STUDIU Ce-şi doresc oamenii la aniversarea a 30 de ani de WWW

STUDIU Ce-şi doresc oamenii la aniversarea a 30 de ani de WWW

FOTO Shutterstock

La aniversarea a 30 de ani de World Wide Web (WWW), peste 11.000 de oameni din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA) au împărtăşit lucrurile pe care serviciul web le-a făcut posibile pentru ei până acum şi ce speră că va face acesta posibil în viitor.

Ştiri pe aceeaşi temă

De la la primul site web (info.cern.ch – 1990) şi prima comandă online (pizza – 1994), până la prima conexiune la internet în spaţiu (Cisco - 2010) pretenţiilor oamenilor faţă de ce pot obţine prin internet au crescut exponenţial.

Un studiu la care au participat respondenţi din 13 ţări arată impactul pe care l-a avut World Wide Web, în calitate de cea mai mare aplicaţie de pe internet, în conectarea oamenilor şi a informaţiilor, în ultimii 30 de ani.

Principalele concluzii ale studiului sunt:

  •  cel mai important lucru pe care internetul l-a făcut posibil pentru utilizatori este acela de „a fi la curent şi informaţi” (74%), urmat de „divertisment” (71%) şi de „a păstra legătura cu familia şi prietenii” (70%). Industria de divertisment (39%) este considerată principala beneficiară a progreselor tehnologice până în prezent, urmată de industria financiară (31%).

 

  •  acces mai simplu la educaţie este principalul lucru pe care respondenţii la studiu doresc să-l facă posibil internetul în următorii 30 de ani (63%), urmat de acces mai facil la asistenţă medicală (57%). Întrebaţi care industrii vor beneficia cel mai mult de dezvoltările tehnologice, prima alegere a fost „asistenţa medicală” (34%), urmată de „educaţie” (32%).

 

  •  cel mai popular impact al www e conectarea oamenilor” (39%), „o comunicare îmbunătăţită” (35%) şi „noi modalităţi de învăţare” (35%)

 

  •  peste o treime (39%) dintre oameni nu-şi pot imagina viaţa privată fără internet.

 

Studiul a fost efectuat online pentru Cisco de către Opinion Matters, în perioada 27.02.2019 - 08.03.2019, pe un eşantion format din 11.070 de respondenţi adulţi (cu vârste cuprinse între 16-24 de ani şi peste 55 de ani) din Belgia, Franţa, Germania, Arabia Saudită, Italia, Olanda, Luxemburg, Polonia, Africa de Sud, Spania, Elveţia, Emiratele Arabe Unite şi Marea Britanie.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: