Apa de „aur“ din Amara pe care localnicii nu pot s-o bea. Refacerea reţelei a costat 3 milioane de euro, dar apa nu este potabilă

Apa de „aur“ din Amara pe care localnicii nu pot s-o bea. Refacerea reţelei a costat 3 milioane de euro, dar apa nu este potabilă

Amara, oraşul emblemă a judeţului Ialomiţa, are probleme cu potabilizarea apei. Specialiştii Institutului Naţional de Sănătate Publică susţin faptul că apa de la robinetele cetăţenilor nu este bună pentru băut. Primăria localităţii a cheltuit în ultimii opt ani fonduri europene de 3 milioane de euro pentru a realiza reţeaua de apă, canalizare şi staţia de epurare.

Deşi jocurile păreau făcute în Siria, noile evoluţii anunţă schimbări importante în perspectivă. După cucerirea Palmirei, cuplul Assad-Putin deţine pe de-a-ntregul controlul asupra Siriei utile şi întâmpină orice negociere din postura de forţă a deţinerii controlului.

acum 18 zile · comentarii (26)

Era de aşteptat ca mulţi români să nu fie de acord cu piesa „Yodel It!“, care va reprezenta România în finala Eurovision 2017 din Kiev. Totuşi, reacţiile unora sunt de-a dreptul aberante. Ei vorbesc despre trădarea „identităţii naţionale“ deoarece piesa „Yodel It“ ar conţine elemente specifice altor naţiuni şi nu celei române. Calm down! E Eurovision şi nu „Pasărea Măiastră“ sau „Cântarea României“!

acum 18 zile · comentarii (15)

Aplicaţia Biziday îi ocupă mai tot timpul lui Moise Guran, mai ales în ultima vreme, de când aceasta a trimis accidental o alertă de cutremur cu magnitudinea 10 pe scara Richter. De cealaltă parte, pentru că „trăieşte în România şi asta îi ocupă tot timpul”, cetăţeanul Badea Mircea a făcut o plângere penală fostului coleg, acuzându-l că este un „pericol pentru ordinea publică”.

acum 18 zile · comentarii (59)

Cartea Albă a Comisiei Europene privind Viitorul Uniunii a stârnit controverse. Documentul, cu cinci scenarii evocate (status quo (carry on); accent pe Piaţa Unică; „coaliţii ale celor ce vor”; mai puţin dar mai bine; toţi şi mai mult), ilustrează mari incertitudini, provocări şi dileme cu care se confruntă statele membre, instituţiile europene.

acum 19 zile · comentarii (8)

Ce sume sunt alocate de la bugetul de stat pentru investiţii în infrastructură, în 2017? Care sunt sumele alocate din fonduri externe nerambursabile? Sunt două întrebări cât se poate de fireşti la început de an pentru orice comunitate. Aceste sume trebuie comunicate corect fără o interpretare politică.

acum 19 zile · comentarii (8)

În fond, de ce nu? Oricine are dreptul să aibă un hobby, distinct de specialitatea sa propriu-zisă. Dl Adrian Năstase e un mare colecţionar de artă (obiecte de argint, timbre şi hărţi). A şi donat o parte din „bunuri”, pentru a stimula fondarea unui Muzeu Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi. Dar nici măcar nu trebuie să fii cine ştie ce intelectual ca să ai pasiunea achiziţiilor „culturale”.

acum 19 zile · comentarii (95)

Există o categorie de produse editoriale de larg consum pe care le-am putea eticheta drept „pop-psihologie”. Mă refer la majoritatea cărţuliilor motivaţionale şi la articolele care promovează aşa-numita gândire pozitivă, propagă diferite mituri gender, oferă sfaturi uşurele şi superficiale despre viaţa în cuplu şi alte dulcegării psihologice.

acum 19 zile · comentarii (10)

Tentativele de disidenţă din partid cu care se confruntă de la începutul lunii ianuarie dl. Liviu Dragnea par o furtună într-un pahar cu apă prin comparaţie cu adevăratele spaime ce îi aduc fiori pe şira spinării şi nopţi nedormite celui care după 11 decembrie 2016 s-a considerat, cel puţin o vreme, stăpânul absolut al României.

acum 20 zile · comentarii (51)
Postari Recente