O problemă de etică: de ce Steve Jobs nu îşi lăsa copiii să folosească tehnologia pe care a creat-o

0
Publicat:
Ultima actualizare:
newmoney

Glumim adesea despre dependenţa (noastră) de telefoanele mobile, dar nomofobia e o realitate care ne duce direct în zona crepusculară a tehnologiei.

Rachel îşi iubea sincer logodnicul, dar Matt era atras de altcineva. Problemele lor – povestite pe larg pe un grup de suport online dedicat dependenţilor de telefoane mobile – au început aparent nevinovat. El avea un telefon simplu şi trimitea o mul­ţi­me de SMS-uri. Apoi şi-a luat un Black­Berry şi nu a mai ratat nici măcar un singur apel, e-mail sau mesaj. Dar s-a plictisit şi de el destul de repede. Avea nevoie de mai multă adrenalină, conectivitate şi in­for­maţie şi le-a găsit într-un smartphone cu Android care i-a captat întreaga aten­ţie. Matt era atât de prins de telefonul său încât nu îl mai lăsa din mână în timpul zilei şi câteodată adormea cu degetele încleş­tate pe el. Şi pe când Rachel credea că lucrurile nu ar putea sta mai rău de atât, Matt şi-a cumpărat un iPhone. „Din acel mo­ment am fost ca inexistentă pentru el“, scria Rachel pe supportgroups.com.

„Sunt foarte profitabile“. iPhone a făcut miliarde de dolari pentru Apple şi Wall Street. Dar cu ce preţ? – se întreabă acum unii acţionari ai Mărului din Cupertino, într-un demers neaşteptat şi fără precedent. Fondurile Jana Partners LLC şi California State Teachers’ Retirement System (CalSTRS) postau online în ianuarie o scrisoare deschisă către Apple, prin care îndemnau compania să se implice activ în prevenirea dependenţei de iPhone în rândul copiilor şi adolescenţilor.

Citeşte continuarea pe newmoney.ro

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite