Piperul verde şi fructele sunt bogate în vitamina C. Principalele vitamine de care avem nevoie şi sursele lor alimentare 0

Vitaminele sunt acele substanţe care asigură creşeterea, dezvoltarea şi un metabolism normal pe parcursul vieţii. Importanţa unui aport adecvat de vitamine pentru sănătate a fost o temă intens dezbătură de specialişti  şi, în multe ţări, s-a ajuns la un consum excesiv de suplimente alimentare bogate în aceşti compuşi.

Piperul verde şi fructele sunt bogate în vitamina C. Principalele vitamine de care avem nevoie
şi sursele lor alimentare Vezi comentarii 0

Dieta de sărbători

Dieta de sărbători

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le avem în vedere pentru a nu ne îngrăşa după mesele bogate de Crăciun şi Anul Nou este să ne limităm porţiile. De asemenea, cel mai bine ar fi să mergem mai mult spre alimente uşor de digerat.

Evită aceste alimente când suferi de hiperaciditate

Evită aceste alimente când suferi de hiperaciditate

Aciditatea gastrică este o problemă frecventă astăzi, cu care se confruntă tot mai multe persoane. Principala cauză a hiperacidităţii este alimentaţia - mâncarea de tip fast-food, dulciurile şi băuturile carbogazoase - contribuie la creşterea nivelului de aciditate din stomac. Iată care sunt produsele la care trebuie să renunţi dacă suferi de hiperaciditate:

Topul alimentelor antifoame

Topul alimentelor antifoame

Mănâncă inteligent prin alegerea alimentelor bogate în substanţe nutritive care oferă o senzaţie de saţietate pentru o perioadă mai lungă decât cele obişnuite. Se spune despre ele că acţionează ca o pastilă împotriva foamei.

Sunt zile în care e tare greu să fii femeie. Nici nu vă gândiţi voi care sunt acele zile şi săriţi repede crezând că… Nu, sunt zile obişnuite. Dar te întrebi: dacă îţi e greu să fii femeie e ceva greşit în asta? Poate o fi chiar cuvântul în sine, poate e presiunea prea mare pentru un cuvânt atât de simplu, compus din doar şase litere.

acum 2 ani · comentarii (6)

O lecţie de fairplay a oferit Federaţia Română de Culturism şi Fitness, care a reuşit să adune, la Ploieşti, zeci şi zeci de tineri interesaţi să îşi compare eforturile personale anterioare cu acelea ale altor juni şi june, care au acceptat, din start, rezultatele stabilite de un juriu a cărui probitate profesională a fost garantată de Gabriel Toncean, preşedintele federaţiei menţionate şi de Alexandru Badea, secretarul general.

acum 9 luni · comentarii (0)

De ce te-am abordat? Te invit să păşeşti cu mine într-o călătorie imaginară în universul…emoţiilor, gândurilor şi al atitudinilor tale. Hai să ne gândim care e fraza cu care te-ai întâlnit adesea de-a lungul vieţii referitoare la alegerile alimentare. „Suntem ceea ce mâncăm“ este una dintre ele, nu? Bun. Rămâi acolo.

acum 1 an · comentarii (2)

Cu vreo 20 de ani înaintea raportului OMS, afumătoarea bunicului gemea de mulţi metri de cârnaţi de porc, de tobă, vereş (sângerete) şi de măietec (Leberwurst). Murăturile erau un deliciu iute ardelenesc, iar legumele din grădină, ale căror seminţe erau păstrate cu grijă an de an, erau suculente, mari şi cu o tentă de dulceaţă greu de explicat altfel decât prin a spune că trimitea o gâdilitură plăcută de la palatin în jos, pe şira spinării.

acum 2 ani · comentarii (6)

Am lipsit ceva timp din patrie şi mai, mai să mă sting de dor; când eşti departe, România îţi apare ca o gură de rai pe un picior de plai, cu peisaje magnifice şi oameni ospitalieri, săritori si plini de umor, încingând veseli micii şi fleicile pe grătare şi făcând haz de necaz. Sigur că începi să te gândeşti că memoria ta e idilică încă de la coada de îmbarcare pentru Bucureşti, care are aer de low cost indiferent cu ce companie zbori.

acum 3 ani · comentarii (2)

Supraponderabilitatea sau obezitatea reprezintă o adevarată „epidemie” a zilelor noastre. Cauze? Dincolo de cauzele medicale (dereglări endocrine, afecţiuni psihoafective), principala cauză a kilogramelor în plus este stilul de viaţă nesănătos-alimentaţie în exces, hipercalorică (dar săracă în nutrienţi), asociată cu lipsa mişcării. Cum putem slăbi natural cu ajutorul plantelor?

acum 3 ani · comentarii (1)

Un studiu realizat în cadrul Facultăţii de Ştiinţe de la Universitatea Extremadura din Spania demonstrează posibilele efecte benefice ale berii fără alcool asupra calităţii somnului. În urma cercetărilor s-a evidenţiat o îmbunătăţire în acest domeniu în rândul femeilor care consumă o cantitate de 333 ml bere fără alcool (333 ml, cu 0% alcool).

acum 3 ani · comentarii (0)

Mitul tinereţii fără bătrânţe a fascinat omenirea încă din antichitate; din cele mai vechi timpuri au fost căutate poţiunile magice care pot opri îmbătrânirea. În zilele noastre cred că suntem mult mai aproape de acest obiectiv sau, cel puţin, ar trebui să fim. Speranţa de viaţă a crescut progresiv, oameni trecuţi de 50 ani sunt mai activi, de multe ori, decât tineri de 30 ani, au mai multă dorinţă de viaţă, de muncă, de comunicare.

acum 4 ani · comentarii (1)

Sărbătorile au trecut, dar kilogramele în plus au rămas, la fel ca şi tulburările de digestie, de tranzit. Nu este momentul să trecem de la exces la restricţie alimentară, nu vom face decât să ne dereglam şi mai mult procesele de digestie şi metabolismul. Tot ce trebuie să facem este să adoptăm câteva „reguli” simple şi uşor de urmat:

acum 4 ani · comentarii (0)

Pînă la pubertate, eram aproape anorexic. Am fotografii de pînă la 12 ani care par a fi făcute cu un aparat Roentgen: mi se văd coastele ca la o radiografie. După 14 ani, martirizat de obscure jocuri hormonale, am început să mă îngraş. În adolescenţă, am slăbit din nou. Apoi m-am reîngrăşat. Oricum, foarte devreme, am devenit un melancolic căutător de diete.

acum 4 ani · comentarii (171)
Postari Recente