Găgăuzia refuză să aplice legea ce interzice propaganda rusă. Irina Vlah afirmă că posturile TV ruseşti vor continua să transmită integral conţinutul

Găgăuzia refuză să aplice legea ce interzice propaganda rusă. Irina Vlah afirmă că posturile TV ruseşti vor continua să transmită integral conţinutul

Başcanul Găgăuziei, Irina Vlah, anunţă că regiunea de sud a Republicii Moldova pe care o reprezintă nu se va conforma noilor prevederi ale Codului Audiovizualului, ce presupun ca emisiunile politico-analitice şi militare ruseşti să fie interzise pe posturile de televiziune din ţară, în vederea combaterii propagandei Federaţiei Ruse.

Pavel Filip: Cooperarea activă cu NATO se află în capul listei în promovarea obiectivelor de reformare a ţării

Pavel Filip: Cooperarea activă cu NATO se află în capul listei în promovarea obiectivelor de reformare a ţării

Premierul Pavel Filip a participat vineri, 8 decembrie, la inaugurarea Oficiului NATO la Chişinău. Alături de oficialul moldovean a fost prezent şi secretarul general adjunct al NATO, Rose Gottemoeller. Prim-ministrul Republicii Moldova şi-a exprimat convingerea că acest eveniment „va aduce o restartare a activităţilor pe linie bilaterală şi va cotribui la valorificarea plenară a potenţialului de cooperare cu Alianţa Nord-Atlantică”.

„NATO, go home”. Socialiştii moldoveni au protestat faţă de deschiderea Oficiului NATO la Chişinău VIDEO

„NATO, go home”. Socialiştii moldoveni au protestat faţă de deschiderea Oficiului NATO la Chişinău VIDEO

La un an de la semnarea Acordului privind deschiderea biroului NATO la Chişinău, acesta a fost în cele din urmă inaugurat vineri, 8 decembrie. La eveniment a participat premierul Pavel Filip şi secretarul general adjunct al NATO, Rose Gottemoeller. În preajma reprezentanţei diplomatice NATO a avut loc un protest organizat de Partidul Socialiştilor, la care s-au adunat circa 20 de persoane.

Peter Michalko: În ceea ce priveşte independenţa judecătorilor, mai este încă multe de făcut | uniunea europeana

Peter Michalko: În ceea ce priveşte independenţa judecătorilor, mai este încă multe de făcut

În ceea ce priveşte independenţa judecătorilor din Republica Moldova, mai este încă multe de făcut. La acest capitol actualmente este importantă îmbunătăţirea situaţiei. Declaraţia a fost făcută de ambasadorul Uniunii Europene în Moldova, Peter Michalko, în cadrul emisiunii „În profunzime” de la postul de televiziune Pro TV Chişinău, transmite IPN.

CCA are trei membri noi

CCA are trei membri noi

Consiliul Coordonator al Audiovizualului are trei membri noi: Tatiana Buraga, Dorina Curnic şi Veronica Cojocaru. Candidaturile au fost aprobate joi, 7 decembrie, de plenul Parlamentului, transmite IPN

Revenit din Basarabia, să vă povestesc, aşa, o situaţie tipic Basa şi specifică Estului postcomunist. Între mine –  simplu cetăţean – şi foştii bandiţi ajunşi oligarhi şi deveniţi mari oameni de afacere şi/sau politicieni există o mulţime de legături. Avem aceeaşi şcoală, istorii şi cunoştinţe comune, pături sociale destul de apropiate sau care se intersectau, rădăcini comune etc.

acum 2 ani · comentarii (19)

Orice acţiune - inclusiv una politică, comunicaţională, informaţională – se judecă după finalitate. Are un obiectiv, o planificare, nişte mijloace de exprimare, instrumente, oameni, resurse şi, în final, o concluzie, o realizare. Abia ceea ce se obţine după derularea acţiunii este definitoriu pentru a marca faptul că am avut la bază o politică bună sau mai puţin bună.

acum 15 zile · comentarii (4)

Şi ceea ce trebuia să se întâmple, s-a întâmplat! La un an de mandat, timp în care a urlat, s-a zbenguit, a tunat şi a fulgerat, a ameninţat şi s-a dat de ceasul morţii să întoarcă Republica Moldova spre Est, în stepele Asiei şi străfundurile Siberiei, după nenumărate vizite la Moscova în diferite calităţi, de s-au săturat oamenii ăia să-l tot vadă pe musafirul nepoftit, Igor Dodon a luat o bătaie serioasă de la locuitorii Chişinăului.

acum 22 zile · comentarii (46)

Când, în 1987, Academia Ungară a editat acel ridicol „tratat“ de Istoria Transilvaniei, plin de dezinformări şi de interpretări tendenţioase, regimul comunist, în loc să răspundă, la rândul său, cu un tratat academic mai solid decât prostiile de la Budapesta, a editat lucrarea propagandistică Transilvania, pământ românesc, sub redacţia savantului de renume mondial... Ilie Ceauşescu.

acum 23 zile · comentarii (129)

Republica Moldova este un stat care are spaţiul public în afara controlului autorităţilor naţionale. Potrivit datelor furnizate de către Consiliul de Coordonare al Audiovizualului, 80% din ştirile, informaţiile şi comentariile vehiculate în spaţiul public, în orice limbă, sunt produse în Federaţia Rusă.

luna trecuta · comentarii (117)

Acest text este radiografia unei manipulări de presă lansată de dincolo de Prut şi devenită deja iritantă prin persistenţă şi intensitate. Se încearcă acreditarea ideii că acolo ar exista un război fără rest şi fără prizonieri între guvern şi preşedinţie de tipul confruntării între Vest şi Est, Bine şi Rău, „cei buni“ şi „cei răi“.

acum 2 luni · comentarii (23)

La Chişinău, disputa Dodon-Plahotniuc, marcată până recent şi de înţelegeri punctuale pe numiri şi legi, cu precădere legea alegerilor pe sistemul mixt într-un tur, s-a transformat într-o operaţiune de izolare a Preşedintelui pe baza aberaţiilor şi faliilor stârnite în societate.

acum 3 luni · comentarii (28)

Dodon e nefericit: taman când reuşise, în fine, după un ocol de câteva mii de kilometri, să ia lumina cunoaşterii de la stăpânul său Rogozin, propriii lui deputaţi „socialişti“ l-au făcut de râs. Cu duplicitatea caracteristică spaţiului trans-prutean, respectivii şi-au păstrat cetăţenia română, ignorând complet ordinul său din iarnă, de a renunţa la ea.

acum 4 luni · comentarii (60)

Federaţia Rusă este în cea mai complicată situaţie a sa de după prăbuşirea Zidului Berlinului. După anexarea Crimeei şi agresiunea militară din Estul Ucrainei, sancţiunile şi izolarea s-au abătut peste Rusia lui Putin, mai grele decât bravează Kremlinul că ar fi, ca impact.

acum 4 luni · comentarii (65)