Markus Person, creatorul jocului Minecraft, a trecut, se pare, printr-o perioadă foarte dificilă în ultimele luni, înainte de vânzarea jocului către Microsoft - din cauza presiunii pe care o presupunea conducerea unei companii de asemenea importanţă.

acum 6 zile · comentarii (0)

Participăm, de mulţi ani, la revoluţia informaţională digitală; unii dintre noi sînt veterani, alţii se lasă tot mai repede cuprinşi de fiorul (sau febra?) reţelei, iar cu fiecare zi apar noi şi noi nativi digitali. Nu se depăşesc doar limite ale vitezei şi ubicuităţii, ci, mai ales, limite ale cunoaşterii umane.

acum 7 zile · comentarii (0)

Perfecţionat cu tastaturi, mouse-uri şi game controller-uri şi împachetat în concepte catchy de marketing şi, mai mult, legat la un Matrix global de alte device-uri similare, devine Internetul – micul ecran din zilele noastre – evil, forma supremă de capcană a demonului dependenţei?

acum 8 zile · comentarii (0)

În fiecare an, 10 premii Ig Nobel sunt acordate cercetătorilor sau personalităţilor care au obţinut rezultate deosebit de... trăsnite în diverse domenii – de la fizică la medicină, economie, biologie sau chiar şi artă. De multe ori, aceste descoperiri par (şi chiar sunt) inutile, incredibile sau bizare şi strârnesc râsul. Vă prezentăm în continuare lista „descoperirilor” premiate pentru anul 2014.

acum 12 zile · comentarii (2)

Reţeta pentru a se împuşca în picior a companiei Facebook, în special – şi a oricărei companii pe val din mediul online de azi – e simplă: revenirea la modelul de afaceri din anii ’80, cu taxă pe conţinut sau pe acces, adică pe acele lucruri pe care utilizatorii s-au obişnuit să le primească gratuit, pe care consideră că „se cuvine” să le primească gratuit şi pe care le pot găsi, cu uşurinţă, gratuit în altă parte.

acum 9 zile · comentarii (1)

Dar ce se întâmplă, de fapt, în lumea occidentală? Profesorii români implicaţi în proiecte europene şi în schimburi de experienţă cu ţări precum Germania, Franţa, Danemarca sau Suedia povestesc, de mulţi ani, despre decalajele care există între sistemul din aceste ţări şi sistemul românesc – inclusiv în privinţa digitizării.

acum 13 zile · comentarii (2)

Apple a lansat iPhone 6 şi Apple Watch. Deloc previzibil, bloggeri şi presa de tehnologie au scris despre ce reprezintă noile gadgeturi şi unii au anunţat moartea Apple după moartea lui Jobs. Martorii lui Steve Jobs, însă, şi slujitorii de iPhone s-au aşezat la coadă pentru încă un model, ceea ce am de gând să fac şi eu.

acum 22 zile · comentarii (7)

Ce puteţi să faceţi ca să scăpaţi de dependenţa de Internet? În primul rând, trebuie să recunoaşteţi, măcar faţă de dvs., că aveţi o problemă. Nu ajută cu nimic să ascundeţi faptul că aveţi o problemă – şi, dimpotrivă, a ascunde problema şi a vă minţi sunt alte semnale de alarmă care arată prezenţa dependenţei.

acum 10 zile · comentarii (1)

Dacă folosiţi din ce în ce mai mult Internetul – iar gradul de satisfacţie pe care o resimţiţi e din ce în ce mai mic – nu e deloc bine. Cam aşa se întâmplă în cazul oricărei dependenţe, şi cam acelaşi experienţă v-ar putea-o împărtăşi un dependent de stupefiante.

acum 16 zile · comentarii (0)

Alexandru Chiş şi Andrei Vig, doi tineri antreprenori din Cluj, lansează la nivel internaţional Tintag www.tint.ag, un dispozitiv pentru localizare reîncărcabil, extrem de eficient în a localiza obiectele pierdute, rătăcite sau furate. Dispozitivul are şi o aplicaţie mobilă pentru iOS şi Android, care îi indică utilizatorului în timp real unde se află obiectul supravegheat.

luna trecuta · comentarii (15)

Reţelele de socializare încurajează schimbul de fişiere – inclusiv de fişiere video. Din moment ce aceste fişiere provin, de obicei, de la indivizi necunoscuţi, unele dintre ele conţin viruşi care fie vă vor scoate din funcţiune calculatorul, în cazul bun, fie vor aduna informaţii personale despre dvs. care, mai târziu, ar putea să fie folosite împotriva dvs, în cazul rău.

acum 30 zile · comentarii (0)

Unul dintre primele 5 programe de accelerare la nivel european, Oxygen Accelerator, oferă startup-urilor în tehnologie 13 săptămâni intensive sub îndrumarea unui mentor şi o investiţie de €21,000 pentru 8% din capital. Punctul culminant al programului îl reprezintă Demo Day, ziua în care echipele îşi prezintă produsele în faţa unei audienţe atent selecţionate formată din investitori de tip angel, VC şi fonduri de private equity.

luna trecuta · comentarii (0)

Pentru al doilea an consecutiv, asociaţia EuroCloud România organizează competiţia premiilor naţionale EuroCloud. Scopul acestei competiţii este de a evidenţia business case-urile inovatoare, performanţele industriei româneşti de cloud şi de a promova un climat competiţional în cadrul industriei româneşti de cloud computing. Data limită de înscriere: 31 Iulie 2014.

acum 2 luni · comentarii (0)

Portarul Germaniei, noua campioană a lumii, performează, fireşte, şi pe reţelele sociale. Manuel Neuer, desemnat cel mai bun goalkeeper la turneul final din Brazilia şi premiat după finală cu “Golden Glove”, a postat pe pagina se de Facebook o fotografie făcută marţi, după prânz, la revenirea echipei în Berlin.

acum 3 luni · comentarii (0)

Going, July 12 at 5:00pm. Aşa m-am lipit de evenimentul „Protest împotriva Legilor Supravegherii“, ziua care va rămâne copiilor, nepoţilor, ziua în care le-am apărat viaţa privată cu lacrimi, sânge, portavoce şi like-uri. Am dat şi eu going, nu te joci cu istoria, ci o trăieşti. Alături de mine alţii 900 de oameni au going. Ceilalţi 30.000 invited au spus ignore. Viaţă privată, zi „sărumâna“, că te-am apărat!

acum 3 luni · comentarii (0)