steve jobs - ultimele știri
Tot pe 5 octombrie S-au născut poetul și prozatorul român Zaharia Stancu, fostul președinte ceh Vaclav Havel, actrița Kate Winslet.
Vreme de 20 de ani, văduva antreprenorului Steve Jobs a cultivat o prietenie strânsă cu vicepreședinta SUA și candidata Partidului Democrat Kamala Harris.
Pe 5 octombrie, în 1864, se năștea regizorul și producătorul francez Louis Lumière, iar în 1902, poetul și prozatorul român Zaharia Stancu. În 1975, în aceeași zi, venea pe lume actrița britanică laureată cu Oscar Kate Winslet, iar în 2011 se stingea Steve Jobs, cofondatorul Apple.
În data de 24 februarie, românii sărbătoresc ziua de Dragobete. În aceeași dată, se împlinesc 94 de ani de la nașterea actriței Marga Barbu și 68 de ani de la nașterea omului de afaceri Steve Jobs. De asemenea, pe 24 februarie 1987, Steaua cucerește Supercupa Europei.
CEO-ul Apple, Tim Cook, va avea o reducere de peste 40% a salariului în acest an față de anul precedent, deoarece compania ajustează modul de calcul al compensației sale, relatează CNBC.
Jony Ive şi Apple, companie pentru care a lucrat aproape trei decenii înainte să-şi înfiinţeze propria firmă, au decis să nu mai prelungească colaborarea începută în momentul în care acesta a plecat de la Apple.
Alina Vandenberghe spune că la început salariul nu-i ajungea nici măcar pentru mâncare şi chirie. A riscat şi a vândut tot ce avea pentru a deveni antreprenor şi a meritat, dovadă că în doar şase ani a clădit o companie uriaşă, estimată azi la un mil...
Scriitoarea americană Lisa Brennan-Jobs, fiica celebrului cofondator Apple Steve Jobs, vorbeşte despre cum a reuşit mama ei să-i asigure o copilărie cât mai fericită, în ciuda absenţei tatălui, care revenea în viaţa lor mai ales în momentele dificile...
Când spui Steve Jobs, spui telefoane inteligente şi alte gadgeturi utile. Puţini oameni au avut un impact atât de mare asupra vieţii tuturor.
Joi, în librăriile româneşti, a apărut volumul „Small Fry. O poveste de viaţă şi de familie” de Lisa Brennan-Jobs, o carte-eveniment publicată de Editura Humanitas, în traducerea lui George Arion jr.
La 22 de ani, Eve este singura din familia lui Steve Jobs dornică de atenţia publicului. Viaţa fondatorului Apple nu a fost una lipsită de complicaţii.
Nimeni nu e perfect, dar unii oameni sunt departe de perfecţiune. Printre ei se numără şi personalităţi din diverse domenii, care în lumina reflectoarelor sunt eroi, dar în viaţa reală îşi dezvăluie adevărata faţă. Şi nu e deloc o imagine plăcută....
Apple Computer 1, lansat iniţial sub numele de Apple Computer, cunoscut mai târziu sub denumirea de Apple I sau Apple-1, este un computer desktop lansat de Apple Computer Company, în prezent Apple Inc, pe 11 aprilie 1976....
Steve Jobs a folosit o tehnică Zen pentru meditaţie, pentru păstrarea sănătăţii mintale şi pentru a-şi antrena creierul, iar neurologii au validat recent teoria lui Jobs despre beneficiile meditaţiei.
Un singur cuvânt l-a ajutat pe Steve Jobs, fondatorul Apple, să-şi concentreze toată abilităţile pentru îndeplinirea obiectivelor, potrivit inc.com. Steve Jobs fondatorul Apple, NeXT şi Pixar.
O dischetă semnată de Steve Jobs, cofondatorul Apple, a fost vândută pentru o sumă impresionantă de bani la o licitaţie organizată marţi, 10 decembrie.
Apple lansează astăzi noile telefoane iPhone în cadrul unui eveniment desfăşurat la sediul companiei, Apple Park din Cupertino, California. iPhone Xs, iPhone Xs Max şi iPhone Xr vor fi prezentate pe scena Amfiteatrului Steve Jobs de către Tim Cook, C...
Pentru fanii iPhone, cea mai importantă zi din an a sosit. Apple va prezenta astăzi noile iPhone-uri, cele care vor continua saltul înainte realizat anul trecut, atunci când compania din Cupertino a introdus pe terminalele sale celebrul„breton” pe ca...
În fiecare an, evenimentul de lansare a noilor modele de iPhone poate fi considerat unul dintre cele mai importante din calendarul tehnologic. La fel ca în anii trecuţi, Apple va prezenta la jumătatea lunii septembrie noile iPhone-uri, însă un retail...
Prima fiică a lui Steve Jobs, Lisa Brennan (40 de ani), a lansat o carte de memorii în care descrie relaţia tensionată pe care a avut-o cu tatăl ei, cel care nu a recunoscut-o iniţial, şi dezvăluie că fondatorul Apple şi-a cerut iertare pe patul de m...
Apple a devenit prima companie care a atins o valoare de piaţă de un trilion de dolari, după o creştere de 3% în şedinţa de tranzacţionare de joi, scriu Reuters şi Bloomberg. Acest lucru vine patru decenii de când compania a fost fondată de Steve Job...
Scriitorul american Scott Dinsmore a vorbit la un eveniment TED, în 2012, despre cum oamenii îşi pot găsi jobul ideal. Dinsmore a creat o platformă în acest sens, Live Your Legend, folosită astăzi de mii de oameni din 158 de ţări ale lumii.
Exploziv, pragmatic, iscoditor, cinic, curios, extravagant, rece, profesionist, memorabil, controversat, cu faţă de rus, cu suflet de român, cu lumini şi umbre, când în lumină, când în umbră....
Glumim adesea despre dependenţa (noastră) de telefoanele mobile, dar nomofobia e o realitate care ne duce direct în zona crepusculară a tehnologiei.
La 11 ani de la primul iPhone, smartphone-ul celor de la Apple ar putea deveni aproape dublu faţă de cel despre care Steve Jobs credea că are dimensiunea potrivită.
Pe lângă faptul că şi-a pus amprenta definitiv pe industria tehnologiei, defunctul CEO al Apple, Steve Jobs, a fost şi un mare pasionat de maşini. Marca sa preferată era Mercedes, însă acesta a deţinut şi un BMW special. Modelul din urmă este acum sc...
În anii ’70, Steve Jobs, împreună cu bunul său prieten Steve Wozniak, fondau compania Apple Computer, în garajul părinţilor lui Jobs, din Los Altos, Silicon Valley, California. Restul e istorie.
Mult aşteptata lansare Apple a adus cu sine unul dintre cele mai interesante smartphone-uri din ultimii ani. iPhone X, a se citi iPhone 10, este ediţia aniversară care marchează zece ani de la lansarea iPhone-ului original.
Apple a lansat mult aşteptatele iPhone 8, iPhone 8 Plus şi iPhone X, iar zvonurile apărute de-a lungul ultimelor luni s-au adeverit.
A mai rămas mai puţin de o săptămână până la lansarea iPhone 8. Apple a trimis deja invitaţiile, totul este pregătit, inclusiv locul unde se va petrece marele eveniment, şi anume Teatrul Steve Jobs, denumit după părintele companiei din Cupertino.
La prima vedere, Google şi Apple par într-o competiţie acerbă pe piaţa tech, indiferent de ce domeniu vorbim. Însă un lucru este mai important decât orice. Banii.
Steve Jobs nu a vrut niciodată să-şi înmatriculeze maşina. Motivul este unul mai ciudat, însă modul în care el scăpa de sancţiuni este cu totul deosebit.
iPod-ul cunoscut de toată lumea a încetat să mai existe. Apple a oprit producţia modelelor care au dus compania acolo unde este ea astăzi.
Pe 29 iunie 2007, iPhone era în magazine. Nu făcea o mulţime de lucruri „obişnuite“ pentru un telefon, dar erau câteva la care mulţi nici nu se gândeau că le vor. A schimbat însă noţiunile de „computer“, „comunicare“ şi „internet“.
Profesor de leadership public la Şcoala de Guvernare John F. Kennedy din cadrul Universităţii Harvard, Barbara Kellerman (77 de ani) este o personalitate de top mondial în leadership public, fiind considerată o personalitate de marcă în domeniu. Într...
În ianuarie 2007, Steve Jobs prezenta ceea ce avea să fie cel mai de succes produs al Apple. Primul model n-a fost excelent, dar a schimbat modul în care folosim internetul şi telefonul.
Steve Jobs a murit în 2011, dar cu un an înainte a trimis un mail în care structura strategia Apple pentru următorul deceniu, în linii mari.
Steve Jobs, considerat de mulţi un geniu, a fondat două dintre cele mai valoroase companii din perioada modernă, însă nu a ajuns să fie un antreprenor de succes respectând întotdeauna regulile, ci folosindu-se mai degrabă de mici trucuri pentru a-i c...
Specialiştii cred că noua tehnologie, precum telefoanele inteligente, tabletele, laptopurile sau televizoarele, este dăunătoare mesei şi mai ales pentru cei mici, care au ajuns să nu refuze mâncarea dacă nu se uită în acelaşi timp la desene animate.
iPhone a devenit sinonim cu „smartphone“ şi a fost lansat în urmă cu aproape 10 ani. Totuşi, numele e al unui dispozitiv mult mai vechi: originalul iPhone.
Când era mic, colegii îl băteau cu pietre la şcoală. În tinereţe îl avea ca erou pe şeful McDonald’s din ţara sa, care l-a sfătuit să înveţe engleză şi să studieze în SUA. Acolo a dezvoltat primele sale invenţii şi companii, produsele cu amprenta sa ...
Înainte să existe succesul cu iPhone şi iPod, a existat Apple I. Steve Jobs şi Steve Wozniak au început cu acela şi au schimbat o lume.
Apple a împlinit vineri 40 de ani, iar gigantul a sărbători într-un mod propriu: a afişat un steag al piraţilor deasupra sediului din Cupertino, California. În anii ’80, Steve Jobs, cofondator al Apple, a alcătuit o echipă separată, care lucra la lan...
Antena 1 difuzează o altă producţie Disney: aventurile prinţesei Merida ajung pe micile ecrane VIDEO
Antena 1 difuzează duminică, de la ora 20:00, un alt film marca Disney. După ce în ultima lună a difuzat animaţii precum „Cenuşăreasa“, „Frozen“ şi „O poveste încâlcită“, postul continuă în acest weekend cu producţia „Brave/ Neînfricată“.
Povestea vieţii lui Steve Jobs este deja cunoscută, dar în spatele acesteia se află însă o altă poveste: cea a omului care prin tehnicile sale de promovare a revoluţionat industria gadgeturilor....
Statistica nu minte niciodată: dacă vrei să fii miliardar trebuie să provii din SUA, să abandonezi facultatea şi, eventual, să fii chel. Cel puţin aşa arată miliardarul statistic dacă luăm să comparăm graficele de pe site-ul GoCompare.com. Acesta a a...
Pe 9 ianuarie 2007, Steve Jobs prezenta în faţa a câteva mii de oameni un smartphone. Era al doilea al Apple, dar primul care avea să schimbe tehnologia.
Lungmetrajul „Spotlight“ şi-a consolidat poziţia de favorit în cursa pentru premiile Oscar, după ce a fost desemnat cel mai bun film al anului 2015 într-un top realizat de editorii revistei „Rolling Stone“, scrie Mediafax.
Steve Jobs este unul dintre cei mai cunoscuţi oameni din tehnologie şi un lucru mai puţin ştiut e că este fiul unui imigrant sirian. Banksy vrea să ştie toată lumea acest detaliu.
Filmul „Steve Jobs“ are astăzi premiera în cinematografele din România. Cu o interpretare de excepţie din partea lui Michael Fassbender, fondatorul Apple este reînviat într-un lungmetraj care îi arată atât părţile pozitive, cât şi cele negative....
Lungmetrajul „Carol“, regizat de Todd Haynes, a primit cele mai multe nominalizări - cinci - la premiile Globul de Aur 2016, în timp ce alte pelicule apreciate de critici, precum „Room“, „Spotlight“ şi „The Big Short“, au primit la rândul lor nominal...
La finalul anilor '90, Steve Jobs revenea la Apple. Tot atunci avea să formuleze citatul care descrie perfect succesul iPhone.
Este de notorietate faptul că fondatorul companiei Facebook, Mark Zuckerberg, poartă în majoritatea apariţiilor publice un consacrat tricou gri. Oamenii de ştiinţă au încercat să afle motivul pentru care unii dintre cei mai de succes oameni ai planet...
Din 9 octombrie avem un nou film despre Steve Jobs. Totuşi, este cel mai controversat, lăudat şi detestat de până acum.
Steve Wozniak, confondatorul Apple, s-a gândit că a venit momentul să explice cum, de fapt, toate meritele pentru primul deceniu de succes al Apple sunt ale sale, nicidecum ale lui Steve Jobs.
Pe 9 octombrie va fi lansat un nou film despre viaţa lui Steve Jobs. Este al doilea film şi unul care va mări şi mai mult mitul cofondatorului Apple.
Lungmetrajul „Steve Jobs“, filmul biografic despre viaţa co-fondatorului companiei Apple, al cărui rol este interpretat de actorul irlandez Michael Fassbender, va avea premiera europeană în închiderea London Film Festival, de pe 18 octombrie.
Lungmetrajul "Steve Jobs", de Danny Boyle, care îi are în rolurile principale pe Michael Fassbender, Kate Winslet, Seth Rogan şi Jeff Daniels, va avea premiera europeană în închiderea London Film Festival, pe 18 octombrie.
Când a revenit la Apple, Steve Jobs a oferit un răspuns care explică de ce în ultimii aproape 20 de ani a livrat doar produse celebre.