfel potenţialul de dezvoltare durabilă a zonei”, au mai scris reprezentanţii Asociaţiei „Ţinutul Buzăului”.

În ziua de 21 aprilie 2022, „Ţinutul Buzăului” a devenit, oficial, Geoparc internaţional UNESCO, al doilea din România, după „Ţara Haţegului”. Distincţia a fost oferită de către consiliul director al UNESCO, prin intermediul unei videoconferinţe.

De curând, mai mulţi antreprenori şi producători locali din acest areal geografic au pus bazele unei comunităţi Slow Food.

Acest concept reflectă un stil de viaţă, un mod de a trăi şi a mânca sănătos, în incercarea de a reînvia tradiţia şi cultura gastronomică locală, toate acestea combinate cu grija faţă de comunitate şi mediul înconjurător.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Ocupaţia care a smuls din depresie o bătrână rămasă singură într-un cătun din Munţii Buzăului

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO

Mai multe pentru tine:
Lenjerii de Crăciun care aduc magia sărbătorilor în dormitor – Stoc limitat! Alege cadouri cozy și festive pentru întreaga familie
Creștere importantă a pensiilor pentru o categorie de români. Cine va primi cu 275 de lei mai mult lunar din 2026
Crăciun 2025: Cele mai bune jucării educative pentru copii – Cadouri care dezvoltă imaginația, inteligența și curiozitatea lor. Investește în viitor
Ce spune despre România un vlogger american ce a fost arestat în Rusia: Nu există nimic similar!
Cadouri de Crăciun pentru copii: 25 de hanorace și pulovere festive – de la modele la reducere sub 100 de lei, la cadouri unicat și personalizate
Pijamale pentru copii de Crăciun 2025 – cozy și hazlii, la ofertă, majoritatea sub 100 lei, cadouri de la Moșu’ pentru dimineți pline de magie
În timp ce Katy Perry e îndrăgostită lulea de Justin Trudeau, Orlando Bloom nu mai acceptă să aibă orice iubită
Presupusul iubit al Rodicăi Stănoiu dezvăluie, în sfârșit, adevărul despre relația lor. Marius Calotă spune cine moștenește averea de milioane de euro VIDEO
Cadouri de Crăciun pentru el: Top 15 aparate și produse de ras și bărbierit verificate online – alege cadoul care îl va impresiona și răsfăța
Cadouri de Crăciun pentru bărbați care aduc zâmbete: cele mai haioase pijamale și pulovere, sub 100 de lei, care fac sărbătorile memorabile
Ce spun psihologii despre oamenii care păstrează pungile, borcanele goale, hârtia de ambalaj „pentru orice eventualitate”