Bogdan Aurescu, ministru al Afacerilor Externe, despre prioritățile României în plan diplomatic

0
Publicat:

Ministrul Afacerilor Externe a prezentat pe larg principalele obiective ale României în perioada următoare, în plan diplomatic, fiind abordate teme ca NATO, Schengen sau relația cu statele din vecinătate.

Ministrul Afacerilor Externe a fost prezent la interviurile Adevărul FOTO Arhivă proprie
Ministrul Afacerilor Externe a fost prezent la interviurile Adevărul FOTO Arhivă proprie

Liderul diplomației de la București a prezentat în premieră, la Adevărul Live, pregătirile făcute pentru reuniunea miniștrilor de Externe din statele membre NATO, detalii despre cele mai importante bilaterale pe care le va avea, dar și culise despre reuniunea liderilor de la Munchen, un grup select în care temele principale vor fi legate de asigurarea securității în plan european și mondial. 

Nu au fost uitate nici dosare importante precum aderarea României la spațiul Schengen, fiind explicat stadiul negocierilor cu fiecare stat problematic în parte, dar și despre ce va urma după unda verde privind ridicarea MCV, în urma avizului de urgență dat de Comisia de la Veneția, pe tema legilor Justiției. 

Ministrul Afacerilor Externe a vorbit și despre relația României cu statele vecine. De exemplu, despre sprijinul acordat Republicii Moldova, dar și Ucrainei, dar și dialogul București-Budapesta, care uneori mai cunoaște sincope. 

Adevărul Live



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite