Ce potenţial masiv există pentru tinerii României şi de ce Klaus Iohannis a susţinut o iniţiativă pentru educaţia lor 1

În tehnologie se vine cu idei, se fac bani şi lucrurile sunt date peste cap. Banii sunt mulţi, dar oameni nu prea şi aşa au pornit în lume diverse iniţiative pentru a-i mobiliza pe elevi şi studenţi. În România, s-a desfăşurat de curând Hour of Code, iniţiativă sprijinită şi de Klaus Iohannis, preşedintele ţării.

Ce potenţial masiv există pentru tinerii României şi de ce Klaus Iohannis a susţinut o iniţiativă pentru educaţia lor Vezi comentarii 1
Samsung

Robotul Curiosity a detectat pe Marte emanaţii de metan

Robotul Curiosity a detectat pe Marte emanaţii de metan

Robotul american Curiosity a reuşit să detecteze pe planeta Marte emanaţii de metan, au anunţat, marţi, responsabilii misiunii. Aceştia nu au reuşit să stabilească originea gazului, însă descoperirea este surprinzătoare ţinând cont că metanul este produs pe Pământ în general de către organismele vii, scrie BBC.

Ştim că în România avem foarte mulţi programatori talentaţi însă puţini dintre ei reuşesc să şi dezvolte produse software ce pot concura cu succes pe pieţele internaţionale. Ideile sunt bune, execuţia tehnică e bună, însă lipseşte ceva. Succesul unui start-up nu depinde doar de caliatea ideii şi de experienţa programatorilor.

acum 9 zile · comentarii (0)

Din când în când apare câte o ştire despre un nou Silicon Valley de România. Ar trebui să ne mai oprim din a denumi un loc şi să începem să construim ceva .Din când în când, printre ştiri legate de Tehnologie, ajungi să vezi articole de genul "Boston construieşte noul Silicon Valley", "la Cluj se contruieşte Silicon Valley de România", "Berlin, Silicon Valley-ul Europei" etc.

acum 19 zile · comentarii (15)

Ce este inteligenţa? Cum poate fi ea cuantificată sau modelată? Ce face ca o fiinţă umană să fie mai inteligentă decât alta? Putem crea maşini care să îndeplinească sarcini care în mod normal necesită inteligenţă? Acestea sunt întrebări la care încearcă să răspundă cercetătorii din domeniul inteligenţei artificiale.

luna trecuta · comentarii (0)

Coinventatorul limbajului de programare D şi cercetător ştiinţific la Facebook, Andrei Alexandrescu, este în România unde va susţine un curs de iniţiere în limbajul pe care l-a conceput. Iniţierea va fi parte a unui eveniment „Girls în Tech” din Bucureşti, care încurajează femeile să programeze.

luna trecuta · comentarii (6)

Tehnologia schimbă educaţia şi acest trend nu va fi oprit. Poate fi înfrânat? Cu siguranţă. În România încă apar reguli de interzicere a telefoanelor sau tabletelor la şcoală pe motiv că elevii sunt distraşi de la învăţare. Am discutat cu un om care s-a ocupat de integrarea tehnologiei în viaţa elevilor şi am aflat de ce sistemul clasic nu mai are viitor.

luna trecuta · comentarii (0)

Un român se află printre câştigătorii din acest an ai Premiului Nobel pentru Chimie. Ştefan Hell e la fel de român ca George Emil Palade, Elie Wiesel şi Hertha Muller, laureaţi, la rândul lor, ai Nobelului. Dar, pentru asta, au fost nevoiţi să plece din ţara în care s-au născut. Reuşita lui Ştefan Hell ne pune în faţă oglinda eşecului unui model educaţional şi de societate care îngroapă, de la o zi la alta, România.

acum 2 luni · comentarii (26)

Cât de uşor e să faci o aplicaţie pentru web - chiar e ceva la îndemâna oricui? Cum se aleg aplicaţiile de succes, e un fel de selecţie naturală? Cum ieşi în evidenţă? Şi cum ieşi din junglă? Încercăm să răspundem la aceste întrebări vineri, la Cultura.net, Radio România Cultural, alături de jurnalistul de tehnologie Ionuţ Bălan.

acum 3 luni · comentarii (1)

Participăm, de mulţi ani, la revoluţia informaţională digitală; unii dintre noi sînt veterani, alţii se lasă tot mai repede cuprinşi de fiorul (sau febra?) reţelei, iar cu fiecare zi apar noi şi noi nativi digitali. Nu se depăşesc doar limite ale vitezei şi ubicuităţii, ci, mai ales, limite ale cunoaşterii umane.

acum 3 luni · comentarii (0)

Serviciile, în ţările sărace, tind să fie mai ieftine, iar serviciile cele mai ieftine să fie şi cele mai larg răspândite.  Internetul e serviciul de divertisment cel mai accesibil (dincolo de televiziune), şi, de aceea, cel mai ieftin şi mai larg răspândit.

acum 3 luni · comentarii (0)

În fiecare an, 10 premii Ig Nobel sunt acordate cercetătorilor sau personalităţilor care au obţinut rezultate deosebit de... trăsnite în diverse domenii – de la fizică la medicină, economie, biologie sau chiar şi artă. De multe ori, aceste descoperiri par (şi chiar sunt) inutile, incredibile sau bizare şi strârnesc râsul. Vă prezentăm în continuare lista „descoperirilor” premiate pentru anul 2014.

acum 3 luni · comentarii (2)

Reţeta pentru a se împuşca în picior a companiei Facebook, în special – şi a oricărei companii pe val din mediul online de azi – e simplă: revenirea la modelul de afaceri din anii ’80, cu taxă pe conţinut sau pe acces, adică pe acele lucruri pe care utilizatorii s-au obişnuit să le primească gratuit, pe care consideră că „se cuvine” să le primească gratuit şi pe care le pot găsi, cu uşurinţă, gratuit în altă parte.

acum 3 luni · comentarii (1)

Dar ce se întâmplă, de fapt, în lumea occidentală? Profesorii români implicaţi în proiecte europene şi în schimburi de experienţă cu ţări precum Germania, Franţa, Danemarca sau Suedia povestesc, de mulţi ani, despre decalajele care există între sistemul din aceste ţări şi sistemul românesc – inclusiv în privinţa digitizării.

acum 3 luni · comentarii (2)
Postari Recente