Concerte şi festivităţi de 1 Decembrie

Concerte şi festivităţi de 1 Decembrie

Cu doar câteva zile înainte de Ziua Naţională a României, Primăria Baia Mare a pregătit şi programul pentru „Iarna Băimăreană“. Timp de o lună băimărenii se vor putea bucura de diferite concerte sau evenimente pregătite special cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Campion Naţional la culturism depistat pozitiv la controlul antidoping

Campion Naţional la culturism depistat pozitiv la controlul antidoping

Un nou sportiv băimărean va sta pe tuşă doi ani, după ce rezultatele controlului antidoping, efectuat în luna mai în timpul Campionatului Naţional de culturism, arată că acesta nu a respectat reglementările impuse. Un nou sportiv băimărean va sta pe tuşă doi ani, după ce rezultatele controlului antidoping, efectuat în luna mai în timpul Campionatului Naţional de culturism, arată că acesta nu a respectat reglementările impuse.

Cui i-ar fi venit vreodată în minte că probele din dosarele penale  ar putea deveni exponate de muzeu ? Cuvântul muzeu te duce direct cu gândul la istorie, artă sau tehnică însă îţi trebuie destulă creativitate ca să îţi poţi imagina că poate exista şi un muzeu al infracţiunilor, cu piese din vechile dosare penale instrumentate . Şi totuşi, în Viena el există.

acum 8 zile · comentarii (1)

Gaetan A. Burelly reprezintă una dintre cele mai misterioase personalităţi ale arhitecturii româneşti ale secolului al XIX-lea, numele său fiind legat, de cele mai multe ori, doar de construcţia casei din strada Arthur Verona nr. 19, sediul actual al Ordinului Arhitecţilor din România. Contrar informaţiilor publicate până acum de alţi cercetători, care afirmau că ar fi fost italian, Burelly s-a născut în ţara noastră şi a fost cetăţean român.

acum 8 zile · comentarii (0)

Importante pentru evoluţia ulterioară a vieţii politice din România, evenimentele de ieri merită o explicaţie cât mai amănunţită. Totul s-a desfăşurat pe fondul realităţii că Liviu Dragnea a ajuns un „cadavru” politic, de care nu mai ascultă nimeni. De altfel, cred că a stat neutru în scandalul de ieri.  Faptul că dna Firea a făcut de capul ei ce a făcut, rezultă şi din inacţiunea dânsei în susţinerea lui Liviu Dragnea în cazul Tel Drum.

acum 8 zile · comentarii (58)

Socoteala din biroul de lux al Primăriei generale a Capitalei nu s-a potrivit deloc cu ceea ce s-a petrecut sâmbătă dimineaţă în Piaţa Victoriei. Aşa că doamnei Gabriela Firea nu i-a mai rămas decât să înregistreze, cu lacrimi şi nervi mai mari decât cele ale Fedrei, prima ei mare înfrângere. Prevestitoare de multe lucruri rele.

acum 8 zile · comentarii (25)

1 Decembrie nu poate fi doar un moment aniversar, emoţionant. Ci şi o necesară rememorare a evoluţiilor geopolitice care au făcut posibilă reîntregirea naţională, în urmă cu 99 de ani. Atunci, interesul naţional era prioritar, acum pare ascuns în spatele unor uşi închise, din păcate nu toate aflate în palatele puterii politice de azi.

acum 8 zile · comentarii (14)

PSD a câştigat alegerile parlamentare din 2016 printr-o mare minciună, declinată pe multe pagini împănate cu grafice şi cifre şi denumită cinic ”Programul de guvernare PSD”. Puterea politică dobândită astfel de PSD, concret, majoritatea parlamentară şi guvernul, cu tot ce decurge din aceasta, este, prin urmare, imoral dobândită, deci, fundamental nelegitimă.

acum 8 zile · comentarii (36)

Mii de basarabeni au cerut la Chişinău Unirea cu România. În Republica Moldova singura soluţie pentru criza continuă în care se zbate statul este văzută ca fiind Unirea cu România. Acest lucru s-a întâmplat chiar astăzi, în prima zi a Anului Centenar.

acum 9 zile · comentarii (23)

Am văzut ieri în televizor Armata etalându-şi muşchii şi mi-am adus aminte de una dintre rarele mele contacte cu ei, de acum câteva luni. Voiam să facem un concert într-un oraş îndepărtat de Bucureşti, foarte îndepărtat. Filarmonica de acolo e în renovare, aşa că singurul loc în care puteam merge era Cercul Militar din oraş, cu o sală frumoasă şi încăpătoare. Şi cu acustică chiar bună, din câte mi-au spus cei de-ai locului.

acum 9 zile · comentarii (16)

Sunt din ce în ce mai vizibile asemănările dintre Liviu Dragnea şi Ceauşescu. Dar şi câteva deosebiri majore. Dragnea este încolţit din toate părţile, în principal de către instituţii din justiţie,  dar se vede în continuare  liderul providenţial care va aduce României bunăstare şi progres. Iată ce declara Dragnea de 1 Decembrie: „Sunt din păcate unii care confundă parteneriatele cu slugărnicia”.

acum 9 zile · comentarii (68)

E greu să scrii despre Victor Rebengiuc. E şi mai greu să scrii despre Mariana Mihuţ, mai ales când face un rol asemănător ca forţă celui din „Îngropaţi-mă pe după plintă“, de la Bulandra, în regia lui Korsonkyi. E foarte greu să scrii despre cei doi împreună, când se întâlnesc şi îşi dau replica unuia altuia într-un text tulburător. Şi vorbesc aici despre spectacolul „Regele moare“, după Ionesco, în regia lui Andrei şi Andreea Grosu de la TNB.

acum 10 zile · comentarii (3)

Unirea a fost din fapte, Centenarul e din vorbe. Asta e diferenţa dintre noi, cei de azi, şi făuritorii României Mari. Spre exemplu, la un secol după 1 Decembrie 1918, Transilvania va fi legată de Budapesta prin autostradă, dar de Bucureşti nu. E doar una din realităţile care ne avertizează că trebuie să ieşim din prăpastia neputinţei şi dezbinării.

acum 10 zile · comentarii (4)
Postari Recente