Cum prepari un delicios cheesecake în trei culori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cheesecake in straturi. FOTO Miremirc.ro

O delicatesă americană poate fi pregătită fără efort şi la tine în bucatarie. Astăzi îţi propunem cheesecake în trei culori pentru ocazii festive.

Ingrediente:

Crusta

250 grame biscuiţi digestivi cacao

150 grame unt topit

Crema

400 grame cremă de brânză

250 grame mascarpone

150 grame ricotta

200 grame zahăr pudră

1 linguriţă esenţă de vanilie

2 mililitri esenţă de rom (1 fiolă)

200 mililitri frişcă lichidă

50 grame fulgi de ciocolată neagră

15 grame gelatină granulată

Crema de ciocolată

200 mililitri frişcă lichidă

100 grame zahăr

160 grame ciocolată neagră (75% cacao)

2 linguri cacao neagră

70 mililitri coniac

Decor

50 grame ciocolată albă

Mod de preparare:

Crusta

Mixăm biscuiţii cu ajutorul robotului de bucătarie, apoi îi amestecăm cu untul topi. Aşezăm crusta într-o formă de tort cu diametru de 22 de centimetri, tapetată cu hârtie de copt. Îmbrăcăm baza şi puţin din pereţi. Până când pregătim crema, dăm forma la frigider.

Crema

Hidratăm gelatina în 7 linguri de apă rece, timp de 10 minute, apoi o topim pe foc mic, fără să o dăm în foc deoarece îşi poate pierde proprietăţile de închegare. Într-un castron mixăm mascarponele, crema de brânză, ricotta şi zahărul pudră, apoi adăugăm esenţa de vanilie şi esenţa de rom.

În gelatina hidratată şi apoi topită adăugăm câteva linguri din crema de brânză, apoi o amestecăm cu toată crema.

Peste cremă adăugăm frişca bătută spumă.

Crema obţinută o împărţim în 3. Prima parte o aşezăm peste crustă şi dăm la frigider pentru 15 minute (pentru a se întări).

A doua parte de cremă o amestecăm cu ciocolata negră dată pe răzătoarea mare şi o aşezăm peste crema albă, apoi dăm din nou la frigider.

A treia parte de cremă o vom amesteca cu crema de ciocolată de mai jos.

Crema de ciocolată

Într-o crăticioară punem frişca lichidă cu zahărul pe foc mic, până începe să fiarbă. Luăm de pe foc şi adăugăm ciocolata neagră ruptă bucaţele şi pudra de cacao neagră.

Lăsăm crema de ciocolată să se răcească, apoi adăugăm coniacul. Această cremă o amestecăm cu a treia parte din crema albă rămasă, apoi o întindem în forma de tort.

Dăm din nou la frigider pentru minim 3 ore sau de seara până dimineaţa, apoi cu un cuţit trecut prin apă fiartă şi sters desprindem crema de forma.

Decor

Ciocolata alba o topim, apoi o turnăm într-o pungă căreia îi decupăm un colţ micuţ. Trasăm dungi peste cheesecake.

Tăiem cheesecake-ul cu un cuţit trecut prin apă fiartă şi şters.

Sursă: miremirc.ro

Mai multe pentru tine:
„Repertoriul movilelor de pământ din județul Timiș” - o parte uitată a istoriei Banatului
Mirabela Grădinaru, criticată de stiliști pentru că ar fi confundat Sfințirea Catedralei cu o… înmormântare: „Nu apari cu doliu pe cap! Nu ești la funeraliile Reginei Elisabeta!” Ce au spus despre Gigi Becali
Radu Mazăre, viață de lux în Madagascar. Cum arată resortul fostului primar al Constanței. Bungalow-uri generoase, cu vedere spre Oceanul Indian
Afară cu Lukoil din țară? Ce poate face România după sancțiunile lui Trump împotriva Rusiei „Avem deja un mecanism care poate fi extins”
Planul B pentru Ucraina: Uniunea Europeană ar putea lua un împrumut comun de zeci de miliarde de euro
Cu ce trebuie să dai pe perdele, ca să miroasă ca în camerele de lux ale hotelurilor de 7 stele. Trucul pe care nimeni nu ți-l spune
Locul magic pe care puțini turiști au șansa să-l viziteze. Ce spun doi români care au ajuns aici: „De departe, locul nostru preferat”
Cea mai puternică rugăciune! Spune-o zilnic şi scapi de orice rău
Ce tranzacții suspecte a descoperit Libra Bank în conturile AUR. Ce plăți s-au făcut către patronul Realitatea PLUS, unde Simion și Georgescu sunt lăudați excesiv
Cine este regele care avea cel mai bizar fetiș în dormitor. Nu ”ierta” nicio parteneră
Ziua în care Biserica a deschis porțile doar pentru personalități. De ce oamenii de rând n-au avut acces în interior la slujba de sfințire a picturii Catedralei Neamului VIDEO