Spital din România executat silit de o fetiţă de 9 ani. Micuţa a rămas paralizată complet din cauza medicilor

Spital din România executat silit de o fetiţă de 9 ani. Micuţa a rămas paralizată complet din cauza medicilor

Părinţii unei fete care s-a născut la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia, în urmă cu 9 ani, cer în instanţă executarea silită a unităţii medicale. Paralizată complet de medicul care a asistat-o la naştere, copila a primit printr-o sentinţă definitivă despăgubiri morale şi materiale de 500.000 de euro. Oficialii spitalului din Slobozia nu au făcut însă demersuri în sensul respectării deciziei judecătorilor.

FOTOREPORTAJ Spectaculosul conac Manasia, bijuteria arhitectonică a Bărăganului construită în secolul XIX

FOTOREPORTAJ Spectaculosul conac Manasia, bijuteria arhitectonică a Bărăganului construită în secolul XIX

În comuna Manasia din judeţul Ialomiţa există cel mai important punct de atracţie turistică din Bărăgan. Este vorba despre un vechi conac, construit cu mai bine de un secol în urmă de Ion Hagianoff, fost ministru de Externe al Bulgariei exilat în România. Reabilitat integral în urmă cu câţiva ani, conacul s-a transformat într-o bijuterie arhitectonică.

Cei şapte ani de acasă nu mai sunt atât de importanţi. Mai relevanţi sunt cei şapte ani de puşcărie. Şi, dacă se poate, să fie pe hârtie şi cu suspendare. Mai scrii ceva, te porţi frumos, mai o procedură defectă, se mai suspendă vreun abuz, hai că nu suntem toţi hoţi în puşcărie şi, hop, vă rog să nu-mi interziceţi drepturile civile. Să trăiţi, şefu’, luaţi loc, domnu’ (prim)ministru.

acum 20 zile · comentarii (37)

A fost o explozie în metroul din Petersburg/Leningrad. Au murit oameni. Totul duce spre un act terorist. Primul gest uman ar fi cel de solidaritate şi compasiune. La noi văd că domină doar teoriile conspiraţiei. Şi oricum, noi ne solidarizăm doar cu victimele din Paris, Londra şi New-York, nu cu victimele din oraşele din est, ca să nu mai zic de cele din Asia sau Africa.

acum 20 zile · comentarii (168)

La mijlocul lunii aprilie, mai exact începând cu data de 17, principalele canale (TVR 1 şi TVR 2) ale Televiziunii publice din România - spuneţi-i pe mai departe cum vreţi, cum vă este la îndemână sau cum vă mai amintiţi numele îmbătrânitei, abandonatei instituţiei a cărei primă ieşire în eter s-a produs la 31 decembrie 1956 - vor funcţiona în conformitate cu noi grile de programe.

acum 20 zile · comentarii (32)

Două posturi jumate se vacantează în Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, iar pentru ocuparea lor se anunţă o procedură netransparentă şi politizată, ca şi până acum. După ilegalităţile din Senat, la desemnarea celor doi reprezentanţi ai societăţii civile în Consiliul Superior al Magistraturii, asta e încă o dovadă a modului în care politicienii abuzează de legile neclare pe care tot ei le-au făcut, ca să ţină cetăţenii la distanţă

acum 21 zile · comentarii (0)

Nu prea fac chestiunea asta, însă diseminez şi aici un interviu pe care l-am dat Ioanei Ene Doginoiu, publicat astăzi 3 aprilie, pe site-ul www.ziare.com. Preiau textul integral şi vă rog să citiţi şi comentariile din postarea originală. După ce citiţi comentariile, vă rog să-mi explicaţi şi mie care este legătura intre subiectul interviului si faptul ca lumea mă înjură în baza originii mele etnice.

acum 21 zile · comentarii (15)

Preşedintele Republicii Moldova, deja celebrul (nu în sensul bun) Igor Dodon, a pătruns adânc pe teritoriul agitaţiei nervoase necontrolate. Cam devreme: predicţiile arătau că se va epuiza în vreo doi ani. Performant, a reuşit să-şi mănânce bruma de credibilitate în mai puţin de trei luni, rămânând să se bazeze de acum încolo numai pe lozinci, provocări şi aberaţii.

acum 21 zile · comentarii (63)
Postari Recente