După ani de zile în care am fost client fidel al PC Garage, am avut neplăcuta surpriză de a afla că această companie nu respectă dreptul clienţilor de a returna produsele cumpărate, atunci când acestea funcţionează într-un mod nesatisfăcător. Iată ce vi se poate întâmpla în interacţiunea cu PC Garage şi ce puteţi face pentru a vă apăra drepturile când vă aflaţi într-o situaţie similară.

acum 2 zile · comentarii (79)

Facebook s-a obişnuit să cumpere când are nevoie de ceva, iar acum a venit rândul WhatsApp. Oferă 19 miliarde pentru aplicaţia cu sute de milioane de utilizatori. Nu, Facebook nu va strica serviciul, dar este cea  mai interesantă tranzacţie din ultimii ani şi tot Facebook avea şanse să mai facă una memorabilă. Noroc că n-a făcut-o.

acum 2 luni · comentarii (5)

Poţi să ai o idee extraordinară, însă aceasta nu se va transforma într-un produs de succes decât atunci când publicul tău ţintă este mulţumit de valoarea adăugată pe care le-o oferi şi este dispus să plătească pentru acesta. Conceptul este cunoscut drept „product/market fit” şi este, potrivit lui Marc Andreessen (antreprenor american, investitor şi inginer), „singurul lucru care contează pentru un startup”.

acum 2 luni · comentarii (0)

Am citit foarte recent un studiu despre Big & Open Data realizat la nivelul Uniunii Europene, ce a inclus şi România în statisticile prezentate. Citind-ul, am realizat ce impact uriaş ar avea adoptarea acestor trenduri la nivelul societăţii româneşti şi asupra democraţiei originale în care trăim. Ce ar putea face Big & Open Data pentru noi ca societate, pentru statul român şi pentru economie?

acum 2 luni · comentarii (1)

Ce se întâmplă când ingoranţa se îmbină cu teoriile conspiraţioniste şi un pic de cultură acumulată de pe internet? Se nasc bazaconii despre zăpada chimică şi alte asemenea experimente false promovate pe internet. Azi vă ajut să înţelegeţi.

acum 2 luni · comentarii (19)

Vă puteţi imagina o zi fără să vă folosiţi de telefonul mobil? Pur şi simplu, puteţi să-l închideţi şi să-l aruncaţi într-un sertar fără să vă gândiţi că cineva ar putea să vă sune şi fără să mai verificaţi miile de mesaje FB la fiecare zece minute? Puteţi să renunţaţi la maşinăria asta care ne cam comandă viaţa şi starea de spirit? Eu pot şi nu sunt singura.

acum 2 luni · comentarii (5)

Toţi magneţii pe care-i cunoaştem au doi poli: polul nord şi polul sud. Acum mai bine de 80 de ani însă a fost prevăzută posibilitatea existenţei particulelor cu un singur pol magnetic: monopolii. Într-un experiment recent, cercetătorii au descoperit un comportament bizar al unui sistem cuantic de atomi de rubidiu ‒ un monopol magnetic.

acum 3 luni · comentarii (6)

Nu mai e de glumă: structurile informatice descrise drept inviolabile, super-securizate, sunt de fapt un fel de glumă proastă în care s-au investit degeaba sume imense din banii contribuabililor, oricând posibil de penetrat de către noua generaţie de piraţi specializaţi în spagerea codurilor de securitate.

acum 4 luni · comentarii (8)

Mai sunt două luni. Două luni şi Zonga împlineşte doi ani. Înainte de acest moment, am discutat cu Sergiu Biriş, fondator Trilulilu şi Zonga, despre acest serviciu. Pe scurt, este în contra pirateriei de muzică şi presupune că tu plăteşti pentru a asculta online melodii. Are şanse un astfel de produs în România? Cu siguranţă n-are cale de întors.

acum 5 luni · comentarii (5)

Omul este fiinţă dihotomică: trup şi suflet, materie şi duh. Ambele firi au câte un „motor”, denumit identic: inima. Dar şi mai interesant este că în ambele situaţii, acest „motor” poate fi meşterit, adică ajustat, „reparat” şi, la nevoie, chiar schimbat. Motiv pentru care teologia şi ştiinţele nu pot fi decât în dialog.

acum 5 luni · comentarii (195)

Sentimentul acela când te trezeşti dimineaţa şi crezi că Ziua de Ajun de Crăciun a fost creată special pentru tine. Sentimentul că e Ziua în care bucuriile cele mai mici se văd pe feţele oamenilor, că nimeni nu ţipă sau se enervează în trafic, că banii nu mai au valoare. Ziua în care momentele unice sunt înrămate cu zâmbete de proporţie.

acum 4 luni · comentarii (12)