Steve Jobs s-a plimbat ani de zile cu un Mercedes fără numere de înmatriculare. Cum a reuşit să scape mereu de poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Steve Jobs nu a vrut niciodată să-şi înmatriculeze maşina. Motivul este unul mai ciudat, însă modul în care el scăpa de sancţiuni este cu totul deosebit.

Steve Jobs nu a fost un om recunoscut pentru opulenţa de care dădea dovadă atunci când se afişa în public. Era un tip discret, care locuia într-o casă modestă dintr-un cartier rezidenţial de lângă Palo Alto, California. În ciuda averii sale, Steve Jobs a fost şi s-a purtat mereu ca un om normal. Cel puţin aproape ca un om normal.

Primul lucru pe care lumea îl remarca la maşina lui Steve Jobs era numărul de înmatriculare. Mai degrabă lipsa acestuia. Şeful Apple a vrut cu tot dinadinsul să facă tot ca el şi să nu se supună legislaţiei în vigoare. Avocaţii săi au descoperit o portiţă în legea rutieră din California, care permite oricărui cetăţean să meargă cu o maşină neînmatriculată, însă nu pentru mai mult de şase luni.

Ce a făcut Steve Jobs? A încheiat un parteneriat cu un dealrship Mercedes prin care producătorul german îi punea la dispoziţie câte un Mercedes SL55 AMG nou la fiecare şase luni. Toate maşinile care au trecut prin garajul lui Jobs au fost identice. Nu se cunoaşte exact motivul pentru care şeful Apple nu voia un număr de înmatriculare, însă în biografia sa se speculează că ar fi fost vorba de o frică de a fi urmărit, notează The Next Web.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite