Russianshop se transformӑ in ora10.ro şi participӑ de Black Friday cu reduceri reale de pânӑ la 75%

Russianshop se transformӑ in ora10.ro şi
participӑ de Black Friday cu reduceri reale de pânӑ la 75%

La cererea clienţilor, importatorul de ceasuri de mânӑ Sc Vostok Spirit Srl a decis extinderea portofoliului de producatori şi a stocurile. Astfel, inevitabil, a efectuat un rebranding al magazinului online www.russianshop.ro, activ de peste 7 ani pe piaţӑ din Romania, transformându-l in www.ora10.ro urmând ca magazinele prezente în mall-urile din Bucureşti si Ploieşti sӑ fie transformate in perioada imediat urmӑtoare.

Black Friday: Mai multe tranzacţii cu cardul decât în restul anului

Black Friday: Mai multe tranzacţii cu cardul decât în restul anului

Numărul tranzacţiilor procesate online cu cardul de Black Friday 2014 va creşte cu peste 50% faţă de media anuală, iar suma medie procesată online cu cardul pentru cumpărăturile online din „Vinerea Neagră” se va dubla, potrivit estimărilor NETOPIA mobilPay, unul dintre cei mai importanţi procesatori de plăţi online cu cardul din România şi liderul pieţei locale de mobile payments.

Ce este inteligenţa? Cum poate fi ea cuantificată sau modelată? Ce face ca o fiinţă umană să fie mai inteligentă decât alta? Putem crea maşini care să îndeplinească sarcini care în mod normal necesită inteligenţă? Acestea sunt întrebări la care încearcă să răspundă cercetătorii din domeniul inteligenţei artificiale.

acum 16 zile · comentarii (0)

Coinventatorul limbajului de programare D şi cercetător ştiinţific la Facebook, Andrei Alexandrescu, este în România unde va susţine un curs de iniţiere în limbajul pe care l-a conceput. Iniţierea va fi parte a unui eveniment „Girls în Tech” din Bucureşti, care încurajează femeile să programeze.

acum 17 zile · comentarii (6)

Tehnologia schimbă educaţia şi acest trend nu va fi oprit. Poate fi înfrânat? Cu siguranţă. În România încă apar reguli de interzicere a telefoanelor sau tabletelor la şcoală pe motiv că elevii sunt distraşi de la învăţare. Am discutat cu un om care s-a ocupat de integrarea tehnologiei în viaţa elevilor şi am aflat de ce sistemul clasic nu mai are viitor.

acum 17 zile · comentarii (0)

Un român se află printre câştigătorii din acest an ai Premiului Nobel pentru Chimie. Ştefan Hell e la fel de român ca George Emil Palade, Elie Wiesel şi Hertha Muller, laureaţi, la rândul lor, ai Nobelului. Dar, pentru asta, au fost nevoiţi să plece din ţara în care s-au născut. Reuşita lui Ştefan Hell ne pune în faţă oglinda eşecului unui model educaţional şi de societate care îngroapă, de la o zi la alta, România.

luna trecuta · comentarii (26)

Cât de uşor e să faci o aplicaţie pentru web - chiar e ceva la îndemâna oricui? Cum se aleg aplicaţiile de succes, e un fel de selecţie naturală? Cum ieşi în evidenţă? Şi cum ieşi din junglă? Încercăm să răspundem la aceste întrebări vineri, la Cultura.net, Radio România Cultural, alături de jurnalistul de tehnologie Ionuţ Bălan.

acum 2 luni · comentarii (1)

Participăm, de mulţi ani, la revoluţia informaţională digitală; unii dintre noi sînt veterani, alţii se lasă tot mai repede cuprinşi de fiorul (sau febra?) reţelei, iar cu fiecare zi apar noi şi noi nativi digitali. Nu se depăşesc doar limite ale vitezei şi ubicuităţii, ci, mai ales, limite ale cunoaşterii umane.

acum 2 luni · comentarii (0)

Serviciile, în ţările sărace, tind să fie mai ieftine, iar serviciile cele mai ieftine să fie şi cele mai larg răspândite.  Internetul e serviciul de divertisment cel mai accesibil (dincolo de televiziune), şi, de aceea, cel mai ieftin şi mai larg răspândit.

acum 2 luni · comentarii (0)

În fiecare an, 10 premii Ig Nobel sunt acordate cercetătorilor sau personalităţilor care au obţinut rezultate deosebit de... trăsnite în diverse domenii – de la fizică la medicină, economie, biologie sau chiar şi artă. De multe ori, aceste descoperiri par (şi chiar sunt) inutile, incredibile sau bizare şi strârnesc râsul. Vă prezentăm în continuare lista „descoperirilor” premiate pentru anul 2014.

acum 2 luni · comentarii (2)

Reţeta pentru a se împuşca în picior a companiei Facebook, în special – şi a oricărei companii pe val din mediul online de azi – e simplă: revenirea la modelul de afaceri din anii ’80, cu taxă pe conţinut sau pe acces, adică pe acele lucruri pe care utilizatorii s-au obişnuit să le primească gratuit, pe care consideră că „se cuvine” să le primească gratuit şi pe care le pot găsi, cu uşurinţă, gratuit în altă parte.

acum 2 luni · comentarii (1)

Dar ce se întâmplă, de fapt, în lumea occidentală? Profesorii români implicaţi în proiecte europene şi în schimburi de experienţă cu ţări precum Germania, Franţa, Danemarca sau Suedia povestesc, de mulţi ani, despre decalajele care există între sistemul din aceste ţări şi sistemul românesc – inclusiv în privinţa digitizării.

acum 2 luni · comentarii (2)

Dacă folosiţi din ce în ce mai mult Internetul – iar gradul de satisfacţie pe care o resimţiţi e din ce în ce mai mic – nu e deloc bine. Cam aşa se întâmplă în cazul oricărei dependenţe, şi cam acelaşi experienţă v-ar putea-o împărtăşi un dependent de stupefiante.

acum 2 luni · comentarii (0)
Postari Recente