WhatsApp primeşte funcţia de deblocare prin amprentă şi pe Android

WhatsApp primeşte funcţia de deblocare prin amprentă şi pe Android

Versiunea de iOS a aplicaţiei are deja această funcţie, fiind introdusă la începutul anului, iar de astăzi şi utilizatorii de telefoane cu Android se vor putea bucura de securitatea sporită oferită de deblocarea prin amprentă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Activarea acestei funcţii presupune ca de fiecare dată când deschizi WhatsApp să treci printr-o verificare a amprentei, chiar dacă ai deblocat telefonul în prealabil. Este aceeaşi funcţie prezentă în aplicaţiile de banking, oferind utilizatorului un plus de securitate.

Pentru a activa deblocarea aplicaţiei prin amprentă, accesezi meniul de Setări, apoi secţiunea Cont (Account) şi Confidenţialitate (Privacy). Ultima opţiune de aici ar trebui să fie blocarea prin amprentă.

Trebuie să alegi apoi perioada de timp necesară pentru blocarea aplicaţiei: imediat ce ai ieşit din ea, la un minut sau la 30 de minute după ce ai deblocat-o. În plus, există şi o opţiune care îţi permite să blochezi conţinutul mesajelor din a apărea în notificări.

Pe iOS, WhatsApp permite şi deblocarea facială, nu doar cea prin amprentă, însă compania nu a specificat nimic despre eventuala integrare a acestei funcţii în aplicaţie, astfel încât utilizatorii de Pixel 4, de exemplu, nu vor putea beneficia de acest plus de securitate, deoarece singura modalitate de deblocare a telefonului este cea facială.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: