Walt Disney, John Lennon, Che Guevara şi Steve Jobs, acuzaţi că au „caractere oribile“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
John Lennon şi prima soţie, Cynthia, pe care artistul o bătea crunt FOTO Profimedia
John Lennon şi prima soţie, Cynthia, pe care artistul o bătea crunt FOTO Profimedia

Nimeni nu e perfect, dar unii oameni sunt departe de perfecţiune. Printre ei se numără şi personalităţi din diverse domenii, care în lumina reflectoarelor sunt eroi, dar în viaţa reală îşi dezvăluie adevărata faţă. Şi nu e deloc o imagine plăcută.

Winston Churchill, Che Guevara, Charlie Chaplin, Walt Disney, John Lennon şi Steve Jobs, Aristotel sunt prsonalităţi marcante. Au schimbat cursul istoriei şi au lăsat în urmă lucruri uimitoare. Dar toate trebuie să vină cu un cost. Rasism, misoginism, violenţă, sex cu minore, agresiuni, chiar crimă.

Charlie Chaplin, un prădător sexual

Timid, împiedicat, amuzant: aceasta este imaginea lui Charlie Chaplin pe care o ştim cu toţii din filmele care ne-au fascinat. În viaţa de zi cu zi, actorul era un adevărat prădator sexual. Două dintre soţiile lui au fost minore şi aveau 16 ani când s-au căsătorit. Pe una dintre ele a lăsat-o însărcinată şi i-a propus să avorteze, dar când adolescenta a refuzat a fost nevoit s-o ia de soţie.

Ceea ce a urmat a fost un coşmar pentru tânără: Charlie Chaplin o înşela constant, o agresa verbal sau îi cerea „lucruri revoltătoare în materie de sex, unele dintre ele ilegale la vremea respectivă în California“, potrivit publicaţiei LA Times. Conform unei biografii din 2014, Charlie Chaplin a făcut sex cu peste 2.000 de femei, şi-a maltratat soţiile şi şi-a abandonat copiii.

Citeşte aici cum gândea Aristotel despre femei, pe care le considera o specie inferioară, iar în cel mai bun caz le numea „bărbaţi deformaţi“, cum îi ura Winston Churchill pe indieni, despre care spunea că se „înmulţesc ca iepurii“, despre crimele sângeroase ale lui Che Guevara, şi cum John Lennon îşi bătea partenerele.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite