OPPO a anunţat ColorOS 11, bazat pe Adroid 11

OPPO a anunţat ColorOS 11, bazat pe Adroid 11

ColorOS 11.

OPPO a anunţat oficial azi, 14 septembrie, în cadrul unui eveniment online, interfaţa personalizată ColorOS 11, bazată pe Adroid 11.

Ştiri pe aceeaşi temă

ColorOS 11, bazat pe ultima versiune de Android, va fi disponibil de azi (depinde de zonă) pe telefoanele OPPO Find X2, Find X2 Pro, Reno 3 şi Reno 3 Pro şi în timp va ajunge pe 28 de terminale smartphone.

Sistemul de operare Android 11 aduce un pachet de funcţii noi, cum ar fi notificări-bulă, înregistrare ecran încorporată, permisiuni unice, suport 5G îmbunătăţit, asistenţă la afişarea apelurilor şi multe altele.

Cele mai importante caracteristici ale ColorOS 11:

Personalizarea - ColorOS 11 prezintă trei stiluri de mod întunecat (Dark mode), cu imagini de fundal şi pictograme care pot fi ajustate fiecărui stil în parte. Modelul actual adaugă mai multă personalizare în funcţie de preferinţele utilizatorului pentru ecran. Utilizatorii îşi pot seta propriul mod Always on Display, imaginile de fundal, fonturi, iconiţe sau tonuri de apel.
 
 
Camera foto şi partajare - pentru că majoritatea utilizatorilor partajează fotografiile şi videoclipurile pe care le editează, ColorOS 11 oferă comenzi rapide pentru partajarea şi editarea instantanee a videoclipurilor sau fotografiilor. De asemenea, are o funcţie de zoom intern, pentru a mări şi micşora fără probleme în timp ce filmezi. Este disponibilă şi cea mai recentă funcţie Google Share şi Nearby Share care funcţionează şi offline.
 
 
Funcţia traducere instantanee prin apăsarea ecranului cu 3 degete, disponibilă prin Google Lens, prima funcţie creată de OPPO şi Google. Aceasta surpinde şi traduce texte cu ajutorul unui singur screenshot realizat folosind trei degete.

 
Accesibilitate - ColorOS 11 beta a adăugat gestul de glisare cu 2 degete în sus pentru a ajunge la funcţiile de accesibilitate. Găsim şi un „Amplificator de sunet”,  care poate ajuta la amplificarea sunetelor slabe şi la atenuarea sunetelor puternice atunci când porţi căşti.
 
 
Productivitate: bara laterală inteligentă ColorOS 11 afişează acum două file şi permite personalizarea ordinii aplicaţiilor pentru a alege dintre caracteristicile pe care vrem să le folosim.
 
 

Securitate şi confidenţialitatea datelor - ColorOS 11 încorporează cele mai noi opţiuni de stoc ale versiunii Android 11 şi creează în acelaşi timp o serie de caracteristici suplimentare de protecţie a confidenţialităţii şi securitate a datelor. Private System dublează aplicaţiile şi datele, creând o copie independentă a informaţiei originale, care poate fi accesată doar prin intermediul unei scanări a amprentei sau a unei parole suplimentare.

Noul shortcut către App Lock permite utilizatorilor să îşi blocheze aplicaţiile cu ajutorul unei parole, a unei amprente sau recunoaşterii faciale. De asemenea, sistemul de permisiuni a fost îmbunătăţit prin permisiunile temporare, care resetează accesul la cameră, microfon şi locaţie atunci când aplicaţia este închisă. În acelaşi timp, funcţia de auto-reset restabileşte setările implicite de permisiune ale unei aplicaţii, atunci când aceasta nu a mai fost folosită un timp îndelungat. Pentru a preveni accesul unor aplicaţii maliţioase la datele altor aplicaţii, spaţiul de stocare limitat restricţionează accesul aplicaţiilor la datele telefonului, solicitând permisiunea utilizatorului.

Eficientizare baterie - Super Power Saving oferă posibilitatea utilizatorilor de a-şi alege şase aplicaţii care să ruleze atunci când nivelul bateriei este scăzut. În acelaşi timp, Battery Guard previne daunele cauzate de încărcarea prelungită la o tensiune instabilă prin învăţarea obiceiurilor utilizatorului. Pe timpul nopţii, încărcarea este oprită atunci când ajunge la 80% şi este reluată înainte ca utilizatorul să se trezească.

„Make Life Flow - ColorOS 11 a introdus funcţia UI First 2.0, care combină motorul de reducere a întârzierii de răspuns dezvoltat de OPPO şi Quantum Animation. Aceasta măreşte utilizarea memoriei RAM cu 45%, îmbunătăţind rata de răspuns cu 32% şi frame rate-ul/rata de cadre cu 17%.

AI App Preloading învaţă obiceiurile utilizatorului pentru a preîncărca cele mai utilizate aplicaţii, minimizând astfel timpul de aşteptare. De asemenea, SuperTouch identifică scenariile de utilizare şi optimizează viteza timpului de reacţie în mod corespunzător, îmbunătăţind totodată cursivitatea sistemului.

 
Game Space -  modul de gaming reduce perturbările în timpul jocului pentru a te putea concentra. Notificarea de întoarcere rapidă de la ColorOS 7.2 este disponibilă în timpul jocurilor, în cazul în care apare ceva urgent.
 
 
ColorOS este un sistem de operare personalizat, bazat pe Android (OS), de la OPPO. Cu peste 350 milioane de utilizatori la nivel global, ColorOS este disponibil în peste 80 limbi, inclusiv Engleză, Hindi, Tamila şau Bahasa. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările