Apple a recunoscut că încetineşte intenţionat iPhone-urile mai vechi prin intermediul actualizărilor software

Apple a recunoscut că încetineşte intenţionat iPhone-urile mai vechi prin intermediul actualizărilor software

Ceea ce toată lumea bănuia de ceva vreme s-a dovedit a fi adevărat şi confirmat de Apple. Compania americană a redus cu bună ştiinţă performanţa telefoanelor mai vechi pentru a putea conserva mai bine durata de viaţă a bateriei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reprezentanţii Apple au confirmat această acuzaţie, însă au ţinut să specifice că motivele din spatele deciziei nu au nici o legătură cu banii. Dacă multă lume a speculat că Apple face acest lucru pentru a-i forţa pe deţinătorii de terminale învechite să facă upgrade-ul către unul mai nou, se pare că nu acesta este cazul, cel puţin din ce spune compania din Cupertino.

De asemenea, cei de la Apple spun că acest ”feature” a fost introdus pentru a scăpa de veşnica problemă cu frigul, pe care mai multe dintre terminalele dezvoltate în California şi asamblate în China  le=au manifestat de-a lungul anilor, inclusiv celebrul caz în care acestea se închideau singure deşi mai aveau 30% baterie.

O rezolvare la această problemă este schimbul de baterie. Dacă sistemul de operare va detecta faptul că bateria instalată este una nou-nouţă, nu va trebui să recurgă la încetinirea intenţonată a iOS.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările