GALERIE FOTO Incursiune printre serverele Facebook care vor stoca pozele, comentariile şi like-urile europenilor

GALERIE FOTO Incursiune printre serverele Facebook care vor stoca pozele, comentariile şi like-urile europenilor

Una dintre camerele de servere din Lulea, Suedia FOTO Facebook

Facebook a dat drumul celui mai nou centru de date pe care-l deţine, locul prin care vor trece Like-urile, Share-urile şi informaţiile noastre private. Centrul din Suedia este unul dintre cele mai impresionante din lume.

Centrul de date din Lulea, Suedia a fost pornit astăzi, iar reprezentanţii Facebook au spus că are posibilitatea de a fi unul dintre cele mai eficiente şi mai sustenabile centre de date din lume. Compania a menţionat că toate echipamentele sunt alimentate de energie hidroelectrică, iar generatoarele de rezervă sunt mult mai puţine, datorită capacităţilor de refolosire a energiei.

 
Foto

Facebook a ales nordul Suediei pentru acest centru de date ca să răcească serverele unde stochează pozele, video-urile, comentariile şi like-urile noastre. Căldura suplimentară generată de centrul de date este folosită pentru a încălzi birourile angajaţilor.

Poziţionarea serverelor în Suedia ar putea aduce utilizatorilor din Europa performanţe mai bune şi mai rapide. Centrul a fost anunţat în octombrie 2011 de către vicepreşedintele de operaţiuni Facebook, Tom Furlong.

Centrul de date din Lulea este primul din afara Statelor Unite ale Americii. Până să aleagă Suedia, Facebook a avut de ales între diferite zone reci ale Europei. Astfel, Lulea este la 100 de kilometri de Cercul polar Arctic şi este în apropierea unui râu. Fiecare clădire are 14 generatoare de rezervă, care funcţionează pe motorină. 

Citeşte mai multe despre Facebook în materialele de mai jos

 
Facebook elimină o parte dintre categoriile sale de anunţuri. Asta nu înseamnă că utilizatorii vor vedea mai puţină reclamă pe site-ul de socializare, ci doar că publicitarii vor fi mai puţin derutaţi când vor trebui să aleagă un plan de publicitate, potrivit Reuters.
 
 
ICEEfest a ajuns la cea de-a doua zi şi debutul se face cu o conferinţă la care participă Facebook, Ubisoft şi Deezer, împreună cu Gameforge, pentru a discuta despre gadgeturi şi aplicaţiile pentru acestea.
 
 
Facebook nu ia nicio măsură contra unui virus care urmăreşte conturile bancare ale utilizatorilor. Acesta, denumit Zeus, se propagă pe reţeaua socială prin mesaje.
 
 
Produsele Apple sunt foarte populare şi există puţini oameni care pot spune sincer că nu îşi doresc un iPhone, un iPad, un Mac sau chiar un iPod. Cum aceste gadgeturi nu sunt tocmai ieftine, mulţi oameni speră să le obţină la concursuri.
 
 
Facebook se confruntă cu o competiţie acerbă din partea Twitter şi Tumblr în bătălia pentru atenţia adolescenţilor, a recunoscut directorul de operaţiuni Sheryl Sandberg, potrivit The Guardian.

 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările