Vulcanii noroioşi, aşezările rupestre şi trovanţii, promovaţi în inima Europei VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa Arhivă
Sursa Arhivă

Cel de-al doilea geoparc UNESCO al României se pomovează intens. „Ţinutul Buzăului” se vede acum şi la Bruxelles, prin intermediul unei expoziţii de fotografie la scară mare.

Institutul Cultural Român de la Bruxelles şi Ambasada României în Regatul Belgiei organizează, în perioada iunie – septembrie, expoziţia de fotografie „Ţinutul Buzăului – Geoparc UNESCO”, în urma obţinerii validării oficiale ca geoparc internaţional UNESCO.

Este vorba despre o expoziţie în oglindă, una la Bruxelles şi alta la Buzău, alcătuită din 30 de fotografii de mari dimensiuni, transmise de Muzeul Judeţean Buzău în colaborare cu Consiliul Judeţean Buzău şi de Asociaţia Ţinutul Buzăului. 

Vernisajul va avea loc luni, 6 iunie, la Bruxelles – Consulatul României şi la Buzău – Muzeul Judeţean. Geoparcul „Ţinutul Buzăului” a devenit, recent, cel de-al doilea geoparc acreditat UNESCO din România, inclus în Reţeaua Globală a Geoparcurilor, după Ţara Haţegului. 

Lista globală este compusă din 177 de zone geografice din 46 de ţări. Cu un potenţial turistic deosebit, „Ţinutul Buzăului” se află în zona Carpaţilor de Curbură, înglobează 18 comune şi are aproximativ 1.000 de kilometri pătraţi.

Vulcanii noroioşi, domurile de sare, focurile vii, trovanţii de la Ulmet, aşezările rupestre şi chihlimbarul de la Colţi sunt printre cele mai renumite atracţii pitoreşti ale Ţinutului Buzăului din zona de curbură a Carpaţilor.

Proprietarii de hoteluri şi pensiuni din zona de munte a judeţului se aşteaptă la un număr mai mare de turişti. În acelaşi timp, rerezentanţii HORECA şi-au propus să ofere servicii de cazare la standarde şi mai ridicate.

Încă din acest an, „Ţinutul Buzăului” va beneficia de un buget anual. O parte din buget va fi asigurată de Consiliul Judeţean Buzău, iar cealaltă, din fondurile Asociaţiei ”Ţinutul Buzăului”, prin donaţii şi sponsorizări.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Ocupaţia care a smuls din depresie o bătrână rămasă singură într-un cătun din Munţii Buzăului

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite