S-au lansat iPhone Xs, iPhone Xs Max şi iPhone Xr. Urmăreşte în direct conferinţa care are loc la Apple Park

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apple lansează astăzi noile telefoane iPhone în cadrul unui eveniment desfăşurat la sediul companiei, Apple Park din Cupertino, California. iPhone Xs, iPhone Xs Max şi iPhone Xr vor fi prezentate pe scena Amfiteatrului Steve Jobs de către Tim Cook, CEO-ul companiei americane.

UPDATE 21:00 Tim Cook a prezentat noile iPhone Xs şi iPhone Xs Max. Apple păstrează design-ul cu „breton” şi aduce trei noi culori, Gold, Space Gray şi Rose Gold. De asemenea, noile terminale vin cu protecţie sporită la diferite lichide, inclusiv la suc de portocale sau bere.

Display-ul iPhone Xs este un OLED de 5,8 inci, iar cel al modelului iPhone Xs Max (nume confirmat) este un OLED de 6,5 inci. Boxele noilor modele de iPhone sunt şi ele îmbunătăţite, iar sistemul Face ID este păstrat ca modalitate principală de deblocare şi în acest an. În plus, procesorul cu care vin iPhone Xs şi iPhone Xs Max echipate este noul A12 Bionic, aşa cum era de aşteptat. 

În cazul iPhone Xs Max, cea mai ofertantă variantă de stocare este acum de 512 GB, ceea ce înseamnă că avem de a face cu cel mai „spaţios” iPhone. Varianta mai „slabă” este echipată cu 256 de GB spaţiu de stocare. În ceea ce priveşte Siri, asistentul personal devine ceva mai deştept şi poate învăţa programe întregi, pe care să le aplici în diferitele momente ale zilei. 

UPDATE 20:20 Noul Apple Watch a fost prezentat. Printre îmbunătăţiri se numără ecrane cu diagonale mai mari, de până la 44 de mm, şi o experienţă de utilizare schimbată faţă de modelele precedente. 

În plus, utilizatorii de Apple Watch Series 4 se vor bucura de funcţii îmbunătăţite de sănătate şi fitness, în special de un feature nou prin care ceasul îşi dă seama în mod automat dacă purtătorul a căzut. El va suna prin intermediul telefonului la serviciile de urgenţă şi va trimite în mod automat locaţia accidentului.

În plus, noul Apple Watch va permite şi realizarea unui EKG „la purtător”. Acesta va măsura toate detaliile ritmului inimii şi îţi va spune să mergi la doctor atunci când vede că ai probleme. De asemenea, poţi exporta datele ca un PDF, pe care să îl trimiţi instant doctorului tău, pentru a-i permite să observe la cald simptomele.

UPDATE 20:00 Evenimentul Apple a început, iar Tim Cook a urcat pe scena Amfiteatrului Steve Jobs din Aple Park. Acesta a fost aplaudat de cei prezenţi, după o intrare inspirată din filmul „Misiune Imposibilă”.

Pentru a urmări evenimentul de lansare, Apple a pus la dispoziţia tuturor un stream pe care îl poţi accesa chiar AICI. De notat este însă fpatul că acesta nu va funcţiona pe orice fel de browser, astfel că va trebui să te pregăteşti în mod special dacă vrei să urmăreşti prezentarea noului lineup de iPhone-uri.

Cum vezi lansarea de pe PC / Laptop

Evenimentul de lansare va fi în format live text pe Adevarul.ro, chiar pe această pagină. Pentru a putea accesa link-ul de mai sus va trebui să te asiguri că ai instalat browser-ul Safari pe Mac, Microsoft Edge pe Windows sau cele mai recente versiuni de Chrome sau Firefox pe Linux.

Cum vezi lansarea de pe telefonul mobil

În caz că vrei să urmăreşti conferinţa de pe telefonul mobil, ai nevoie de Safari pentru iOS, iar în cazul telefoanelor cu Android va trebui să te uiţi la live-ul de pe contul oficial de Twitter al Apple, AICI. De altfel, soluţia din urmă se aplică oricărui device existent, indiferent de tipul acestuia.

În plus, lansarea poate fi urmărită şi de pe Apple TV, cu condiţia să ai toate update-urile de software la zi. Prezentarea din Cupertino va începe la ora 20:00, ora României, şi va cuprinde şi lansarea altor produse, în afară de iPhone-uri, printre care un nou Apple Watch, dar şi noul sistem de operare pentru MacBook şi iMac, macOS Mojave.

CITEŞTE ŞI:

Astăzi se lansează noile iPhone-uri. Tot ce trebuie sa ştii despre evenimentul Apple de diseară

Apple a dezvăluit din greşeală numele oficiale ale noilor iPhone-uri

Apple a lansat iPhone Xs, iPhone Xs Max şi iPhone Xr. Cum arată noile modele şi ce schimbare extrem de importantă s-a produs în acest an

LIVESTREAM CNET YouTube

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite