Raport Ericsson despre trendurile de consum pentru 2030

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Consumatorii anticipează că tehnologia conectată va deveni mai flexibilă şi mai interactivă în viitor, iar până în 2030 vom vedea dispozitive care să poată anticipa şi chiar lua decizii creative într-o gamă largă de scenarii de utilizare zilnică.

Cea de-a zecea ediţie a raportului Ericsson (NASDAQ: ERIC) ConsumerLab 10 Hot Consumer Trends subliniază previziunile consumatorilor cu privire la diferitele roluri pe care dispozitivele inteligente conectate le-ar putea avea în viitor. Fiecare dintre aceste roluri ar putea fi considerat drept o nouă zonă de servicii, deschizând, pentru furnizorii de servicii 5G, o serie de oportunităţi de extindere treptată a reţelelor viitoare către clienţii lor.

Potrivit Ericsson Research, progresele în domeniul inteligenţei artificiale şi al tehnologiei comunicaţiilor celulare vor permite dispozitivelor inteligente conectate să comunice în siguranţă, folosind reţelele viitorului. Între timp, acestea ar putea aduce un grad de receptivitate la nevoile consumatorilor mai ridicat decât oricând, aceştia aşteptând o conectivitate inteligentă care să ducă la apariţia unor servicii ce depăşesc cu mult experienţele facilitate de conexiunile mobile din prezent.

Pe baza unor analize îndelungate ale trendurilor globale, raportul ConsumerLab, vizând cele mai importante tendinţe de consum în 2030, indică aşteptările şi predicţiile a 50 de milioane de consumatori (din 15 oraşe mari ale lumii) care au adoptat timpuriu tehnologia.

În acest studiu, respondenţii au evaluat 112 concepte/prototipuri de maşini/dispozitive inteligente conectate, atât dintr-o perspectivă centrată pe utilizarea individuală, cât şi dintr-o perspectivă mai largă. Rezultatul constă într-o prezentare generală a celor 10 roluri pe care consumatorii se aşteaptă ca maşinile sau dispozitivele inteligente conectate să le îndeplinească în viaţa de zi cu zi, până în anul 2030; fiecare tendinţă din raport descrie un rol specific pe care acestea l-ar putea avea. 

Cele mai importante 10 tendinţe de consum pentru 2030

  • Boţi pentru corp: Putere suplimentară – 76% dintre consumatori cred că vor exista costume inteligente care susţin şi ajută postura corpului.
  • Îngeri păzitori: Trei sferturi dintre cei intervievaţi cred că aceşti „gardieni ai intimităţii” vor putea ajuta în a „păcăli” camerele de supraveghere şi vor bloca supravegherea electronică.
  • Boţi comunitari: 78% consideră că serviciile electronice de pază vor alerta locuitorii din cartiere sau autorităţile relevante la prezenţa intruşilor.
  • Boţi de sustenabilitate: În viitor, condiţiile meteo vor fi unele extreme – 82% dintre consumatori cred că dispozitivele vor furniza date şi vor emite avertizări locale în privinţa ploilor torenţiale sau a valurilor de căldură.
  • Ofiţeri la domiciliu: Lucru neîntrerupt acasă – 79% spun că difuzoarele inteligente vor proiecta câmpuri de anulare a zgomotului în jurul biroului de acasă.
  • Explicatori: Peste 8 din 10 anticipează sisteme de management financiar automatizate care să explice modul în care sunt gestionate investiţiile.
  • Asistenţi de conectivitate: Dispozitivele inteligente de localizare a semnalului vor putea ghida utilizatorii către puncte optime de conectivitate, spun 83% dintre consumatori.
  • Boţi pentru infractori: 37% dintre utilizatorii de AR/VR spun că îşi doresc un bot care să poată fi programat/setat/instruit să dea spargeri sau să atace alte persoane.
  • Creatori de conţinut media: Dispozitivele vor fi responsabile de conţinut - 62% din utilizatori cred că, în viitor, consolele vor crea jocuri noi pe baza felului lor de a se juca.
  • Boţi autoritari: Aproximativ 7 din 10 cred că reţelele sociale bazate pe AI vor înţelege personalitatea utilizatorilor şi vor crea un cerc de prieteni, benefic pentru sănătatea lor mentală şi fizică.
Tehnologie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite