Viață sănătoasă
Pagina 2
Medicul primar psihiatru Petronela Nechita, de la Institutul „Socola” din Iaşi, vorbeşte despre ceea ce se ascunde în spatele aşa-numitului „mâncat emoţional”.
Cei mai mulți dintre noi văd bătrâneţea ca pe un proces inevitabil al vieții, dar unii oameni de știință încep să o considere „o boală”, pe care o putem trata sau cel puțin întârzia.
Românii consumă pesticide interzise de zeci de ani, însă alternativele sănătoase se găsesc totuși pe piață în supermarketuri dacă știm cum să le identificăm.
Uleiul de măsline, considerat unul dintre cele mai sănătoase uleiuri din lume, este bogat în vitaminele E, A, D și K. Însă, „aurul lichid” a devenit un produs de lux, ținând cont că prețurile au crescut semnificativ din pricina secetei și precipitațiilor reduse.
Dieteticienii dezvăluie schimbările pe termen scurt și pe termen lung pe care iubitorii de sushi se pot aștepta să le experimenteze.
Când vedeţi roşu de mânie, evitaţi să vă descărcaţi pe colegi sau pe cei dragi, notaţi-vă mai degrabă gândurile vulcanice apoi aruncaţi-le la gunoi sau într-un tocător de hârtie! Va fi mai eficient, recomandă cercetători japonezi, relatează AFP.
Care este cea mai sănătoasă brânză pe care o poți mânca. Beneficiile surprinzătoare asupra sănătății
Toată lumea adoră brânza, însă mulți sunt tentați să o elimine din alimentația lor din pricina nivelului ridicat de grăsimi saturate și sodiu, relatează NY Post.
Un studiu sugerează că înlocuirea cărnii roșii cu pește fitofag de mici dimensiuni, cum ar fi heringul, sardinele și hamsii, ar putea salva 750.000 de vieți pe an și ar contribui la combaterea crizei climatice.
Delicioasă și perfectă în zilele caniculare, înghețata se numără printre cele mai răcoritoare deserturi.
Participarea regulată la lecțiile de înot ajută bebelușii să-și îmbunătățească coordonarea și echilibrul, pregătindu-i pentru atingerea unor noi repere în dezvoltarea lor, cum ar fi mersul și alte mișcări independente.
Într-o lume conectată în permanență, unde telefoanele mobile sunt nelipsite din viața de zi cu zi, apare o întrebare: este sigur să ținem telefonul mobil în buzunar? Experții explică riscurile potențiale și oferă câteva sfaturi despre ce ar trebui să faci, dacă ești îngrijorat.
„Sarea-n bucate” este adesea nelipsită. O cantitate mai mică a fost însă asociată cu un risc mai scăzut de deces prematur, potrivit unor noi cercetări.
Untul a fost un aliment de bază timp de secole, cu mult înainte să apară margarina, la începutul secolului XX. Dieteticienii afirmă că este dificil de stabilit care dintre ele este mai sănătos.
Alimentele miraculoase care îți omoară foamea și te ajută să slăbești. Imită efectele medicamentelor
Medicamentele concepute pentru a trata diabetul, cum ar fi Ozempic și Wegovy au început să fie folosite ca metodă de slăbit tot mai populară.
Cum evaluează oaspeții locuințele pe care le vizitează? Unii își fac, probabil, prima impresie în funcție de cum arată ferestrele, podelele și covoarele, în timp ce alții se uită la cât de ordonată este gazda.
Așa cum mulți dintre noi s-au obișnuit să țină post în perioada Sărbătorilor Pascale și altor sărbători de peste an, la fel de important este să ținem post mental, emoțional și chiar spiritual. Corpul mental și cel emoțional au nevoie de eliberarea constantă de gândurile și emoțiile negative.
Mulți dintre noi tindem să subestimăm consumul de zahăr, iar acest lucru poate avea consecințe serioase asupra sănătății. Cu toate acestea, fructele, deși conțin zahăr, sunt o sursă importantă de fibre și nutrienți esențiali. Pe lista dieteticienilor sunt 12 alegeri câștigătoare.
Deși aromele preparatelor gătite acasă ni se par savuroase atunci când mâncăm, nimeni nu vrea ca mirosul mâncării să persiste apoi ore întregi sau chiar zile în locuință.
Consumul de legume crude poate fi extrem de benefic, conform unui specialist în nutriție. Când nu sunt gătite, unele își păstrează enzimele și nutrienții naturali, inclusiv vitaminele, mineralele și antioxidanții.
În speranța că vor mai sănătoși și că își vor prelungi viața, tot mai mulți oameni preferă să consume suplimente alimentare. Acestea nu sunt însă la fel de bine reglementate ca medicamentele, iar în unele cazuri fac mai mult rău, decât bine.
Un truc ingenios de depozitare folosind fructe ar putea ajuta la prelungirea duratei de viață a cartofilor și la prevenirea încolţirii lor.
Conștiente de efectele negative alcoolului, tot mai multe persoane își exprimă interesul de a reduce cantitatea de alcool pe care o consumă în mod regulat, potrivit Yahoo Life. Toată lumea admite însă că misiunea nu e una tocmai simplă.
Cu toate că este imposibil să previi complet apariția cancerului, există anumite schimbări în stilul de viață și diete care pot reduce riscul, relatează Mirror.
Unele studii recente au asociat o dietă bogată în alimente ultraprocesate cu un risc crescut de boli de inimă, diabet de tip 2, depresie și demență. În timp ce discuțiile se concentrează adesea pe impactul lor negativ, pot exista unele excepții care merită explorate.
Adepții fastingului (postului) garantează tot felul de rezultate, de la pierderea rapidă în greutate la o mai mare claritate mentală. Dar oare în ce măsură este susținută de dovezi teoria legată de stimularea sănătății psihice?
Nutriționiștii au demonstrat, recent, că sănătatea intestinală și sănătatea creierului pot fi îmbunătățite cu ajutorul unor suplmente. Noi cercetări arată un supliment de fibre ar putea fi folosit pentru a îmbunătăți funcția creierului la adulții în vârstă.
Deficitul de vitamina D, sugerează cercetătorii, apare cel mai adesea ca urmare a unei diete din care lipsesc alimentele care o conţin şi din cauza faptului că mulți oameni „nu văd soarele” în timpul iernii și/sau își acoperă pielea în timp ce sunt în aer liber.
Doctorul de inimi care aleargă pentru cauze umanitare. Ce sfaturi oferă ca să avem o viață sănătoasă
Cristina Ana Văcărescu, medic cardiolog în Galați, alergă la crosuri și maratoane pentru a salva copiii cu probleme grave de sănătate. Medicul a oferit pentru „Adevărul” câteva sfaturi simplu de urmat pentru a ne feri de afecțiunile cardiace și a avea o viață cât mai sănătoasă
Cazul prinţesei Kate, o tânără de 42 de ani bolnavă de cancer, ilustrează un fenomen care capătă amploare. Fără a-i înţelege cu adevărat cauzele, persoanele sub 50 de ani sunt de mai multe decenii din ce în ce mai afectate de această boală, informează AFP.