Baia Mare va avea un incubator de afaceri. Tinerii antreprenori vor beneficia de granturi consistente

0
Publicat:

Cel mai recent proiect depus spre finanțare a Consiliului Județean vizează construirea unui incubator de afaceri. Proiectul va oferi posibilitatea unui număr de 35 de antreprenori să acceseze granturi în valoare de trei milioane de euro.

Biblioteca Județeană va fi supraetajată  FOTO Facebook/Biblioteca Județeană Baia Mare
Biblioteca Județeană va fi supraetajată FOTO Facebook/Biblioteca Județeană Baia Mare

Proiectul are scopul de a sprijini tinerii maramureșeni, dar și de a contribui la dezvoltarea mediului economic din Baia Mare.

Valoarea proiectului se ridică la 5 milioane de euro, iar 35 de tineri antreprenori vor putea beneficia aici de granturi de 3 milioane de euro.

Le oferim spațiu, dar îi ajutăm să acceseze și resurse financiare, până la 100.000 de euro fiecare. S-a deschis zilele trecute linia de finanțare pentru incubatoare de afaceri, iar noi am și depus proiectul pe care, evident, deja îl pregătisem din timp. Sunt convins că, la fel ca și cu alte inițiative care s-au concretizat, și de această dată finanțarea este ca și asigurată”, a precizat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Clădirea Bibliotecii Județene se va supraetaja

Vom crea astfel un ecosistem în care să se poată dezvolta companii locale, start-up-uri, tineri la început de drum care vor să își facă o afacere. Valoarea investiției se ridică la 5 milioane de euro la care se adaugă alte 3 milioane de euro granturi pentru antreprenori!”, a mai precizat el.

 Incubatorul de afaceri în domeniul IT & C, industrii creative și alte domenii de specializare inteligentă Maramureș va fi dezvoltat prin supraetajarea Bibliotecii județene „Petre Dulfu” din Baia Mare. 

Astfel reabilităm și clădirea bibliotecii, contribuind și la estetica acestei zone centrale din Baia Mare, dar vom oferi și tinerilor șansa să se afirme acasă, cu afaceri în domeniul care în prezent este cel mai căutat în întreaga lume”, mai precizează președintele CJ.

Noul corp va fi amplasat peste etajul 2 și 3 al bibliotecii peste care, în prezent, se află terase neutilizate.

Spații utilizate la maximum

„Aici avem și un proiect prin care transformăm biblioteca în hub de dezvoltare a competențelor digitale, astfel că acest obiectiv important va deveni un punct de atracție și mai căutat”, mai arată Ionel Bogdan.

Vor fi spații cu diferite funcționalități, dotate cu toate echipamentele necesare, adaptate cerințelor de funcționare ale firmelor incubate, se arată în proiect.

Incubatorul va avea o zonă de recepție, una de colaborare - birou deschis, dar și birouri individuale, atelier de inovare, ateliere de lucru, săli de conferințe/ședințe, spații administrative, spații pentru pauza de masă, grupuri sanitare, spații tehnice și un amfiteatru cu 200 de locuri.

Toți rezidenții vor avea acces în timpul săptămânii la spațiile incubatorului, iar pe timpul weekendului vor putea fi închiriate integral, pentru a genera venit incubatorului și pentru a asigura sustenabilitatea financiară a acestuia.

Baia MarePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite