Motivele pentru care ar trebui să consumi broccoli: ajută creierul să se mențină tânăr și sprijină imunitatea

0
0
Publicat:

Broccoli este o legumă cruciferă, ca și varza kale, conopida și varza de Bruxelles. Este bogat în vitamine, minerale și antioxidanți. Broccoli este cunoscut nu numai pentru gustul său, ci și pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate, relatează Yahoo News. 

Broccoli este bogat în fibre și are beneficii antimicrobiene și antiinflamatorii.

Broccoli este bogat în fibre și are beneficii antimicrobiene și antiinflamatorii. De asemenea, poate conține compuși care protejează împotriva anumitor tipuri de cancer.

Broccoli este plin de vitamine, minerale, antioxidanți și alte substanțe nutritive, printre care:

Vitamine: Vitaminele A, C, E și K au mai multe beneficii pentru sănătate, inclusiv îmbunătățirea funcției imunitare și sănătatea oaselor.

Minerale: Calciul, fierul și potasiul ajută la dezvoltarea oaselor și la sănătatea mușchilor.

Antioxidanți: Vitaminele C și E, betacarotenul și flavonoidele protejează celulele de deteriorare.

Compuși bioactivi: Glucosinolații, sulforafanul și indol-3-carbinolul au efecte antiinflamatorii și antimicrobiene.

Fibre: Fibrele ajută la digestie.

Există mai multe beneficii pentru sănătate dacă adaugi broccoli în dieta ta. Broccoli crud este plin de nutrienți sănătoși care protejează împotriva infecțiilor, a afecțiunilor cronice, a anumitor tipuri de cancer și a bolilor de inimă.

Reduce inflamația

Broccoli conține antioxidanți, care neutralizează deteriorarea celulelor din organism. Acest lucru ajută la scăderea inflamației și la protejarea împotriva bolilor cronice.

Antioxidanții care se găsesc în broccoli pot, de asemenea, să reducă riscul anumitor tipuri de cancer.

Îmbunătățește sănătatea inimii

Datorită efectelor sale antiinflamatorii, broccoli îți poate îmbunătăți sănătatea inimii. S-a constatat că fibrele și potasiul din broccoli scad riscul de boli de inimă prin reducerea colesterolului și îmbunătățirea funcției cardiovasculare.

O dietă bogată în legume crucifere, cum ar fi broccoli, poate reduce riscul de ateroscleroză, care cauzează acumularea de plăci în mucoasa arterelor, ceea ce le face rigide. Acest lucru poate duce la un risc crescut de atac de cord și accident vascular cerebral.

Stimulează sănătatea oaselor

Broccoli este bogat în calciu, care este necesar pentru oase puternice. Este, de asemenea, bogat în vitamina K, care este necesară pentru a ajuta oasele să absoarbă și să folosească calciul. O dietă bogată în calciu și vitamina K poate ajuta la scăderea riscului de osteoporoză (o scădere a densității și masei minerale osoase).

Reglează zahărul din sânge

Pe lângă îmbunătățirea digestiei, o dietă bogată în fibre poate reduce nivelul de zahăr din sânge și scade riscul de diabet de tip 2. Un studiu a constatat că persoanele care au consumat regulat broccoli au înregistrat, de asemenea, niveluri scăzute de trigliceride și de colesterol LDL (considerat colesterolul „rău”).

Încetinește declinul mental

Compușii bioactivi din broccoli și alte legume verzi au fost legați de îmbunătățirea sănătății cognitive. Consumul unei diete bogate în aceste legume poate încetini declinul mental și susține funcția sistemului nervos.

Îmbunătățește sănătatea orală

Broccoli este bogat în calciu și vitamina C. Aceste substanțe nutritive sunt necesare pentru o bună sănătate orală și pot reduce riscul de boală parodontală. Compușii bioactivi din broccoli pot reduce, de asemenea, riscul de cancer oral.

Sarcina sănătoasă

Broccoli este o sursă bună de folat, o vitamină necesară pentru femeile însărcinate. O deficiență de folat este legată de un risc crescut de malformații ale măduvei spinării la bebeluși. Consumul unei diete bogate în folat poate proteja și împotriva întârzierilor în dezvoltare.

Piele strălucitoare

Pe lângă faptul că vă îmbunătățește sănătatea și previne bolile, broccoli poate, de asemenea, să vă dea strălucire pielii. Este bogat în vitamina C, care este necesară pentru a produce colagen, o proteină care este blocul de construcție al celulelor pielii. Acesta poate preveni deteriorarea pielii și poate îmbunătăți aspectul ridurilor.

Broccoli gătit își schimbă profilul nutritiv?

Gătitul acestei legume poate modifica compoziția nutritivă și reduce beneficiile pentru sănătate. De exemplu, gătitul broccoli reduce cantitatea de vitamina C. Pentru a obține cele mai multe substanțe nutritive din broccoli, consumați-l crud sau ușor gătit.

Mai multe pentru tine:
Ce etnie are Alessia Pop, câștigătoarea de la Vocea României: „Nu pot exprima durerea pe care o simt ...”
Horoscop săptămâna 26 decembrie - 1 ianuarie. Succes total la final de an pentru Scorpioni, schimbare majoră pentru Vărsători
De ce a plecat, de fapt, Theo Rose de la Vocea României: „Anul ăsta, show-ul se oprește pentru mine”
Cadouri de Crăciun pentru el: Top 15 aparate și produse de ras și bărbierit verificate online – alege cadoul care îl va impresiona și răsfăța
Cadouri de Crăciun pentru copii: 25 de hanorace și pulovere festive – de la modele la reducere sub 100 de lei, la cadouri unicat și personalizate
Pijamale pentru copii de Crăciun 2025 – cozy și hazlii, la ofertă, majoritatea sub 100 lei, cadouri de la Moșu’ pentru dimineți pline de magie
Tricouri de Crăciun pentru copii și familie – Cadouri unice, outfituri cozy și reduceri exclusive eMAG: magia sărbătorilor în casa ta
Charlotte, steaua Crăciunului regal. Superba prințesă de 10 ani a fost în centrul atenției la Sandringham
Cele mai bune 15 vinuri de pe eMAG în 2025: ce aleg românii de sărbători. Transformă mesele de Crăciun și Revelion în momente magice
Mesajul de Crăciun al lui Dragoș Dolănescu pentru fratele lui și Maria Ciobanu: „Tata ar fi fericit în Cer dacă...” Cum petrece în Costa Rica: „Nu vor lipsi sărmăluțele”
Top 20 mașini de spălat și uscătoare 2025 – alege modelul perfect pentru casă și economisește inteligent