PUN îşi acordă sprijinul pentru Andrei Năstase şi îi îndeamnă pe liberali să facă acelaşi lucru

PUN îşi acordă sprijinul pentru Andrei Năstase şi îi îndeamnă pe liberali să facă acelaşi lucru

Partidul Unităţii Naţionale îşi exprimă sprijinul în turul doi al alegerilor locale noi pentru funcţia de primar al Capitalei pentru candidatul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase. Anunţul a fost făcut luni, 21 mai, de către liderul PUN, Anatol Şalaru, care a declarat într-o conferinţă de presă că Primăria nu trebuie lăsată pe mâna socialiştilor, transmite IPN.

Constantin Codreanu îl va sprijini pe Andrei Năstase în turul II: „Să nu îi lăsăm în Anul Centenarului pe socialişti să ocupe Primăria Capitalei”

Constantin Codreanu îl va sprijini pe Andrei Năstase în turul II: „Să nu îi lăsăm în Anul Centenarului pe socialişti să ocupe Primăria Capitalei”

Candidatul Partidului Unităţii Naţionale (PUN) la funcţia de primar de Chişinău, Constantin Codreanu, a anunţat luni, 21 mai, că în turul II al alegerilor locale din Capitală îl va sprijini pe candidatul comun al PAS şi PPDA, Andrei Năstase, deşi s-ar fi „trezit cu minciuni şi atacuri virulente din partea colegilor de la PPDA şi PAS”.

Andrei Popov: Ziua de 20 mai a arătat că schimbarea este posibilă

Andrei Popov: Ziua de 20 mai a arătat că schimbarea este posibilă

Ziua de 20 mai, când au avut loc alegeri noi în municipiul Chişinău, a arătat că schimbarea este posibilă. Rezultatele preliminare ale scrutinului, care arată că în turul doi au acces candidatul PSRM, Ion Ceban, şi candidatul comun al PPDA şi PAS, Andrei Năstase, vor insufla optimism oamenilor. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.

Candidatul PUN: Fosta administraţie să-şi asume vina pentru participarea redusă la vot

Candidatul PUN: Fosta administraţie să-şi asume vina pentru participarea redusă la vot

Candidatul PUN la funcţia de primar de Chişinău, Constantin Codreanu, şi-a exprimat dezamăgirea faţă de numărul mic de alegători care au mers la vot. „Vreau ca cei care au administrat municipiul Chişinău în ultimii zece ani să-şi asume vina pentru modul în care cetăţenii au înţeles astăzi să nu vină la vot”, a declarat candidatul PUN în cadrul unui briefing de presă, susţinut după închiderea secţiilor de votare, transmite IPN.

VIDEO Andrei Năstase, după aflarea rezultatelor preliminare: Vom rămâne deschişi pentru forţele proeuropene

VIDEO Andrei Năstase, după aflarea rezultatelor preliminare: Vom rămâne deschişi pentru forţele proeuropene

Candidatul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr la funcţia de primar de Chişinău, Andrei Năstase, cel care va concura cu socialistul Ion Ceban în turul II de scrutin pentru funcţia de primar al Capitalei, le-a mulţumit alegătorilor pentru susţinere şi a menţionat că echipa sa are două săptămâni la dispoziţie pentru a convinge majoritatea absolută a chişinăuienilor că „avem obligaţia să salvăm Capitala”.

Alexandra Can: Am votat pentru profesionalism şi integritate morală

Alexandra Can: Am votat pentru profesionalism şi integritate morală

Candidata Partidului Naţional Liberal la funcţia de primar al capitalei, Alexandra Can, a votat pentru profesionalism şi pentru integritate morală, pentru un alt oraş la faţă, cu cetăţeni fericiţi. „Succesul meu va fi succesul oamenilor. Eu voi rămâne doar cu munca cu abnegaţie şi cu dăruire de sine pentru a demonstra că se poate”, a declarat Alexandra Can pentru IPN.

Revenit din Basarabia, să vă povestesc, aşa, o situaţie tipic Basa şi specifică Estului postcomunist. Între mine –  simplu cetăţean – şi foştii bandiţi ajunşi oligarhi şi deveniţi mari oameni de afacere şi/sau politicieni există o mulţime de legături. Avem aceeaşi şcoală, istorii şi cunoştinţe comune, pături sociale destul de apropiate sau care se intersectau, rădăcini comune etc.

acum 2 ani · comentarii (19)

Ion Ceban şi Andrei Năstase sunt cei doi candidaţi care pornesc în bătălia pentru Chişinău în turul II. Aparent cu şanse egale, Ion Ceban este cu puţin în faţă datorită faptului că Andrei Năstase s-ar putea să nu urnească integral electoratul unionist.

Premierul Filip a spus-o în The Guardian. Cu subiect şi predicat. Pentru guvernul de la Chişinău, Unirea cu România este exclusă. Sigur, toţi ştiau asta, chiar şi cei care se prefăceau că nu ştiu. Era o minciună frumoasă, o „ambiguitate constructivă“, cum ar numi-o, pedant, analiştii. Şocul declaraţiilor din publicaţia britanică ale prim-ministrului moldovean vine din altă parte: a încălcat o linie roşie de comunicare.

acum 8 zile · comentarii (33)

Preşedintele-plagiator Igor Dodon a mulţumit, recent, trupelor ruse din Transnistria, pentru „contribuţia lor la evitarea vărsării de sânge”. Păstrând proporţiile, a fost ca şi cum preşedintele Hacha al Cehoslovaciei ar fi mulţumit, în 1939, trupelor naziste pentru că „au protejat” ce mai rămăsese din ţara sa şi... au contribuit la evitarea vărsării de sânge.

acum 9 zile · comentarii (9)

La Chişinău are loc încleştarea pentru alegerile anticipate pentru câteva primării. Bătălia administrării capitalei Chişinău, Bălţiului, a doua localitate ca importanţă din Republica Moldova şi a câtorva alte orăşele şi comune ar părea nerelevantă, în anul care a rămas până la alegerile la termen.

acum 14 zile · comentarii (10)

A fost o săptămână specială în Republica Moldova şi pentru întreaga Românie. A fost ziua de 27 martie, ziua Centenarului Unirii Basarabiei cu România. Un motiv de reflecţie pentru ceea ce s-a întâmplat acum un secol, dar mai ales asupra zilei de 27 martie şi a perspectivelor Republicii Moldova.

acum 2 luni · comentarii (26)

Doi candidaţi unionişti s-au declarat înscrişi la acest moment în cursa pentru ocuparea postului de primar al capitalei celui de al doilea stat românesc, Chişinău. Un vis s-a spulberat: cel al unioniştilor "Uniţi", care nu se "canibalizează" pentru o bucată cât mai importantă din "ciolan".

acum 2 luni · comentarii (4)

Ministrul român al Apărării, Mihai Fifor, s-a aflat într-o vizită oficială în Republica Moldova în februarie. Într-o conferinţă de presă comună, ministrul Apărării Eugen Sturza a mulţumit omologului său şi guvernului român pentru sprijinul acordat în modernizarea şi dezvoltarea cadrului juridic în domeniul

acum 2 luni · comentarii (4)

Marţi, 27 martie 2018, la Hotel Capitol, în Bucureşti, va avea loc o recepţie dedicată aniversării împlinirii unui veac de la unirea Basarabiei cu România, o acţiune iniţiată de Clubul Militar Român de Reflecţie Euroatlantică. 70 de conaţionali, seniori militari, experţi în securitate internaţională şi jurnalişti vor fi prezenţi la acest eveniment.

acum 2 luni · comentarii (12)

„Ruşii din Moldova au suferit ruşinea de a fi numiţi minoritate naţională“, scria referindu-se la evenimentele din anii 1990-1991 Anatoli Cerniaiev, consilierul de politică externă al lui Mihail Gorbaciov. Aceasta este fraza cheie pentru înţelegerea dezbaterilor identitare din Republica Moldova care au ajuns de ceva vreme la concluzia că este nevoie să fie edificată o „naţiune civică moldovenească“.

acum 2 luni · comentarii (36)

În Republica Moldova vinovaţii devin deseori cunoscuţi doar pe baza probelor din presă. Procese nu există. În presă am aflat primele detalii despre „furtul miliardului“. Tot prin intermediul mass-media autorii furtului au încercat să îngroape subiectul şi să-l facă uitat pentru cetăţenii de-a dreptul jefuiţi.

acum 2 luni · comentarii (5)

Aşa cum anticipasem, după ce a luat un mic elan iniţial, mişcarea prin care administraţii locale din Republica Moldova adoptă decizii simbolice de unire cu ţara noastră s-a sufocat la prima mare încercare: Chişinăul. Depusă de aleşii locali ai Partidului Liberal, pentru a fi dezbătută în Consiliul Municipal, declaraţia nici măcar nu a intrat pe ordinea de zi.

acum 3 luni · comentarii (65)

În Republica Moldova, intrarea în an electoral afectează tot mai mult evoluţiile politice şi polarizează şi mai mult scena publică. Nu mai există nuanţe, nu mai există critici îndreptăţite sau aprecieri nevinovate, există doar alb şi negru, cu mine sau împotriva mea.

acum 3 luni · comentarii (32)

Înalta trădare reprezintă fapta comisă de un înalt demnitar al statului şi care complotează sau săvârşeşte acţiuni contrare intereselor statului şi în favoarea unor puteri străine. Deşi există dovezi inclusiv în spaţiul public cu privire la aservirea lui Igod Dodon către Federaţia Rusă, procuratura şi SIS nu au luat nicio măsură în acest sens.

acum 3 luni · comentarii (28)
Postari Recente