Specificaţiile seriei Galaxy S20 au fost dezvăluite: filmare 8K la 30 de cadre pe secundă şi ecrane de 120Hz, introduse pe toate dispozitivele | samsung

Specificaţiile seriei Galaxy S20 au fost dezvăluite: filmare 8K la 30 de cadre pe secundă şi ecrane de 120Hz, introduse pe toate dispozitivele

Unul dintre cele mai comune (şi neplăcute, deoarece elimină elementul surpriză) trenduri din ultimii ani, dacă vorbim despre lansări de smartphone-uri, este dezvăluirea specificaţiilor acestora înainte de lansarea oficială. Am aflat aproape tot cu privire la noua gamă Galaxy, cu 3 săptămâni înainte de zua în care acesta va fi prezentat.

Câtă energie consumă oamenii şi tot ce şi-au făcut ei - aparatele, casele, maşinile, birourile şi fabricile? În anul 2018, consumul total de energie primară (petrol, cărbune, gaz natural, energie hidraulică, nucleară, eoliană, fotovoltaică şi alte forme regenerative) pe Terra a fost de 13,865 milioane de tone de echivalent energetic al petrolului.

acum 21 zile · comentarii (9)

Conceptul de „Mare egalizator” este definit prin apariţia unui nou factor în societate care răstoarnă ierarhia existentă şi oferă o nouă perspectivă. În rândurile de mai jos vom analiza, succint, patru astfel exemple, şirul lor fiind, însă, de natură subiectivă şi, implicit, mult mai mare.

acum 3 luni · comentarii (0)

Deşi diferită faţă de celelalte revoluţii industriale din trecut, transformarea curentă provocată de Inteligenţa Artificială, automatizare şi 5G va avea cel mai probabil acelaşi tip de efect: distrugerea job-urilor va predomina pe termen scurt şi mediu şi crearea de noi job-uri va fi puternică pe termen lung.

acum 4 luni · comentarii (4)

Evenimentele de popularizare a ştiinţei sunt nişte momente extrem de prielnice ca să vezi cum se dezvoltă/involuează societatea. Sâmbăta care tocmai a trecut a avut loc la ParkLake Shopping Center a treia ediţie a Sci+Fi Fest, organizată de comunitatea Ştiinţă&Tehnică, ocazie cu care am interacţionat personal cu câteva mii de copii şi părinţi. Concluziile au fost următoarele:

acum 4 luni · comentarii (0)

Lupta pentru protejarea sistemelor informatice începe să capete noi valenţe. Pe de o parte, soluţiile de securitate au devenit mai complexe şi comprehensive, pe de altă parte însă, atacurile cibernetice sunt tot mai greu de detectat şi de investigat. Atât experţii de securitate, cât şi infractorii cibernetici, au început să fie tot mai interesaţi de utilizarea inteligenţei artificiale pentru perfecţionarea instrumentelor create.

acum 7 luni · comentarii (4)

Se vorbeşte mult despre riscurile pe care le poate aduce a cincea generaţie de reţele mobile 5G. Din punct de vedere tehnic, pe lângă viteze exponenţial mai mari, o latenţă redusă şi o livrare mai flexibilă a serviciilor, reţelele de tip 5G pot aduce şi riscuri mari de securitate cibernetică.

acum 8 luni · comentarii (3)