Fost preot, seropozitiv și pedofil, cercetat pentru evaziune fiscală. Este anchetat și pentru tentativă de transmitere HIV/SIDA

0
Publicat:

Fostul preot este seropozitiv și este deja cercetat în libertate pentru sex cu minori și tentativă la transmiterea HIV/SIDA. El a intrat însă din nou în atenția organelor de control. Oamenii legii au făcut percheziții domiciliare, inclusiv la spălătoria auto pe care acesta o administra.

Preotul a fost suspendat după ce soția lui a divorțat  FOTO vasiledale.ro
Preotul a fost suspendat după ce soția lui a divorțat FOTO vasiledale.ro

Fostul preot, care este seropozitiv, era însă în atenția anchetatorilor de mai mult timp. Conform vasiledale.ro, acesta a fost preot în perioada 2009-2014 într-un sat din Țara Lăpușului - Maramureș, iar în perioada 2014-2018 a fost preot duhovnic la o mânăstire din Țara Chioarului. 

Ancheta actuală este efectuată de IPJ Maramureş, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş.

Aceasta vizează mai multe infracțiuni ale fostului preot, printre care cele mai grave sunt: act sexual cu un minor, racolarea minorilor în scop sexual în formă continuată și tentativă la transmiterea HIV/SIDA. Bărbatul mai este cercetat pentru lovire sau alte violențe și înșelăciune.

„În fapt, cercetările efectuate până în prezent au condus la suspiciunea rezonabilă că o persoană fizică, administrator al unei societăţi comerciale, în perioada august 2022 – iunie 2023, ar fi omis în mod repetat înregistrarea în evidenţa contabilă a societăţii şi în alte documente legale, a unor venituri realizate din activitatea de întreţinere, cosmetizare şi spălare a autovehiculelor, cu punct de lucru – spălătorie auto, cu consecinţa cauzării unui prejudiciu bugetului consolidat al statului estimat provizoriu la aproximativ 150.000 lei”, arată anchetatorii din Maramureș în comunicatul remis presei.

Preotul seropozitiv este acuzat de racolare de minori în scop sexual  FOTO captură video TL+
Preotul seropozitiv este acuzat de racolare de minori în scop sexual FOTO captură video TL+

Cercetat pentru evaziune fiscală

„Cu ocazia activităților procedurale desfășurate, polițiștii au identificat și ridicat diferite înscrisuri contabile și extracontabile utile în probarea activității infracționale și au indisponibilizat medii de stocare IT, respectiv telefoane mobile, memory stick și alte dispozitive de stocare a datelor, ce pot constitui mijloace de probă. Totodată au fost indisponibilizate sumele de 34.700 euro și 12.500 lei, fiind indicii că acestea provin din săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală”, arată Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș.

Racola minori în scop sexual, deși era seropozitiv

În 2018, după ce soția lui a intentat divorțul, acesta nu a mai putut sluji, fiind suspendat din cler.

În sentința de divorț se arată că acesta avea obiceiul să întrețină relații intime cu minori, dădea bani cu dobândă exagerat de mare sau obișnuia să încheie contracte de vânzare cu clauză de întreținere cu persoane vârstnice, întreținere pe care o acorda din pensia acestora din urmă, nerespectând voința uzufructuarilor.

Presa locală a mai amintit despre un minor de 14 ani pe care fostul preot l-a dus în Baia Mare și au petrecut noaptea împreună. Cei doi au fost la un restaurant, iar anchetatorii au reușit să refacă întreg traseul lor din acea seară. 

„Raportat la stadiul cercetărilor şi la actele procedurale efectuate în cauză precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom oferi detalii suplimentare. Facem precizarea că aceste activităţi procedurale nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, mai arată documentul anchetatorilor.

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite