Producătorul de microprocesoare ARM va lucra din nou cu Huawei

Producătorul de microprocesoare ARM va lucra din nou cu Huawei

Cel mai nou chipset al companiei, Kirin 990 5G, este realizat pe arhitectura ARM.

Producătorul a anunţat că va continua colaborarea cu Huawei, după ce echipa de avocaţi a firmei a decis că tehnologia microcipurilor este, la bază, britanică.

Ştiri pe aceeaşi temă

După ce Huawei a fost plasată pe lista neagră a companiilor de către guvernul american, mulţi au crezut că cea mai dură lovitură pe care va urma să o primească gigantul din Shenzhen va fi încetarea colaborării cu ARM, un producător britanic de microprocesoare a cărui arhitectură este folosită pentru construirea chipset-urilor de pe smartphone-urile Huawei de către subsidiara HiSilicon.

Motivul încetării colaborării dintre cele două ar fi fost reprezentat de faptul că arhitectura ARM se bazează pe tehnologie americană, însă oficialii companiei au anunţat că, de fapt, fundaţia acestei arhitecturi este britanică, astfel încât restricţiile impuse de guvernul SUA nu pot fi aplicate.

Luna trecută, Huawei a reluat legăturile comerciale cu firma americană Qualcomm, în urma ”relaxării” restricţiilor impuse asupra companiei. Odată cu reluarea colaborării cu ARM, producătorul din Shenzhen a scăpat de o problemă uriaşă, asigurându-şi viitorul în ceea ce priveşte procesoarele.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: