Peste 1.600 de moldoveni au mers în UE în prima zi după abolirea vizelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Moldovenii s-au bucurat din plin de ridicarea vizelor. FOTO Poliţia de Frontieră

1.638 de cetăţeni moldoveni, deţinători de paşapoarte biometrice, au plecat în UE în prima zi după abolirea vizelor, arată datele Poliţiei de Frontieră.

Cei mai mulţi moldoveni au ales să treacă hotarul prin punctul de trecere Leuşeni, poliţiştii de frontieră înregistrând aici 579 persoane. Prin Aeroportul Internaţional Chişinău, în prima zi a eliminării regimului de vize, au ieşit din ţară 509 deţinători de paşapoarte biometrice, alţii 196 au mers în comunitatea europeană prin punctul de trecere Costeşti.

În celelalte puncte de trecere de la frontiera moldo-română au fost înregistrate următoarele date privind traversarea cetăţenilor moldoveni în baza paşapoartelor biometrice: Giurgiuleşti – 165; Sculeni - 92; Ungheni - 45; Cahul – 37; Lipcani – 15.

Începând cu 28 aprilie, cetăţenii Republicii Moldova, posesori de paşapoarte biometrice, beneficiază de regim liberalizat de vize în Uniunii Europene.

Liderii coaliţiei de guvernanare de la Chişinău se laudă cu îndeplinirea unei promisiuini electorale, e adevărat cu întârziere de câţiva ani – cea de abolire a vizelor în UE.