În iulie, guvernul britanic a luat decizia de a impune eliminarea echipamentelor Huawei din reţelele 5G din Marea Britanie până în 2027. Cu toate acestea, Huawei insistă asupra faptului că are un angajament continuu faţă de Marea Britanie, chiar şi atunci când vine vorba de 5G, anunţând săptămâna trecută crearea unui nou banc de test 5G privat în Cambridge, în parteneriat cu Cambridge Wireless.
 
Acesta va fi construit ca parte a unui parteneriat de trei ani între Cambridge Wireless şi Huawei, care implică formare digitală, asistenţă pentru afaceri şi evenimente comune.
 
Cambridge Wireless este o comunitate non-profit de peste 1.000 de companii de tehnologie, care lucrează împreună pentru cercetarea şi dezvoltarea tehnologiilor wireless. Noul proiect, care va fi situat în Cambridge Science Park, va permite membrilor Cambridge Wireless să exploreze tehnologia 5G şi să dezvolte noi posibilităţi de utilizare.
 
„Fiind unul dintre cele mai avansate ecosisteme de cercetare şi dezvoltare din lume, Cambridge este perfect poziţionat pentru lansarea tehnologiei wireless de generaţie următoare şi suntem încântaţi să conducem această iniţiativă împreună cu partenerii noştri”, a explicat CEO-ul Cambridge Wireless, Simon Mead. „Sperăm să aducem ceva unic în Parcul Ştiinţific pentru a accelera cazurile de utilizare şi dezvolta această tehnologie. Invităm întreprinderi ambiţioase să se implice şi prin acest parteneriat interesant de 3 ani cu Huawei, vom susţine călătoria lor de inovaţie 5G.”
 
Huawei are deja legături strânse cu Cambridge, după ce a primit aprobarea pentru construirea unui centru de cercetare de 1 miliard de lire sterline în zonă în iunie. Se aşteaptă ca facilitatea să creeze în jur de 400 de locuri de muncă.
 
Parcul Ştiinţific Cambridge în sine găzduieşte aproximativ 120 de companii de tehnologie, oferind o gamă largă de posibilităţi pentru inovaţii legate de 5G, inclusiv în sferele vehiculelor fără şofer, energia curată şi chirurgia la distanţă.
 
„Ecosistemul Cambridge este recunoscut ca un lider global în tehnologie şi suntem încântaţi să colaborăm cu talentul şi viziunea din acest ecosistem”, a declarat vicepreşedintele Huawei, Victor Zhang. „Sperăm să le facilităm membrilor Cambridge Wireless să atingă noi vârfuri, permiţându-le accesul la echipamentele noastre de ultimă generaţie şi la pieţe, precum China şi nu numai. Angajamentul nostru faţă de Marea Britanie şi industrie rămâne la fel de puternic ca oricând şi vom continua să oferim expertiza şi tehnologia noastră partenerilor noştri pentru a promova conexiunile şi inovarea.” Proiectul este programat să devină funcţional în ianuarie 2021.